mj: Jakiś miesiąc po alko
W wieku 16 lat: N2O,LSD, DXM, benzo
17- Emka, 2cb, koda ... ciąg dalszy nastąpi. Od początku wiedziałem, że będę próbował, mimo wypierania się tego trochę na starcie. Bardzo mnie ten świat zaciekawił po pierwszym paleniu, także to była kwestia czasu.
Prawilne 18.
12 lat - papierosy ( tak bardziej dla szpanu raczej, jak to w tym wieku)
13 lat - zioło/olej haszyszowy
14 lat - powój z ogrodnika
15 lat - alko i połówka kwacha
Więcej grzechów nie pamiętam, niczego nie żałuję :D
17 lat- teoretycznie mj, ale wtedy na mnie nie działała, pierwsze zjaranie zaliczyłam dopiero jak skończyłam 20 lat.
21 lat- DXM, kodeina. W sumie dopiero w tym wieku na poważnie mnie wciągnął ten temat
Także chyba dosyć późno zaczęłam, nawet mój terapeuta na pierwszej konsultacji wypalił: co tak pani "na starość" odwaliło? [emoji23]
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana po reklasyfikacji: wciąż daleka droga do federalnej legalizacji w USA
Administracja Donald Trump ogłosiła wykreślenie marihuany z najbardziej restrykcyjnej kategorii federalnych substancji kontrolowanych. To ważna decyzja dla branży i inwestorów. Nie oznacza jednak, że Stany Zjednoczone zalegalizowały marihuanę rekreacyjną na poziomie federalnym. Do tego droga pozostaje długa i politycznie trudna. Po reklasyfikacji, zgodnie z zasadą „kupuj plotki, sprzedawaj fakty”, akcje firm z branży najpierw silnie wzrosły, a potem mocno spadły.
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.