Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Sprobowalbys browna?
Spróbowałbym
493
41%
Nie spróbowałbym
239
20%
Sprawdzam wyniki
326
27%
Spróbowałem i nie żałuję
93
8%
Spróbowałem i żałuję
38
3%

Liczba głosów: 1189

ODPOWIEDZ
  • 1213 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: xxxzzzxxx »
Spróbowałbym - 90 głosów.

90 świeżych helupków niebawem!
:)
Uwaga! Użytkownik xxxzzzxxx jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2179 / 31 / 0
Nieprzeczytany post autor: Blepharospasm »
tehacek pisze:
chillout bejb]

przypomnij sobie jak jeszcze niedawno pisałeś, że heroina po prostu sie pojawia, coraz czesciej i czesciej. pamietam jak pisałeś to kiedy jeszcze ją brałeś. Byłeś wręcz zbulwersowany moją głupotą że moge uwierzyć w okazjonalne branie. I nie tylko Ty cała rzesza heleniarzy z działu naskakiwała z pyskiem że naiwniak itp. Jak sie teraz do tego odniesiesz?
Spróbowałbym - 90 głosów.

90 świeżych helupków niebawem!
:)
kolesie z takim przebiegiem jak Ty na pewno sie wjebią w browna od pierwszego razu. Nie grzeszyłeś rozsądkiem w kwestii brania narkotyków od kiedy pamiętam.
Hidden mefedron User
  • 3214 / 391 / 0
Nieprzeczytany post autor: Blu »
gazyfikacja plazmy pisze:
Nie ma sie czego bać imo. Z reszta jeśli ktoś chce brać narkotyki na sportowo, to musi je oswajać tak jak oswaja sie dzikie zwierzę, czyli bez cienia strachu. Tak napisal Jean Cocteau w ksiazce "opium" i jest w tym wiele racji.
O w mordę jak to pięknie brzmi. Normalnie aż chce się grzać hehehe. Ta przygoda, te emocje. Powodzenia w "oswajaniu" swoich nałogów.
Fantasy is what people want, but reality is what they need.
  • 930 / 29 / 0
Nieprzeczytany post autor: tehacek »
Gwynbleid: chyba o o chodzi, żeby ewoluować w formy dojrzalsze i doskonalsze, czyż nie?
Przekonałem się na własnej skórze, że można brać opio na sportowo, więc mówię jak jest. Wszystko to kwestia uświadomienia sobie pewnych rzeczy.
  • 1211 / 26 / 0
Nieprzeczytany post autor: jon »
jakich rzeczy?
Uwaga! Użytkownik jon nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 930 / 29 / 0
jon pisze:
jakich rzeczy?
że uzależnienie jest powodowane nie tylko samym działaniem substancji na biochemię mózgu, ale również schematami myślowymi na temat narkotyku, zażywania, uzależnienia itd. nabytymi od innych, z zewnątrz. kiedy zdamy sobie sprawę, że nasze ćpanie jest naszym ćpaniem i nie musi przebiegać w taki sam sposób jak inne, opisywane i opowiadane przez ćpunów, mamy do przetrawienia dużo mniejszy problem.
mierzymy się ze sobą i torami myślowymi zmienionymi przez sam drag, nie musimy natomiast dostawać kopów od schematów bycia ćpunem.
tyle.

w skrócie, chodzi chyba tylko o to, żeby myśleć samodzielnie kiedy tylko się da, a pewniki przyjmować tylko wtedy, kiedy nie ma innego wyjścia. to taka uniwersalna rada, nie dotyczy tylko ćpania.
  • 400 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: popjerdol »
nigdy bym nie sprobowal brauna, i nigdy tego nie zrobie.
mowie brednie, nie sluchajcie mnie
  • 930 / 29 / 0
jesteś głupi i nie mówię tego złośliwie.
nie dlatego, że nie chcesz spróbować browna, ale dlatego, że mówisz, że nigdy czegoś nie zrobisz.
myślisz, że dworcowe kurwy obciągające za 20zł na flaszkę nie mówiły kiedyś 'nigdy nie oddam się za pieniądze'?

banalne, stare powiedzonko 'nigdy nie mów nigdy' jest kurewsko prawdziwe.
  • 400 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: popjerdol »
wiem ze one nigdy nie myslaly ze tak skoncza. chyba ze ktos jest wyjatkowo negatywnie nastawiony, byly tutaj posty w ktorych pisano " ja wiedzialem ze sie wpierdole".

ale chodzi o pewien schemat myslenia, chodzi o to ze ktos mysli "ja sprobuje jeden jedyny raz"

jak juz sie straci to dziewictwo z H, o drugi raz duzo latwiej.

Ci co wzieli jeden raz - jest ich bardzo bardzo bardzo niewielu.

Tych co wzieli dwa razy nie ma wcale.

Dlatego poprostu, nie Nie NIE, bo szansa ze sie bedzie w 1 grupie jest bardzo nikla.

a jak juz ktos w ogole wierzy w grzanie na sportowo to :-D
mowie brednie, nie sluchajcie mnie
  • 1718 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: forest »
Właśnie, nie wierzysz w grzanie na sportowo.

Więc w kode i również się wpierdolisz, to nie hera, ale coś podobnego. Schemat ten sam.
Uwaga! Użytkownik forest nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec

Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.

KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą

Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.

Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"

Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.