Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
W jakim wieku zacząłeś/ęłaś ćpać?
Mniej niż 13
202
6%
13-15
1200
36%
16-17
1211
36%
18-19
412
12%
20-21
158
5%
22-23
72
2%
24-25
19
1%
26-27
21
1%
28-30
8
0%
Więcej niż 30
46
1%

Liczba głosów: 3349

ODPOWIEDZ
  • 2429 / 579 / 155
Nie wiem, czy już mówiłam, ale 16 lat. Wtedy zaczęłam z opiatami i stimami. Wcześniej miałam do czynienia z substancjami psychoaktywnymi wyłącznie do celów leczniczych (no oprócz kofeiny).
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 24 / 4 / 0
15-marihuana
19-feta,kryształ, kwasy, MDMA ----> kontynuacja do teraz
:kreska: kiciorz.
  • 4 / / 0
Ja miałem 21 lat,to późno,jak na dzisiejsze standardy
  • 22 / / 0
Pierwsze alko: 15 lat( wcześniej próbowałem, ale to łyk piwa i tyle)
mj: Jakiś miesiąc po alko
W wieku 16 lat: N2O,LSD, DXM, benzo
17- Emka, 2cb, koda ... ciąg dalszy nastąpi. Od początku wiedziałem, że będę próbował, mimo wypierania się tego trochę na starcie. Bardzo mnie ten świat zaciekawił po pierwszym paleniu, także to była kwestia czasu.
  • 60 / 30 / 0
W takim w którym już nie spierdolisz sobie głowy aż tak, jakbyś ćpał fetę jako 16latek.
Prawilne 18. %-D
  • 50 / 4 / 0
10 Papierosy
11 Dop który miał być rzekomo mj
12 Kryształy szybkości :D
"Dotykasz wiatru i jesteś bliżej słońca"
  • 15 / / 0
Ja wybrałem opcję ,, szybki start,,
12 lat - papierosy ( tak bardziej dla szpanu raczej, jak to w tym wieku)
13 lat - zioło/olej haszyszowy
14 lat - powój z ogrodnika
15 lat - alko i połówka kwacha
Więcej grzechów nie pamiętam, niczego nie żałuję :D
Pozdrawiam , PsylocybeQ
  • 2 / / 0
16 lat - mj
21 lat - extazy,mefedron,feta
A w niedalekiej przyszłości chcę spróbować kartonów,DMT i 2cb.
Ah jaki ten świat od razu pełniejszy i inny jak się pozna co to ćpanie (:
  • 317 / 78 / 0
15 lat- pierwsze piwka i papierosy
17 lat- teoretycznie mj, ale wtedy na mnie nie działała, pierwsze zjaranie zaliczyłam dopiero jak skończyłam 20 lat.
21 lat- DXM, kodeina. W sumie dopiero w tym wieku na poważnie mnie wciągnął ten temat
Także chyba dosyć późno zaczęłam, nawet mój terapeuta na pierwszej konsultacji wypalił: co tak pani "na starość" odwaliło? [emoji23]
  • 199 / 34 / 0
trawę zajaralem pierwszy raz jak miałem 10 lat. Myślałem że zostanę tylko przy niej na zawsze, ale w wieku 17 lat ziomek namówił mnie na szczura fety, a potem to już poszło...
ODPOWIEDZ
Newsy
Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Z Brazylii do Europy z kawą i kokainą. Kulisy sprawy drobnicowca Blume

Drobnicowiec Blume, który w 2023 roku obsługiwał transatlantycką trasę handlową pod togijską banderą, dziś stał się symbolem jednego z największych przejęć narkotyków na wodach europejskich. Wydarzenia związane z jego zatrzymaniem obnażają skuteczność współpracy służb międzynarodowych oraz skalę wykorzystywania żeglugi morskiej przez zorganizowane grupy przestępcze.

Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.