Dział dotyczący grzybów i roślin wykazujących działanie halucynogenne, psychodeliczne lub dysocjacyjne.
ODPOWIEDZ
  • 1081 / 33 / 0
Z tego co ja doswiadczylem oraz wiem, to to ze mozna sie z nim komunikowac a on odpowiada. mozna go kochac jak osobę, oraz ze fizzycznie chodzil po ziemi 2 lat temu, zmartwychwstal i jest teraz posrod nas w postaci osobowej lecz go nie widzimy. Osobowosc to tez mozliwosc wyrazania uczuc do konkretnych osob np milosci Boga wzgledem nas.
  • 2334 / 9 / 0
Jezus... to tylko część (nie wiem jak to lepiej ująć, muszę pomyśleć) chrześcijańskiego Boga. Co do "Boga w człowieku" to taki przorany McKenna nawet o nim mówił. Zresztą... napiszę coś więcej, ale jutro, bo nie mam siły na myślenie.
Why are you wearing that stupid man suit?
  • 33 / 1 / 0
bittersweet pisze:
@blablab, jak znajdziesz to zrozumiesz.

O Nim można mówić tylko w języku aniołów.
%-D
Chyba jednak nie zostałaś do końca 'uzdrowiona' :cheesy:
Ale chyba w życiu chodzi o to, by być szczęśliwym nie szkodząc przy tym innym, a skoro ty, mówiąc językiem aniołów, szczęśliwa jesteś, to chyba okejka? :*)
Mi również zdiagnozowano mnóstwo chorób psychicznych w swoim czasie, a psychodelikami się zajadam i zajadać się będę. Uważam to nawet za formę terapii... gdy czuję, że mój umysł ogarnia rutyna, że nie potrafię się cieszyć z rzeczy prostych, ot tak- wtedy sięgam po psychodelik i wszystko na jakiś czas staje się lepsze :cheesy:
Uwaga! Użytkownik JunkieGirl jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 952 / 3 / 0
podpisuje sie pod postem wyzej, psychodeliki raz na jakis czas i wkrecanie sobie dobrej fazy moze byc forma terapi i na jakis czas wyleczyc z depresji, mi ogolnie bardziej podobaja sie podroze na ketaminie , ale znowu mixy typu 2C-P + ketamina + 4 aco DMT potrafia krzywdzic psychike %-D
"Mieszkam w wieży Babel a piętro niżej mieszka diabeł"
Gdy idę wyrzucić śmieci przybijam mu grabe"
Niesiemy dla was bombe te znaki wróżą wojne
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Narkofabryka w dawnej stadninie

Funkcjonariusze CBŚP i SG zlikwidowali w województwie śląskim nielegalne laboratorium narkotyków syntetycznych. Podczas realizacji zatrzymano na gorącym uczynku dwóch mężczyzn, a także zabezpieczono ponad 44 kilogramy gotowego narkotyku Alfa-PVP o czarnorynkowej wartości szacowanej na 3,5 mln zł oraz tysiące litrów substancji wykorzystywanych do jego produkcji.

Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu

Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.

Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem

Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.