Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Calineczka »
Numan
ten kwasek to dodajesz tak z przyzwyczajenia :p czy jednak jest w tym jakiś sens? Ja stukam od czasu do czasu sevredole i rozpuszczam to w samej aqua pro in. nie dodaje żadnego kwasku.

zresztą gdy wbijam igłe to i bez tego kwasku troszkę szczypie (przestaje w momencie trafienia w żyłę)

mam tez problem z pukaniem morfy w bardziej cienkie żyły np. na dłoniach. Chodzi o to że kilka sekund po trafienie w zyłę, miejsce iniekcji zawsze mi delikatnie puchnie i robi się malutki babelek. Gdy robie zastrzyk w jakałs cienką żyłe to ta opuchlizna zamyka mi swiatło kabla i czasem nie mogę zdążyc podac całego przygotowanego towaru.

Mimo to szukam jakichś alternatywnycy miejsc do iniekcji aby oszczędzać żyły na przegubach (jeszcze się przydadzą) pozatym nie chce mieć bardzo widocznych śladów żeby nie było w lecie wstyd chodzić z krótkim rękawem.

no i ten filtr od papierosa to tez tak z przyzwyczajenia? ja uważam że o wiele lepiej spisuje się zwykła wata.
Uwaga! Użytkownik Calineczka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 79 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Vai »
Mam do was pytanie, bo mimo, że mam morfinę w amp, ale fajne by było zrobić r-r także z sevredolu, więc mam 1 pewnie noobowe pytania:
1. wspominana tutaj woda do wstrzykiwania to NaCl? który najczęściej jest w plastikowych opakowanaich
2. Po co kwasek, tak wytłumaczcie na chłopski rozum, bo pewnie chodzi o regulacje ph (chyba:D)
3. Wiadomo ampułki czyściutki r-r, ale tabletek mniejszy żal walić, więc taka filtracja przez filtr od papierosa w przypadku sevredolu zapewnia dużą 'sterylność' r-r, bo jednak nie chciałbym jeszcze dorobić się zapalenia żył, czy jakiegoś syfu pukać - zresztą tej całej filtracji się najbardziej boję, bo nigdy nic takiego nie robiłem
4. Jeśli ampułki mam najczęściej 10/1ml, a tak na jedną tabletkę, czyli 20 mg to ile ml tej wody do iniekcji potrzeba

Pozdro
  • 327 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Numan »
pewnie można i bez kwasku, ale ponoć z kwaskiem lepiej się wszystko rozpuszcza, można też i ze zwykłą kranówą
pukać zamiast aqua p.i. ale ja jako nowicjusz staram się być bardzo akuratny, filtr od papierosa jest lepszy bo mocniej filtruje niż kawałek waty ale też ponoć jakieś mikrowłókna można sobie wpuścić do krwioobiegu z takiego filtra
  • 56 / / 0
Nieprzeczytany post autor: username »
Jeżeli czystość i sterylność jest w porządku to kwasek jest zbędny. Czy będzie to wata czy filterek to już drugorzędna kwestia. Można filterek najpierw a wata potem. Mistrzostwem są takie malutkie filtry strzykawkowe 0,22 mikrona. Zakłada się na czubek pompki i zaciąga przez to. 100% cząstek stałych powyżej 0,22 mikrona odsączy a poniżej 0,22 mikrona nie ma strachu. Dosyć to drogie ale podobno dobre. Podobno bo nigdy nie kupiłem jakoś.
  • 1444 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: moloch »
czy morfina freebase w wodzie rozpuszczona rozłozy sie po jakims czasie? Bo nie chce mi wypasc z roztworu cos ;-/
  • 1384 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: bandzior83r »
Numan pisze:
żaden aceton czy alkohol nie jest potrzebny do sevredolu, różową otoczkę tabsa zmywasz zwykłą wilgotną papierową chusteczką, kruszysz na pył między dwoma łyżkami, dodajesz 5 ml aqua pro injectione mieszasz podgrzewając + do tego mikroskopijna odrobina kwasku cytrynowego, roztwór zaciągasz do pompki przez filtr od papierosa e voile, na naszym początkowym etapie wystarcza 3 x 20mg żeby coś poczuć
wiem,że woda wystarczy zawsze tak robie ] i ogólna kopliwość się zwiększa.

skoro to że r-r do pukania majki z sevredolu zawiera w sobie sporo laktozy(która się częsciowo rozpuszcza w wodzie).Można chyba użyć spirytusu w którym laktoza się NIE ROZPUSZCZA.

A filter od szlugalepszy od waty :-)
skąd masz takie wynalazki jak morfina freebase?
Ostatnio zmieniony 08 kwietnia 2010 przez bandzior83r, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 327 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Numan »
pewnie że nie jest to krystaliczny roztwór, jest zwyczajnie mętny ale poza majką i wodą nic w nim nie ma (taką mam nadzieję) nie chodzi o jakiś super klarowny roztwór tylko o to żeby ładnie porobiło, oczywiście z zachowaniem podstawowych zasad higieny. Nie wiem co to jest freebase i nic mnie to nie obchodzi ;-)
  • 1211 / 24 / 0
Nieprzeczytany post autor: jon »
bandzior: jak moze zamienić siarczan w cytrynian, skoro jest słabszym kwasem niż siarkowy?
kwasek przy pukaniu sevredoli jest zbędny, tak samo nie wyekstrahujesz z niego morfiny etanolem, bo siarczan dosyć trudno się w nim rozpuszcza. dla porównania bys musiał użyć, o ile dobrze pamiętam, 10 centów spirolu na 1 tabl. sevredolu.
Uwaga! Użytkownik jon nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1444 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: moloch »
czy morfina freebase w wodzie rozpuszczona rozłozy sie po jakims czasie? Bo nie chce mi wypasc z roztworu cos :-/ i troche zżółknial :-/
  • 1384 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: bandzior83r »
[quote="jon"]
bandzior]

Właśnie dlatego pisałem o tym kolego-na chemi nie znam się zupełnie. ;]
Czyli co zostaje stara sprawdzona metoda ekstrakcji wodą.
Zasadniczo to jednak ta laktoza jakaś straszna nie jest-więc chyba przeżyjemy ;] tyle wosku z MST przeżyłem to i z tym dam rade-jak bedzie już sevredol to zrezygnuje też z kwasku-choć dawałem go tylko minimalnie.

W sumie właśnie o taką jednoznaczną odpowiedz mi chodziło-pytanie zasadniczo było głupie bo gdyby był lepszy domowy sposób niż woda-już dawno ktoś by to na[h] opisał.Wygłupiłem się troche :blush: ale dobrze ,że zapytałem zamiast samemu próbować. %-D

POZDRO
ODPOWIEDZ
Newsy
77-letnia cudzoziemka oskarżona o produkcję narkotyków

Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko 77-letniej obywatelce Rosji, która miała na swojej posesji uprawiać konopie indyjskie i wytwarzać z nich narkotyki. Na poddaszu jej domu znaleziono 19,5 kg suszu i 197 sadzonek ziela konopi.

Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.

Budowali z kostki brukowej... schowek na amfetaminę. Policjanci zatrzymali 27-latka z narkotykami

W niedzielę, 13 lipca br., gostynińscy policjanci zatrzymali 27-letniego mieszkańca powiatu gostynińskiego, który posiadał przy sobie amfetaminę. Narkotyki odnaleziono w prowizorycznej budowli z kostki brukowej. Za popełnione przestępstwo grozi mu kara do 3 lat pozbawienia wolności.