Stymulanty, w strukturze których występuje trzeciorzędowy atom azotu (w pierścieniu pirolidynowym).
Więcej informacji: Alfa-pirolidynoalkilofenony w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 102 / / 0
Re: MDPV
Nieprzeczytany post autor: Faza »
A temp. może być "pokojowa" tzn do 20 st. czy raczej "lodówa"?
  • 1874 / 96 / 127
Nieprzeczytany post autor: bele »
Lepiej lodowa, ale w temp pokojowej tez wytrzyma lekko rok.
wolna molekula
#mops
  • 102 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Faza »
Ok dzięki za rzetelne odpowiedzi
  • 3898 / 238 / 13
Ja bym i tak w wodzie nie rozpuszczał - już pomijając kwestie degradacji - w wodzie po jakimś czasie się lęgną jakieś glony etc.

Lepiej niech to chociaż wódka będzie a idealnie spirytus...
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 1874 / 96 / 127
yyyy w wodzie destylowanej??
wolna molekula
#mops
  • 1987 / 107 / 0
Nieprzeczytany post autor: scr »
Ja trzymałem w szafce. W wodzie destylowanej wlanej do sterylnej butelki nic nie wyrosło przez lata.

Spirytus by mi nie pasował - nie lubię alkoholu, no i po co psuć sobie smak wody z MDPV ;) - przy tak niewielkim stężeniu tego ustrojstwa jak 25mg/500ml, była już wyczuwalna leciutka nutka goryczy. Jeśliby jednak coś wyrosło przez rok czasu to zawsze można ten roztwór wygotować i przefiltrować. Dostałem kiedyś na jakimś festiwalu słoik z roztworem 2C-I. Przeleżał u mnie parę lat i pływały w nim jakieś fafluny. Jak nadszedł czas na spożycie to go przegotowałem, przefiltrowałem i nikomu nic się nie stało.

Ale to było jakieś 8 lat temu. Gdybym teraz robił sobie taki roztwór MDPV to wykorzystałbym wagę i do roztworu użył 100mg, a resztę zostawił do przygotowania na później.
Uwaga! Użytkownik scr nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1874 / 96 / 127
przy destylowanej nie ma prawa nic wyrosnac, jak wgl na to wpadles?
wolna molekula
#mops
  • 1987 / 107 / 0
Nieprzeczytany post autor: scr »
Przecież napisałem, że nic mi nie wyrosło przez kilka lat w tym roztworze MDPV w wodzie destylowanej.
Uwaga! Użytkownik scr nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1874 / 96 / 127
to bylo do parathormon
wolna molekula
#mops
  • 272 / 6 / 0
MDPV jeszcze istatnieje? Przecież to gówno jakich mało normalnie.
Uwaga! Użytkownik raven gray jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Marihuana w sortowni jednej z firm kurierskich

Na początku stycznia 2025 roku funkcjonariusze Referatu do walki z Przestępczością Narkotykową Komendy Miejskiej Policji w Bielsku-Białej, we współpracy z funkcjonariuszami Śląskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Katowicach, przechwycili paczkę zawierającą ponad 1,4 kg marihuany. Narkotyki zostały ujawnione na terenie magazynu logistycznego jednej z firm kurierskich działających na terenie kraju i pochodziły ze Stanów Zjednoczonych.

Badania: Najczęściej używanym narkotykiem w Macedonii jest marihuana

Respondenci palą jointa, aby zmniejszyć stres i się zrelaksować.

Tona kokainy przechwycona. Gangsterzy wpadli, bo kupili łódź za gotówkę

Z łodzi u wybrzeży Australii skonfiskowano ponad tonę kokainy wartej niemal pół miliarda dolarów amerykańskich. Policja zatrzymała pięć osób.