Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
Zablokowany
  • 3406 / 534 / 0
Ale chyba da się jakoś ratować pamięć mimo brania benzo co nie, wydaje mi się że naturalne sposoby, później suplementy albo nootropy i na końcu co mi przychodzi do głowy - neurolog i wypisany lek na zaburzenia pamięci.

Czy to nie ma sensu ? Może dwie rzeczy mają sens ale słyszałem że branie nootropów z benzo mija się z celem.
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 1002 / 308 / 5
Trzeba odstawić, inne sposoby niezbyt działają. Antagoniści gaba-a przyspieszają proces rekonwalescencji ale to wciąż trzeba przestać brać. Oczywiście lecytyna, nootropy nie zaszkodzą ale jest to nieporównywalny wpływ na pamięć do benzo.
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 633 / 154 / 0
Ciekawa kwestia - czy opierałeś się na jakimś zestawieniu odnośnie alfa-5?
  • 1002 / 308 / 5
03 kwietnia 2023Detronizator2 pisze:
Nie mogę już edytować. Ale ktoś jeszcze wcześniej pytał o różnicę w działaniu amnestycznym. Tak występują spore różnice. Dla niewatajemniczonych im mniej ki tym mocniej działa. (w bardzo dużym skrócie).
Dlatego triazolamu się praktycznie nigdzie nie stosuje a zolpidem nie powoduje zaburzeń pamięci. (alfa 5 jest odpowiedzialna za pamięć)
W tym poście (i poście nad nim) wstawiałem uproszczone tabelki odnośnie selektywności do poszczególnych receptorów. Generalnie wszystko jest w necie, nawet na wikipedi coś jest (oczywiści wszystko po angielsku).
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 465 / 47 / 0
Elo. Mam doktorka który przepisuje mi alpre natomiast nie chce jej zmienić na inne benzo a ja chce właśnie klona wyrwać . Mój psychiatra daje tylko jakieś słabe gowno, macie jakieś rady do kogo się po to udać i co im gadać ? Oczywiście biorę SSRI i tak dalej, ale te chuje maja jakaś awersje do klona nie wiem czemu. Alpre dają jak cukierki XD pozdro
  • 2302 / 398 / 0
Dobrze robi, że Ci nie przepisuje klona.
Uwaga! Użytkownik mietowy3 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 465 / 47 / 0
A niby czemu dobrze robi skoro daje krotkodzialajaca alpre ? W czym klon jest gorszy od alpry lub bardziej niebezpieczny ?
  • 2302 / 398 / 0
Zapytaj się psychiatry, to ci wytłumaczy.
Btw ciekawy nick - odbytniczy.
Uwaga! Użytkownik mietowy3 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4964 / 870 / 0
Moja psychiatra jak jej wspominałem że zdarza mi się czasem brac klonazepam zazwyczaj raz czasem dwa w tygodniu to mówiła "bardzo nie dobrze, to zły lek" ale nigdy nie tłumaczyła czemu. Powoli się przekonuje, takie chroniczne branie kilka lat już mi tak zaszkodziło że chyba ten klon ze mnie nie schodzi i czasem muszę brac z konieczności gdy przed snem mam gonitwę myśli, lekki niepokój, lekkie pobudzonie i nie moge zasnąć..

Jeśli chodzi o benzo, to przepisywała tylko relanium, ale to było sporadycznie. Ogólnie benzo to zło.

I żeby nie było to według mnie alpra wcale lepsza nie jest, pewnie to podobnie wyglada i fizycznie się można jeszcze szybciej uzależnić, alpre też znam i moim zdaniem to jeden pieron czy alpra czy klon. Oba to leki które powinni stosować ludzie w ostateczności.
  • 768 / 105 / 0
Może nie w temacie ale jak ktoś już się wjebie w benzo czy to alpra czy Clon to i tak będą na detoxach dawać stabilizatory nastroju jak karbamazepina czy walproiniany, ewentualnie sama pregabe czy baclofeny w które też łatwo się wjebac a zejście nieprzyjemne. Cold Turky nie polecam po długim z wiadomych względów( padaczka, samobój) a dożywotnie branie... ( Tolerancja tak poszybuje że potem delikwenta trudno w szpitalu odtruć).
Uwaga! Użytkownik Palkrolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Zablokowany
Newsy
"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku

24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.

Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów

Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.

USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?

Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.