mj: Jakiś miesiąc po alko
W wieku 16 lat: N2O,LSD, DXM, benzo
17- Emka, 2cb, koda ... ciąg dalszy nastąpi. Od początku wiedziałem, że będę próbował, mimo wypierania się tego trochę na starcie. Bardzo mnie ten świat zaciekawił po pierwszym paleniu, także to była kwestia czasu.
Prawilne 18.
12 lat - papierosy ( tak bardziej dla szpanu raczej, jak to w tym wieku)
13 lat - zioło/olej haszyszowy
14 lat - powój z ogrodnika
15 lat - alko i połówka kwacha
Więcej grzechów nie pamiętam, niczego nie żałuję :D
17 lat- teoretycznie mj, ale wtedy na mnie nie działała, pierwsze zjaranie zaliczyłam dopiero jak skończyłam 20 lat.
21 lat- DXM, kodeina. W sumie dopiero w tym wieku na poważnie mnie wciągnął ten temat
Także chyba dosyć późno zaczęłam, nawet mój terapeuta na pierwszej konsultacji wypalił: co tak pani "na starość" odwaliło? [emoji23]
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Korea Południowa: Torebki wyglądające jak herbata wypływają na plaży. W środku narkotyki
Ketamina w torebkach przypominających herbatę - takie pakunki znajdują na plaży mieszkańcy południowokoreańskiej wyspy Jeju. Władze ostrzegają, aby ich nie dotykać i nie otwierać, a także informować policję.
Publikacja: ręczny system do wykrywania MDMA
Komunikat Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Prof. dra Jana Sehna w Krakowie.
Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu
Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.