Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 60 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Radar »
jacoos pisze:
Radar pisze:
Wg. mnie na psychodeliki najlepsza jest elektronika ;) Mimo ze slucham roznie muzy na codzien, to na tripa polecam:
Coil, Psychic TV, Deadbeat, Monolake, Agoria...
ajjjjjj... Monolake, szczerze polecam... :D
Radar wie co dobre ;) Nie wiem czy znasz typa o nazwie Lustmord? Robi bardzo dobry aczkolwiek dark ambient. Zassalem specjalnie na tripa, ale zlapalem taka schize ze teraz na trzezwo boje sie sluchac :P Polecam dla odwaznych ;)
Back inna' town
  • 50 / 2 / 0
polecam thunderdome na pierwszego kwasa...
Uwaga! Użytkownik turkucpodjadek nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 60 / 4 / 0
turkucpodjadek pisze:
polecam thunderdome na pierwszego kwasa...
Sluchalem kiedys ktoregos thunderdome'a po pillsach :-P Prawie mnie rozwalilo :-D
Back inna' town
  • 2 / / 0
Ja genralnie sobiie zawsze układam playliste gdzie znajdzie się Echoes (dla mnie to jest montrum wsród psychodeli)+ cos Jefferson Airpplane oraz jakas mantra. To sa naprawde wkrecajace rzeczy. Zaskakująco dobrze działa też dawka klasycznego cięższego grania (mam na mysli ballady np. Iron Maiden)
Uwaga! Użytkownik access_knight nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 38 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: jacoos »
Radar pisze:
Radar wie co dobre ;) Nie wiem czy znasz typa o nazwie Lustmord? Robi bardzo dobry aczkolwiek dark ambient. Zassalem specjalnie na tripa, ale zlapalem taka schize ze teraz na trzezwo boje sie sluchac :P Polecam dla odwaznych ;)
Hehehe... Szczerze mówiąc to się jeszcze z gościem nie spotkałem... ale po Twoim opisie widzę, że będę musiał poprzeglądać jego twórczość... a może coś ciekawego dla siebie znajdę...:)

btw. jeśli lubisz kliamty Monolake to ten liveact powinien Ci się na bank spodobać... najlepszy jaki słyszałem w jego wykonaniu...:)

Monolake - Liveact @ Mutek Festival, Montreal 01-06-2003
Ostatnio zmieniony 12 grudnia 2006 przez jacoos, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 60 / 4 / 0
Dziekowa jacoos ;) Juz zasysam :-p
Back inna' town
  • 26 / / 0
Nieprzeczytany post autor: _robek_ »
generalnie muza z Ninja Tune-a już w szczególności Amon Tobin
  • 185 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: teflon »
polecam LIQUID DIVINE. esencja psychodeli
  • 755 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: rysiekzklanu »
do chujewa do jebiewa zapierdala osobowy, a w nim siedza same kurwy rozebrane do polowy
i konduktor idize srodkiem napierdala kurwy mlotkiem, a na koncu korytarza ksiadz pierdoli marynarza !
wiesz!
ro zu miesz

na poczatku balem sie tworczosci apteki :-D
jeżeli wysyaeś mi pm [od początku do zeszłego tygodnia], to nic nie doszło.
  • 11 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Johnny® »
A mnie zajebiście podoba się progressive, nawet na trzeźwo. Polecam www.friskyradio.com
Uwaga! Użytkownik Johnny® nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ

Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.

Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii

Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.