Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
to ja podzielę się ziomki moim problemem. Przez kilka lat paliłem nałogowo Marię a wiadomo jak to po niej jest, zasypiasz jak dzidziuś i raczej spokojnie przesypiasz całą noc. Gdy nie paliłem to zauważałem że mam problem z zaśnięciem i utrzymaniem snu. W październiku tego roku po 7 latach postanowiłem rzucić ten nałóg i dzisiaj mija 50 dzień gdy jestem całkowicie czysty. Nie ciągnie mnie zbytnio do powrotu ale występują specyficzne objawy odstawienia. Nie mam problemu z samym zaśnięciem, ale bardzo często budzę się w nocy. Mam wrażenie że coś mi się śni i zaraz po tym następuję przebudzenie, czasami zasypiam ponownie po minucie a czasami jak dzisiaj dopiero po 20. Mam aplikację która monitoruję sen i pokazuję mi że w totalu śpię te 7-8 h, ale przy 5-6 pobudkach to nie czuję się jakoś mocno zregenerowany i w ciągu dnia jestem zmęczony. Przez te dwa miesiące nie miałem praktycznie nocy w której przespałbym 7h ciągiem, a po Marii wiadomo nie miałem z tym kompletnie problemu. Suplementuję się rzeczami mającymi poprawić jakość snu z kfd, no ale jakoś nie widzę poprawy diametralnie. Jakieś porady, sugestię, ktoś miał podobny problem przy odstawieniu?
  • 1 / / 0
Hej, niedługo mam w planach wziąć kryształ, biorę leki przeciwdepresyjne ketrel 100mg , deprexolet 10mg i seronil 10mg. Czy te leki nie będą hamować działania kryształu?
  • 1180 / 399 / 0
30 listopada 2020andyfcb19 pisze:
Zauważyliście u siebie gorszą jakość snu podczas pełni księżyca? Trochę o tym pisze w necie.. Ja wiele razy miałem problem z zaśnięciem w dzień pełni lub kilka dni przed.
potwierdzam coś w tym jest, bo ja tak mam
Uwaga! Użytkownik spiderek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 57 / 7 / 0
Moje problemy z bezsennością pojawiły sie juz ponad 3 lata temu. Nawet 3,5 roku temu. Pierws3 leki na depresje, kolejne na lepszy. Sen pomagał ale szybko rosła mi tolerka

Fuzja - D5

Ja od ponad 3 lat śpię jedynie na nasennych. Kilka dni temu upadł mój stały wyselekcjonowany skład No i szukam dalej. Dostałem juz receptę na kolejny. Zobaczymy jak teraz bedzie
  • 1180 / 399 / 0
@czerwonabombka pomyśl lepiej o dluższej przerwie od nasennych - jak od trzech lat sypiasz tylko na nasennych :uwaga:
Uwaga! Użytkownik spiderek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1070 / 137 / 0
@czerwonabombka na czym lecisz? zolpidem?
  • 57 / 7 / 0
Lecę na chlorprotiksenie do niedawna tylko na nim na 100mg, dostałam tisercin i probuje ogarnac dobra dawkę, wczoraj wzięłam 50 chlorprotiksenu i 25 tisercinu i to nadal za dużo. Wiec jutro wezmę połówkę tisercinu i 50 chlorprotiksenu. Bo na samym tisercinie nie spie

Fuzja - D5
11 grudnia 2020spiderek pisze:
@czerwonabombka pomyśl lepiej o dluższej przerwie od nasennych - jak od trzech lat sypiasz tylko na nasennych :uwaga:
Tylko jak? Skoro mam studia, zaliczenia, pracę... nie moge sobie pozwolić na conajmniej 2 tyg niespania. Próbowałam po kilka dni bez leków i byłam zombie, nie dałam rady odespać w dzien, wiec spałam sobie po 3h.
  • 2809 / 364 / 0
Ja znów mam problemy ze spaniem .. męczyło mnie to prawie 5 lat kilka miesięcy cos tam udało się pospać chociaż po 3godz a już od około miesiąca dwóch problemy z zasypianiem narastają.. jako tako alpra doraźnie pozwalała mi przysnąć ale chyba wybiorę się po Dormicum ..
  • 1180 / 399 / 0
14 grudnia 2020czerwonabombka pisze:
11 grudnia 2020spiderek pisze:
Tylko jak? Skoro mam studia, zaliczenia, pracę... nie moge sobie pozwolić na conajmniej 2 tyg niespania. Próbowałam po kilka dni bez leków i byłam zombie, nie dałam rady odespać w dzien, wiec spałam sobie po 3h.
, ale pogłębiasz nałóg, można pomyśleć o urlopie , nawet chorobowym w pracy...trzeba robic sobie przerwy regeneracyjne od substancji psychoaktywnych
  • 57 / 7 / 0
Prace akurat ustawiam sobie jak chce, ale ze studiów nie moge wziąć l4. Bo nawet nie mam problemu zdrowotnego tylko po prostu chciałabym zejść z leków. Ja tak jak napisałam, robiłam próbę kilku dni bez leków i chyba nigdy nie czułam sie gorzej niż wlasnie wtedy. Byc moze mój organizm jeszcze przez jakiś czas bedzie potrzebował nasennych.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
77-letnia cudzoziemka oskarżona o produkcję narkotyków

Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko 77-letniej obywatelce Rosji, która miała na swojej posesji uprawiać konopie indyjskie i wytwarzać z nich narkotyki. Na poddaszu jej domu znaleziono 19,5 kg suszu i 197 sadzonek ziela konopi.

Maleńczuk bez ogródek o przeszłości. „Tęsknię za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie”

Chociaż dziś Maciej Maleńczuk prowadzi względnie ułożone i spokojne życie, w młodości był uosobieniem hasła „sex, drugs, rock and roll”. Jak wielokrotnie wspominał, brakuje mu niektórych aspektów tamtych lat – przede wszystkim heroiny. – Tęsknię zwłaszcza za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie – mówił bez ogródek muzyk.

Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.