Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 1916 / 335 / 2
[mention]lufa9999[/mention] a takie pytanie, pomijając kwestię leków, dbasz o duże dawki magnezu/potasu? Wbrew pozorom takie "pierdoły" jak odpowiednia suplementacja też swoje robi, zadbaj o to. Magnez ma wpływ na funkcjonowanie ukł. nerwowego, szczególnie przy odstawce benzo, winno go być pod dostatkiem.
Uwaga! Użytkownik 52eu126Iz60j nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 684 / 26 / 0
14 czerwca 2018guccilui pisze:
[mention]lufa9999[/mention] a takie pytanie, pomijając kwestię leków, dbasz o duże dawki magnezu/potasu? Wbrew pozorom takie "pierdoły" jak odpowiednia suplementacja też swoje robi, zadbaj o to. Magnez ma wpływ na funkcjonowanie ukł. nerwowego, szczególnie przy odstawce benzo, winno go być pod dostatkiem.
Biorę magnez, na wieczór, jedną tabl 600mg. Potasu nie biorę. Ile mg potasu i magnezu na dobę byłoby wskazane w moim przypadku?
Pozdrawiam!
Paweł
  • 684 / 26 / 0
14 czerwca 2018wnc1964 pisze:
lufa9999Zwiększ pregę za szybko też zeszłeś z diazepamu schodzi się 5mg w ciągu tygodnia a nie z 80mg-100mg przejście na 15mg, Polscy lekarze przeprowadzają niestety detoksy z lat 70. Wbij sobie w wyszukiwarkę odstawienie benzodiazepin według dr Ashton , tam masz całe tabelki. różnych benzodwuazepin.
Pregabalinę możesz śmiało podbić do 450mg-600mg. Możesz dodać też baklofen jedni go chwalą drudzy nie.
Nie nie, to nie jest tak jak myślisz. Odstawiam diazepam już trzeci miesiąc, stopniowo i powoli redukując. Co do Pregi to rano wziąłem 75mg a wieczorem 150mg. I nie byłem dziś ospały. Jak uważasz, po ilu dniach takiego brania mogę podbić na 150mg rano?
Pozdrawiam!
Paweł
  • 1916 / 335 / 2
[mention]Lufa9999[/mention]

Kup sobie magnokal w aptece, tam masz w 1 tabletce 250 mg magnezu i 250 mg potasu. Zarzuć z rana 6 tabletek, wprowadź to do codziennego menu.
Uwaga! Użytkownik 52eu126Iz60j nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1277 / 130 / 0
lufa9999 możesz zwiększać od jutra poranną dawkę 150mg skoro nie wywołuje ospałości. :-)
  • 684 / 26 / 0
14 czerwca 2018wnc1964 pisze:
lufa9999 możesz zwiększać od jutra poranną dawkę 150mg skoro nie wywołuje ospałości. :-)
No właśnie nie wywołała senności bo wziąłem 75mg z rana. Wczoraj rano wziąłem 150mg i mocno ospały byłem do południa, a potem jakiś podły nastrój miałem, jakiś niepokój. Bo prege podbilem że 150mg dziennie na 300mg dziennie z dnia na dzień. I to chyba za szybko było dla mnie. Dziś już jest ok, ale, jak wspomniałem, wziąłem 75mg. Może kilka dni pobrać rano 75 a wieczorem 150, a dopiero wtedy podbić z rana na 150?
Pozdrawiam!
Paweł
  • 4954 / 868 / 0
Ja natomiast zwiększam od jutra do 450mg 1-1-1 po 150mg bo odstawiam wenlę. Jutro będzie kluczowy dzień jak nie dopadną brain zapsy to będzie dla mnie połowa sukcesu, może uda się jutro wycyganić pakę 0,5mg klonazepamu też :diabolic:
  • 4603 / 2213 / 1
[mention]lufa9999[/mention]
Pregabalinę możesz spokojnie podbić do 150 nawet 225mg w dzień. Nic wielkiego się nie stanie, no może będziesz trochę ospały. Dizepam redukuj stopniowo według planu. Nie dziw się, że lęki wróciły. Przecież brałeś dizaepam właśnie na nie. W tej chwili jesteś już na dawkach leczniczych diazepamu. Idź do lekarza i porozmawiaj z nim na ten temat. Opisuj wszystko w takim swoim "zeszycie objawów", dzień po dniu co się dzieje, to mu pomoże.

Możliwe, że ze względu na te lęki będziesz musiał brać dłużej benzodiazepiny, ale w dawkach leczniczych. Może zmieni diazepam, na jakąś inną - klonazepam, lorafen itd.

Idź do lekarza i opisz mu to wszystko co się dzieje. Na forum, nie widząc ciebie i twoich objawów nikt nie pomoże ci na te lęki. Zrobi to tylko lekarz.

PS. Odpisuj na pw;>
  • 171 / 5 / 0
Jeśli ktoś nie ma tolerki, a chce poczuć energetyczną gibkość, luz i miękkość pregabalinowego sweterka polecam 300mg per sniff. Porównywalne z fazą po piwerku, ale bardziej trzeźwo i pluszowo. Leczniczo nie polecam we wskazaniach innych niż zaburzenia lękowe / RLS. Tolerancja rośnie zabójczo co znaczy, że nie uda się utrzymać stabilnego efektu antydepresyjnego czy znacznej zmiany percepcji (utrzymanie mocy fazy) przy ciągach.
  • 149 / 101 / 0
Pregabalina wcale nie jest taka rewelacyjna.Jej ogromnym minusem jest cena,cholernie drogi lek.Stosuje ją jedynie dlatego,bo chce zbić tolerancje na benzodiazepiny i została wykupiona z góry na 3 miesiące.300mg co drugi dzień na zmiane z benzodiazepinami.Fakt na poczatku zataczalam sie jak po mocnych %%% nie do konca bylo to przyjemne.Dobrze dziala przeciwlękowo za to muszę ja pochwalic.
Uwaga! Użytkownik trufla1989 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Zablokowany
Newsy
Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC

Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.

Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu

Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.

Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”

Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.