Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
Zablokowany
  • 6 / 2 / 0
27 grudnia 2021OrdynatorCZP pisze:
IamYourFather
Nie możesz już w swoim życiu pić. Mam to samo dlatego nie pije ponad 3 lata. Miałem takie Stany ze juz po głowie myśli samobójcze łaziły. A klonazepam ma taką siłę że usuwa ten stan całkiem? Pytam bo nigdy nie leczyłem stanu po alko benzodiazepinami tylko piłem dalej.
Tak benzo na to pomaga tylko trzeba uważać żeby nie wpasć w tryb leczę się a potem od nowa..

scalono - detronizator

Na początek polecał bym Afobam. Nie ma takich skutkow ubocznych co klon.
  • 933 / 293 / 5
@Edi1990 A jakie niby skutki oboczne ma clon co nie ma ich alpra?
Bo alprazolam bardziej uzależnia i działa trochę bardziej przeciwlękowo ale nic dużo więcej.
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 785 / 16 / 0
Jak odkładać klona 1mg?
  • 425 / 50 / 0
Moze i alpra dziala inaczej niz klon, ale nadal to sa jedne z najmocniejszych benzo, na poczatek lepiej jakies slabsze/dlugodzialajace np diazepam czy bromazepam
Uwaga! Użytkownik Rs3mati nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
Witam. Mam 47 lat. W wieku 19 lat zachorowałam na nerwicę lękowa z atakami paniki.byly to lata 90 te został przepisany mi clonazepam oraz Parogen. Lekarz zwiększał dawkę clonazepamu do 2 mg. Objawy ustępowały i wracałam do zdrowia,czasem pojawiały się jeszcze lęki. Nie miałam wiedzy że clonazepam to narkotyk ,uzależnia. Teraz w wieku 47 lat jestem kaleką, paraliżuje mi nogi,depersonalizacja,ataki paniki, arytmia serca. Brałam clonazepam przez ponad 20 lat ,doszłam do dawki 3 mg. Nie funkcjonuje,od 3 lat nie wychodzę z domu. Opiekuje mną się rodzina. Byłam na dwóch detoxsach , ale nie dałam rady , nastąpiły drgawki,kołatania serca,nie chodziłam na nogi. Clonazepam zastąpili tranxsene i prebagalina. Całe dnie leżałam w łóżku z drgawkami. Wkoncu podali mi clonazepam i wypisali do domu.
Każdy lekarz kieruje mnie na kolejny detoxs, ale nie dam rady.... zbyt wysoki próg lekowy, boje się że nie przeżyje tego. Błagam was o pomoc. Jak uwolnić się od tego? Czy jak będę czysta to wróci mi zdrowie? Czy ataki paniki będą mniejsze? Czy nogi będą sprawne?

Przeniesiono do Klonazepam - WO / d5
  • 10 / 3 / 0
@Marzena25 W jakim tempie miałaś redukowaną dawkę? Możliwe, że chcieli zejść zbyt szybko, dlatego skutki uboczne były zbyt silne. Spróbowałbym obcinać o 0,25 mg co dwa tygodnie. Czyli jak teraz bierzesz 3 mg, to wziąłbym jedną tabletkę 2 mg, jedną 0,5 mg i połówkę 0,5 mg. Po dwóch tygodniach spróbowałbym odstawić połówkę 0,5 mg i brać tylko jedną 2 mg i jedną 0,5 mg. Jeśli skutki uboczne nadal byłyby nasilone to nie wracaj do dawki 3 mg tylko zostań na 2,75 mg i spróbuj odstawienia tej połówki 0,5 mg za kolejne dwa tygodnie i później zamiast co dwa tygodnie, to schodź co miesiąc o te 0,25 mg. Na detoksach często starają się schodzić jak najszybciej i takie są czasami efekty. Tranxene i pregabalina to nie był jakiś bardzo zły pomysł, przy czym nie od razu, ale na przykład jak już zeszłabyś najpierw powolną redukcją do tego powiedzmy 0,5 mg na dobę, wtedy można by pomyśleć o włączeniu innych leków. Oczywiście wszystko to powinnaś robić pod nadzorem lekarza psychiatry. Po włączeniu innych, odpowiednio dobranych leków i ewentualnie podjęciu psychoterapii, ataki paniki z czasem powinny ustąpić, przy czym może to być proces długotrwały. Generalnie po odstawieniu benzodiazepin po wieloletnim zażywaniu objawy odstawienie mogą się niestety ciągnąć dosyć długo, trzeba się na to przygotować. Problemów z nogami raczej nie łączyłbym z klonazepamem, tutaj trzeba by przeprowadzić dokładniejszą diagnostykę, chociażby pod kątem żył i tętnic, cukrzycy, chorób reumatycznych itd.
  • 6 / / 0
Clonazepamum ładnie podbija działanie innych leków.Dobrze po nim się śpi oraz funkcjonuje w ciągu dnia.Znakomity na oficjalne formalności,sprawdza się w sytuacjach gdzie trzeba zachować zimną krew.
  • 1345 / 147 / 8
@Marzena25
https://benzo.org.uk/polman/index.htm
tutaj masz opracowane schematy.
stopniowo schodzisz z klona którego później zastepujesz diazepamem o długim profilu działania. pokaż to swojemu lelarzowi i postępujcie według tego co tam jest napisane
Używaj @cbsz jeżeli chcesz bym odpisał

"This body holding me, reminds me of my own mortality
Embrace this moment, remember
We are eternal
All this pain is an illusion"
  • 1 / / 0
Ile klona na pierwszy raz? 1mg będzie git? Nigdy nie brałem wiec wole zapytać
  • 2534 / 597 / 0
"Rekreacyjnie"? Jeśli tak to 1mg będzie akurat.
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Marihuana? Nie taka straszna, jak ją malowali.

Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru

Newsy
Maleńczuk bez ogródek o przeszłości. „Tęsknię za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie”

Chociaż dziś Maciej Maleńczuk prowadzi względnie ułożone i spokojne życie, w młodości był uosobieniem hasła „sex, drugs, rock and roll”. Jak wielokrotnie wspominał, brakuje mu niektórych aspektów tamtych lat – przede wszystkim heroiny. – Tęsknię zwłaszcza za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie – mówił bez ogródek muzyk.

Skandaliczne sceny na SOR-ach w wakacje. Pacjenci pod wpływem alkoholu i narkotyków

Skaczą po łóżkach, demolują sufit, są agresywni i niebezpieczni – a to wszystko dzieje się na oddziałach ratunkowych, gdzie inni pacjenci czekają na pomoc. W wakacje SOR-y pękają w szwach, a liczba pacjentów pod wpływem alkoholu i narkotyków lawinowo rośnie.

Wystarczy sekunda i kolor się zmienia. Ten tatuaż wykrywa groźną pigułkę w twoim napoju

Chociaż dużo mówi się o zagrożeniu, jakie niosą ze sobą tzw. pigułki gwałtu, rozpoznanie ich na imprezie wciąż bywa trudne. Właśnie dlatego naukowcy z Korei Południowej zaprezentowali nowatorskie rozwiązanie, które działa błyskawicznie i jest niemal niewidoczne.