Organiczne związki chemiczne oddziałujące na receptory kannabinoidowe w mózgu.
Więcej informacji: Kannabinoidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 114 / 3 / 0
Olejek z magicznego ogrodu 5ml/70zl jest do dupy.
Daje jakis zapach ale bardziej ziolowy niż dobrego stuffu.
Znajomi, dopóki nie powiedziałem, czym powinno pachnieć, nie domyslili się.
  • 382 / 7 / 0
Witajcie,

Wiecie może gdzie mógłbym dostać Marschmallow o takim wyglądzie?

[ external image ]

Ewentualnie polećcie jakiś sklep, gdzie mógłbym dostać dobrą jakość Marschmallow (podobna troszkę do mj, konsystencja miękka i puszysta).

Dzięki za odpowiedzi,

Pozdrawiam.
  • 38 / / 0
Jesteś pewien, że to prawoślaz?
Masz dość bycia singlem? Zostań humbuckerem.
  • 382 / 7 / 0
Nie mam pewności. Było to jedynie zdjęcie znalezione na duckduckgo Images i podpisane jako Marshmallow, a dokładniej althaeae folium... Jeśli nie prawoślaz, to co to może być? :)

I jaki prawoślaz polecacie? Jaki rodzaj, sklep?

Na Allegro jest takie coś: http://allegro.pl/prawoslaz-lisc-marshm ... 64601.html
Tylko trochę drogie... Ale nawet nieźle wygląda...
  • 38 / / 0
Cóż, co do produktu na allegro - kup jedną sztukę i sam zobacz jak to wygląda. :) Na maczanę nada się na pewno.
  • 114 / 3 / 0
@brt Nie jestem pewien czy to to samo ale zobacz herbal tops na magicznyogrod.
Jeśli byś to zamierzał kupować to odradzam. Kiepski, palący w gardło smak a po potraktowaniu acetonem robią się suche i łamliwe. Być może gdyby spryskać a nie moczyć to byłoby lepiej
  • 38 / / 0
damianssj661 pisze:
@brt Nie jestem pewien czy to to samo ale zobacz herbal tops na magicznyogrod.
Jeśli byś to zamierzał kupować to odradzam. Kiepski, palący w gardło smak a po potraktowaniu acetonem robią się suche i łamliwe. Być może gdyby spryskać a nie moczyć to byłoby lepiej
Hm, nie zgodzę się. Odseparowałem wszelkie badyle, liście porwałem na małe, wygodniejsze do ładowania kawałki, "topki" też ładnie oddzieliłem... i wymieszałem tak spreparowany susz.

W roztwór 150ml acetonu + 1g AM-2201 poszło 50gr tego czegoś (aemka rozrobiona w 100ml, ale na 50gr podkładu było za mało acetonu, wiec dolałem do słoja po wrzuceniu podkładu). Nie stały się po wysuszeniu łamliwe, aceton odparował w niecałe 2 godziny.

Jest puszyste, dobrze w dłoni się modeluje i dobrze zapycha lufe. Ciężko się troszkę rozpala (być może ówczesne wysuszenie w piekarniku/na słońcu przed wrzuceniem do roztworu by pomogło), ale dym nie gryzie, w smaku moim zdaniem neutralny, na pewno o wiele bardziej od szałwii.

Efekt - 1 lufa zabita dość sytym kołczanem zrobiona w 3 zamaszyste buszki (wiadra nie chciało mi się konstruować) = Intelektualna, pobudzająca, euforyczna i kreatywna faza na 45-55 minut.
  • 823 / 11 / 1
Chce szybko zrobić maczankę i kupiłem zmywacz z acetonem z braku laku. O taki http://wizaz.pl/kosmetyki/foto/10146_250.jpg
Czy można w nim rozpuścić kanna ? Zrobiłem próbę na szkle i nie zostawia prawie wcale osadu. Tylko czy się nie przekrence od tego składu (acetone, etyl acetate, alcohol denat. ,aqua, propylene glycol, panthenol, polysorbate-20, tocophreol, parfum, limonene, butylpenthyl methylpropional, citral, linalool, geraniol) Szczególnie nie pokoi mnie ten alcohol denat. Robił ktoś już maczanke na zmywaczu do paznokci ? %-D Czy spierdolę wszystko i nic się nie rozpuści ? :wall:
Chcesz się spotkać, pogadać ? >

Życie to najlepszy narkotyk...
  • 1959 / 61 / 0
Rozpuścić się rozpuści. Tylko dym pewnie będzie obrzydliwy z uwagi na substancje zapachowe jakie występują w zmywaczu do paznokci.
Thirteen seconds to blood-brain barier. thirteen@safe-mail.net
  • 823 / 11 / 1
A aceton techniczny będzie dobry ? Bo niby też ma te zanieczyszczenia i jebie plastikiem a czysty aceton do analizy to chyba tylko w chemicznym.
Chcesz się spotkać, pogadać ? >

Życie to najlepszy narkotyk...
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Marihuana może pomóc zwalczyć chorobę Alzheimera

Nowe badania sugerują, że w chorobie Alzheimera równie ważne jak nagromadzenie białek (amyloidu i tau) może być zwalczanie stanu zapalnego w mózgu.

Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny

Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe

Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków

Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.