Co do kwestii czy słoiczek jest lepszy od blistra to sprawa indywidualna. Jeden woli listek, drugi słoiczek. Listek można pociąć na mniejsze kawałki, jest płaski, tak że łatwiej go ukryć jeśli mamy taką potrzebę. Zalet słoiczka wymieniać nie będę jak i jego ewentualnych wad, które blistry również mają bo każdy je zna. Tak samo jak każdemu pasuje inna wielkość tabletek. Dużej różnicy nie ma, te Rivotrilu są odrobinę większe, ale są podobno osoby mające problemy z połykaniem dużych tabletek. Najważniejsze, że tabletki Clonazepamu czy Rivotrilu są dość twarde i nie rozpadają się w dłoniach jak się je mocniej przygniecie czy przykładowo jak się włoży taką tabletkę do kieszeni nie pokruszy się jak niektóre. Pamiętam jak włożyłem kiedyś tabletkę Zomirenu do kieszeni. Po jakimś czasie, jeszcze tego samego dnia sięgam do kieszeni a tam został proszek z tabletki, który mogłem co najwyżej wytrzepać z kieszeni.
Jeśli chodzi o działanie to 2mg tego Rivotrilu z zerową tolerką trzepią jak powinny:).
1mg to jak 1mg alpry.
Tak mniej więcej.
Uświadomisz to sobie jak zlecisz ze schodów.
(Dojedz sobie jeszcze dwójkę).
Nie prowadź samochodu przez dwa dni czasami.
23 listopada 2023mmigotka pisze: Mam od rana tak zajebisty humor że wysprzątałam mieszkanie tak, że wygląda jak z pieprzonej okładki nowych deweloperskich mieszkań![]()
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
Przede wszystkim clon swoim długim działaniem będzie cię długo przed skrętem chronił.
Bez tolerancji powiedziałbym że 24h działa przeciwlękowo. Na pewno tolerancja na alpre znacząco zmniejsza jak i skraca działanie przeciwlękowe clona. Ale myślę że 8h to takie minimum ile działa.
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
30% Polaków w wieku od 15 do 34 roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami
Krajowe Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom informuje, że dane dotyczące zażywania narkotyków w Polsce przez młodych ludzi są niepokojące. 30% Polaków w wieku od 15. do 34. roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami. Kolejne akcje policji pokazują, że problem jest. W dwa dni zatrzymano w sumie 13 osób mających związek z handlem narkotykami.
Zapomniał o marihuanie ukrytej w drewnianym wychodku
Płońscy kryminalni nie spodziewali się znaleźć narkotyki w takim miejscu. 25-latek z gminy Glinojeck postanowił ukryć torbę z marihuaną w drewnianym wychodku za domem. Z czasem o swoim „składzie” zapomniał, ale pamięć odświeżyli mu funkcjonariusze, którzy przyjechali z niezapowiedzianą wizytą. Mężczyzna usłyszał zarzut posiadania narkotyków, a wkrótce może usłyszeć kolejne.
Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom
Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.