Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 867 / 253 / 0
Po jednej tabsie ile mg? Wiem o co Ci chodzi z tymi dreszczami i zasypianiem, piękna sprawa.
Raz półgłówka uwierał podgłówek, całą noc doskwierał mu ból,
lecz na zdrowiu ucierpiał w połowie, bo główki miał tylko pół.
Morał: doznajemy przykrości proporcjonalnie do świadomości.
  • 776 / 106 / 0
A no jak bralem tramal setki i je fajniutko przednimi zebami rozgryzalem, zapijalem soczkiem jablkowym przed snem. W lozku przegladalem tel i po 20minutach jak juz czulem te dreszcze ze az sie krecilem po lozku bo bylo tak dobrze to telefon pod poduszke i sie cieszymy stanem, zamykalem oczy. A teraz? Kurwa... tyle tematu, jak up, i ledwo co. Lekkie przysypianie i oczy opadajace. Chujnia meh Robie od trama przerwe z 2tyg i wtedy wroce. Pewnie chodzi o serotonine.
  • 904 / 184 / 0
A ja po pierwszym razie na tramadolu myślałem, że te ciary i subtelne dygotanie wewnętrzne, jakby z zimna to jakiś niepożądany efekt uboczny (była podkładka z benzo) dopóty nie powiedziałem sobie - ale to zajebiste je... i tak sie cieszyłem aż zasnąłem.

Jako, że romans jest chwilowy i ma ukoić szybka odstawkę baklofenu to zapytam: idzie tramadol "bezboleśnie"* odstawić pomału obcinając dawki? Pytam na wypadek jakbym sie niechcący troche zasiedział wyciskajac maxa z 200mg dziennie.

*"bezboleśnie" termin użyty w cudzysłowiu gdyż dobrze wiem, że bezbolesnych odstawek nie ma dlatego iż odstawiłem w życiu benzo, prege (mnie strasznie wjebala) i baklofen i wiem, że przy powolnym obcięciu dawek piekło można zamienić na klatkę schodowa do piekła, tuż przy domofonie i pogodzić się, że funkcjonowanie to tryb podstawowy (praca, prysznic, ogolic sie, zakupy, papu, kupa, spać) i zero jakiejkolwiek radości z czegokolwiek. Czyli chujowo ale jednakowo bez ciężkich symptomów.

Czy w przypadku tramca też tak jest? Ot np schodze z 300mg i musze funkcjonować w pracy i tak ucinam po np.25mg co kilka dni to dobry pomysł? Wybaczcie pytanie ale nie jestem sadomacho, dumny z zimnych indyków, telepawek, łażenia po ścianach, leżenia 7 czy 14 dni w łóżku etc. Jam już nawet pokochał swoja polekową i nielekową depresję i nie jest to szczęśliwy związek ale jesteśmy na siebie skazani.

Ostatnio czytałem, że jak przedobrzy się z tramadolem to jak nastapi zatrzymanie akcji serca to już chuj, nawet defibrylator nie pomoże, to takie unikatowe wyłączenie serca..
  • 402 / 69 / 0
Niestety nie mam dojścia do transtecu.
Mógłbym mieć ale prywatnie ale pierdole to. To o czym mówisz ten stan depresji jest przeogromny do tego straszna nerwowość. Muszę to przetrwać niestety-nie pierwszy raz. Było pięknie więc teraz wszystko wychodzi ale spokojnie to idzie przetrwać. Ale co kolejny skręt to gorszy.
Dzięki za pomocną radę @lucifer_sam.
Trochę tą chujnie łagodzi mi prega, baklo, które pokazało mi środkowy palec i działają nie tak jak kiedyś (nie chodzi mi o magię tylko neurologicznie się u mnie coś zesrało ale to nie ten wątek i dużo bym musiał pisać) i 2mg alpry. Dzisiaj zanim po 2 godzinach załadowało się połknięte 500 to byłem w chuj nerwowy i depresyjny. Wziąłem się za sprzątanie, prysznic, golenie i ulga jak chuj gdy się załadowało. Im bliżej 0 to te dawki chuja warte do 400 to jeszcze ale już takie 300 w dół nie czuć jak się schodzi z dawek 1000+.Zawsze zostawiałem 1000 albo op. 6G no ale wiadomo jak się to kończyło. Żałuję, że tego gramca nie zostawiłem żeby się poratować 2 razy. Teraz to wytrzymać bez wspomagania albo wykupić 6G.
1000 wziąść resztę spłukać albo oddać przyjacielowi. Można się poratować raz - dwa w tygodniu na 400-500,ten jeden dzień zawsze coś daje. Inny ratunek to Thiocodin. Ulży ale zabierze z portfela 20-25zł.
@hyperrealowicz/BladziuchnyStrach/
Jest to dobry pomysł.
200mg to malutka dawka schodząc, ucinając pomału myślę, że obejdzie się bez jakichś przykrych przeżyć. Przypuszczam, że bezobjawowo tym bardziej, że to chyba będzie Twój pierwszy skręt tramalowy?
  • 319 / 42 / 0
Możesz schodzić nawet więcej, spokojnie o 50mg co 2-3 dni. Najpierw redukcja wielkości dawki, potem ich ilości (zakładając, że łykasz częściej niż 2 razy dziennie). I tak samo - najpierw redukcja wielkości z dawki porannej, później wieczornej. Tak zalecają zachodnie kliniki pomagające w terapii uzależnień opioidami.
Wątpię, żeby były jakiekolwiek objawy odstawienne przy takim podejściu - przynajmniej u mnie ich nie było jak się okazało, mimo, substytucji oxy tramadolem, po długim braniu oxy i redukcji dawek.
Inna kwestia, że np. u mnie chroniczne branie leków przeciwbólowych zamaskowało ból, który się pojawił w trakcie leczenia tymiże lekami - ból pleców spowodowany długim brakiem ruchu, który pomyliłem z syndromem odstawiennym, myśląc, że mam problem z odstawieniem, a okazało się, że problem jest zupełnie innej natury - uczulam na to.
  • 28 / / 0
Witam,od jutra chcę odstawić tramal, zmniejszyłam dawki z 1000mg do 500mg, niżej nie dam rady, musiał by mi ktoś wydzielać tabl, a nie ma kto. Poszperałam trochę w domu i znalazłam takie leki:pregabalina, temazepam, gabapentin, amitryptylina, mirtazapina. Moje pytanie brzmi: czy któreś z tych leków pomogą przy odstawieniu Tramalu?czy zaleczą trochę tak zwanego skręta?
  • 225 / 59 / 16
@malami77 pregabalina pomaga przy skręcie. Wydaje mi się, że gabapentin też może być pomocny.
I alone have known all shades of the horror.
I am the pit without sun, where blind beasts dwell. 
  • 358 / 73 / 0
Pregaba powinna zmniejszyć skręta znacząco. Amitryptylina myślę, że również w problemach ze snem związanych z odstawką tramca i mocnych stanów depresyjnych. Natomiast może warto do tej odstawki dodać relanium rozsądnie jedzone żeby nie wpierdolić się z deszczu pod rynnę.
Nic mnie nie wzmocniło tak jak bycie biednym i na zwale.
  • 1198 / 142 / 0
Ogarnij plastry transtec odstawiasz z dnia na dzień do zera naklejasz plaster i zero skręta.
  • 358 / 73 / 0
@lucifer_sam Ty sprzedajesz te plastry, że proponujesz wszystkim jednakowe rozwiązanie?
Nic mnie nie wzmocniło tak jak bycie biednym i na zwale.
Zablokowany
Newsy
Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń

Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?

USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?

Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.

To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany

Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.