Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 60 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Radar »
jacoos pisze:
Radar pisze:
Wg. mnie na psychodeliki najlepsza jest elektronika ;) Mimo ze slucham roznie muzy na codzien, to na tripa polecam:
Coil, Psychic TV, Deadbeat, Monolake, Agoria...
ajjjjjj... Monolake, szczerze polecam... :D
Radar wie co dobre ;) Nie wiem czy znasz typa o nazwie Lustmord? Robi bardzo dobry aczkolwiek dark ambient. Zassalem specjalnie na tripa, ale zlapalem taka schize ze teraz na trzezwo boje sie sluchac :P Polecam dla odwaznych ;)
Back inna' town
  • 50 / 2 / 0
polecam thunderdome na pierwszego kwasa...
Uwaga! Użytkownik turkucpodjadek nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 60 / 4 / 0
turkucpodjadek pisze:
polecam thunderdome na pierwszego kwasa...
Sluchalem kiedys ktoregos thunderdome'a po pillsach :-P Prawie mnie rozwalilo :-D
Back inna' town
  • 2 / / 0
Ja genralnie sobiie zawsze układam playliste gdzie znajdzie się Echoes (dla mnie to jest montrum wsród psychodeli)+ cos Jefferson Airpplane oraz jakas mantra. To sa naprawde wkrecajace rzeczy. Zaskakująco dobrze działa też dawka klasycznego cięższego grania (mam na mysli ballady np. Iron Maiden)
Uwaga! Użytkownik access_knight nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 38 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: jacoos »
Radar pisze:
Radar wie co dobre ;) Nie wiem czy znasz typa o nazwie Lustmord? Robi bardzo dobry aczkolwiek dark ambient. Zassalem specjalnie na tripa, ale zlapalem taka schize ze teraz na trzezwo boje sie sluchac :P Polecam dla odwaznych ;)
Hehehe... Szczerze mówiąc to się jeszcze z gościem nie spotkałem... ale po Twoim opisie widzę, że będę musiał poprzeglądać jego twórczość... a może coś ciekawego dla siebie znajdę...:)

btw. jeśli lubisz kliamty Monolake to ten liveact powinien Ci się na bank spodobać... najlepszy jaki słyszałem w jego wykonaniu...:)

Monolake - Liveact @ Mutek Festival, Montreal 01-06-2003
Ostatnio zmieniony 12 grudnia 2006 przez jacoos, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 60 / 4 / 0
Dziekowa jacoos ;) Juz zasysam :-p
Back inna' town
  • 26 / / 0
Nieprzeczytany post autor: _robek_ »
generalnie muza z Ninja Tune-a już w szczególności Amon Tobin
  • 185 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: teflon »
polecam LIQUID DIVINE. esencja psychodeli
  • 755 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: rysiekzklanu »
do chujewa do jebiewa zapierdala osobowy, a w nim siedza same kurwy rozebrane do polowy
i konduktor idize srodkiem napierdala kurwy mlotkiem, a na koncu korytarza ksiadz pierdoli marynarza !
wiesz!
ro zu miesz

na poczatku balem sie tworczosci apteki :-D
jeżeli wysyaeś mi pm [od początku do zeszłego tygodnia], to nic nie doszło.
  • 11 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Johnny® »
A mnie zajebiście podoba się progressive, nawet na trzeźwo. Polecam www.friskyradio.com
Uwaga! Użytkownik Johnny® nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi

Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.

Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych

Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.

KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą

Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.