Wszystko, co dotyczy hodowli/uprawy grzybów psylocybinowych.
Jakie grzyby są Twoim zdaniem najlepsze?
Krajowe łysiczki
968
62%
Krajowe muchomory
104
7%
Importowane (wszystkie wrzucam do jednego wora)
492
31%

Liczba głosów: 1564

ODPOWIEDZ
  • 1450 / 19 / 0
Wszystko prócz góry grzybni powinno być zakryte. Inaczej piny będą Ci rosnąć na wszystki boki. Pod substratem czy obok ścianek. Prześlij fotkę jak możesz.
I przychodzi czas, że odurzanie się alkoholem przestaje być interesowne

Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
  • 230 / 13 / 0
Bo po co komplikować sobie dziwne rzeczy?
  • 672 / 127 / 0
bo Ci swiatlo dalo od boku, cza bylo zakryc, wylozyc czyms wczesniej. nastepnym razem bedziesz pamietal. :)
  • 230 / 13 / 0
Czyli mam teraz zebrac tez te grzyby "wcisniete" w scianke? I potem normalnie czekac na nastepnego flusha?
Bo po co komplikować sobie dziwne rzeczy?
  • 1450 / 19 / 0
Miałem tak samo jak Ty. Nie zakryłem pojemnika z boku i dołu i zrobiło mi się taki grzybowe słoneczko. Wyciągnij całą grzybnie(w jednym kawału) pozrywaj grzybki od dołu i boku. Mocz przez 36h w zimnej wodzie w lodówce. Okryj pojemnik z boku i dołu. i z powrotem do pojemnika.

• 672 / 127 / 0
dobrze sprawdz tylko czy cale grzybki schodza, zeby zadne resztki nie zostaly. pozostalosci gnija i sie syf tworzy. i osobiscie wydaje mi sie ze 36h to przesada, 24h juz styka i to z gruba gorka.
  • 1450 / 19 / 0
Wódka ma mocne właściwości odkażające? Bo chyba kwas salicylowy w spirytusie salicylowym negatywnie mi na grzybnie wpływa...

• 1392 / 10 / 0
A spirytus lawendowy? Polecany do odkażania powierzchni, bo, w przeciwieństwie do salicylowego, nie zostawia zacieków. Sprzedawany również w małych, białych buteleczkach w aptece. Spróbuj.
Ostatnio zmieniony 15 marca 2012 przez dsn, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 672 / 127 / 0
do zabijania samych zakazen na grzybni swietnie sprawdza sie woda utleniona, drobne zakazenia w poczatkowym stadium zabija syfa razem z grzybnia w miejscu "styku", ale to tylko mala czesc. oczywiscie wczesniej wykrajamy to tez sterylnym ostrym narzedziem. to tak w razie gdyby ktos chcial zapanowac zawczasu nad rozwojem niektorych zakazen. mowie oczywiscie o otwartej grzybni, czyli bez okrywy/otoczki wermikulitowej.
  • 469 / 9 / 0
Na czym właściwie polega 'efekt rez'? Na wymieszaniu skolonizowanego substratu z wermikulitem przed rozłożeniem go do tacek?
ODPOWIEDZ
Newsy
Był tak pochłonięty segregacją narkotyków, że nie zauważył policjantów

Stołeczni policjanci zatrzymali dwóch mężczyzn, przy których znaleźli znaczne ilości narkotyków. Były to: heroina, kokaina, mefedron, amfetamina oraz marihuana.

Spotkanie z Ministerstwem Sprawiedliwości: realna szansa na depenalizację?

14 stycznia 2026 r. przedstawiciele Wolnych Konopi spotkali się z najbliższymi współpracownikami Ministra Sprawiedliwości Waldemara Żurka, by porozmawiać o pilnej potrzebie depenalizacji posiadania niewielkich ilości marihuany. Spotkanie trwało aż godzinę i dwadzieścia minut – co, jak na taką rangę rozmów, jest wyjątkowo długim i jak się okazało konstruktywnym czasem. Ustalono, że kanał komunikacji z ministerstwem zostaje otwarty i będzie kontynuowany w celu dalszych prac.

CBŚP rozbiło międzynarodową grupę produkującą marihuanę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji zatrzymali pięciu obywateli Serbii i zlikwidowali dwie profesjonalne plantacje konopi innych niż włókniste. Zabezpieczono ponad pół tysiąca roślin oraz 55 kilogramów gotowego suszu. Sprawa ma charakter międzynarodowy.