Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 974 / 17 / 0
Nieprzeczytany post autor: dr.Kubeusz »
Gargamel dlaczego tramadol prawie nie działa podczas stosowania sertraliny?? Przecież poza serotonią ma wpływ również na receptory opioidowe. Dziwne to. A koda działa tylko nieznacznie słabiej

i może wreszcie odpowiesz na moje pytanie ;-) ile przerwy między sertra a tramem żeby jego działanie wreszcie było jak zawsze dobre? wiem, że brałeś jakieś antydepresanty, tramal lubisz, więc pewnie wiesz jak jest
Uwaga! Użytkownik dr.Kubeusz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1154 / 35 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gargamel »
Tydzien przerwy od SSRI i wszystko powinno wrocic do normy. Pisze powinno, bo np. Ksionc pisal, ze dlugo po braniu SSRI (nie pamietam dokladnie co on tam jadl) koda i helena praktycznie go nie kopaly, znaczy powodowaly sedacje, a blogostanu zero. Rozne organizmy, rozne potrzeby, rozne zestawy lekow. Ja na paroksetynie, trazodonie i citalopramie bralem trama i dzialal troche slabiej. Musialem brac dawki 900-1100mg naraz (optymalnie 1000mg). Zreszta takie dawki osiagam rowniez w ciagu, wiec w moim przypadku SSRI nie oslabily zbytnio dzialania tramadolu. Lepiej nie mieszac trama z SSRI, bo w ulotce Noaxu wlasnie czytam, ze pisza:

-"Selektywne inhibitory wychwytu zwrotnego serotoniny (cytalopram, escytalopram, fluoksetyna, fluwoksamina, paroksetyna, sertralina) oraz inne leki przeciwdepresyjne: ryzyko wystapienia drgawek i zespolu sertononinowego."

-"Leki obnizajace prog drgawkowy, zwlaszcza TLPD, SSRI, neuroleptyki, meflochina, bupropion: zwiekszone ryzyko wystapienia drgawek."

-"Wenlafaksyna: ryzyko wystapienia drgawek i zespolu serotoninowego"

To tylko czesc interakcji tramadolu, ktore teraz na szybko przepisalem z ulotki, tyczy sie to jak widzicie glownie lekow przeciwdepresyjnych.
  • 974 / 17 / 0
Nieprzeczytany post autor: dr.Kubeusz »
dziękuję, odpowiedź obszerna, wyczerpująca si :-)
Uwaga! Użytkownik dr.Kubeusz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 577 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: cpunex »
Bylem znowu po tramal tym tazem spytala sie tak od niechcenia po co mi to ja mowie krzyz boli i wypisala lacze z klonem zobaczymy jak podziala ile mniejwiecej trampki wchodza? Te trampki nazwa Tramal 50 mg za 6.50 to trzeba je kruszyc czy nie ??
  • 981 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Hanka »
nie
  • 577 / 10 / 0
Mimo ze monitor mam wylaczony widze co ludzie pisza niby na czacie omg ostre haluny przy zamknietych oczach
  • 1154 / 35 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gargamel »
Haluny po tramadolu i klonach? Napisz lepiej co jeszcze jadles oprocz tego albo na co jestes chory.
  • 577 / 10 / 0
500 mg trampka i z 6 mg klona zamykam ocz i mi sie wkreca ze jestem na czacie i rozmawiam a ludzmi a kiedy sie budze na ekranie nic nie ma %-D A wogole mam taka kierde ze glowa boli.
  • 347 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: unrealism »
Albo nie spałeś ostatnio i jesteś przemęczony, albo sobie porządnie wkręciłeś.
  • 577 / 10 / 0
Spalem poprostu ujebany jestem same mi sie oczy zamykaja kiedys bez klona tak nie bylo mysle ze klon dal po garach
Zablokowany
Newsy
Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...

Jak marihuana niszczy serce

Na Uniwersytecie Kalifornijskim w San Francisco wykazano, że przewlekłe używanie konopi - niezależnie od tego, czy są one palone, czy przyjmowane w jakimś jadalnym produkcie - wiąże się z istotnym ryzykiem dla układu sercowo-naczyniowego.

Medyczna marihuana kontra bezdech senny

Według danych opublikowanych przez badaczy z Minnesota Office of Cannabis Management, 40 proc. pacjentów z obturacyjnym bezdechem sennym (OSA) uczestniczących w stanowym programie medycznej marihuany doświadczyło znaczącej i trwałej poprawy jakości snu po rozpoczęciu terapii konopiami.