Dział zawierający fachową wymianę zdań na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Regulamin forum
Uwaga!
Dyskusje w działach Psychofarmakologia i Syntezy winny mieć charakter możliwie jak najbardziej ścisły i naukowy. W trosce o realizację tego celu posty wszystkich użytkowników muszą zostać zaakceptowane przez moderację.
Moderacja zastrzega sobie prawo do usuwania/nieakceptowania postów, które nie spełniają powyższych założeń, nawet jeżeli są zgodne z regulaminem!
ODPOWIEDZ
  • 281 / 26 / 0
Grentoo pisze:
Dorzuć coś osłonowego jeśli brzuch boli, bo ja wiem, siemie lniane? Swoją drogą, nie wiem czemu ale ktoś w jakimś poście skreślił olej lniany jako źródło kwasów omega. Więc ja się pytam, inne wegetariańskie źródło istnieje? Bo picie, jedzenie czegoś zrobione z tysięcy ryb jest hmm... smutne? (nie chce dyskutować nad wegerianizmem, rozmowa o tym kończy się kłótnią).
Olej z nasion konopii zawiera dużo potrzebnych kwasów tłuszczowych. Tyle, że jest drogi. Albo kup sobie jakiś tran pitny z mniejszą ilością witamin, a większą kwasów omega-3 jak już się od myślisz od wegetarianizmu. Jak się pije za dużo takiego tranu można dostać zajadów przez nadmiar witaminy A, bądź coś gorszego.
  • 3959 / 147 / 0
dobre zrodlo kwasow omega to chociazby siemie lniane i orzechy wloskie.
  • 185 / 3 / 0
Ja planuję taki miks: komplet witamin, noopept 40-60mg, lecytyna2400/holina 1g, 5htp, świerzbiec właściwy, ALC. Myślałem o dodaniu jeszcze kilku skuteczniejszych ziół, ale za dużo tego będzie. Za to jak powrócę na siłownię to dodatkowo DHEA, może ZMA i tribulus.
Póki co nie mam siana więc pozostaje mi tylko ssri, a raczej asri, którego jeszcze nie próbowałem.
  • 185 / 3 / 0
W sumie ZMA już mam w witaminach, do tego magnez. Zaczynam ćwiczyć.
  • 3362 / 353 / 0
Uwazaj na te zestawy witamin. Suplementuj sie jedynie tranem i mineralami, bo witaminy mozna latwo przedawkowac. Tran ci starczy bo ma wit. A, D, E. Reszte bedziesz czerpal z jedzenia.
  • 200 / 4 / 0
Ok pytanie do specjalistów ;). Bo tak szukam, szukam, ale tyle tego jest, że wolę się upewnić. Zabieram się za zmiany konkretne o których już gdzieś pisałem... Chcę sobie zrobić zestaw do oczyszczenia organizmu i na "odmułkę". Wszystko będzie pakowane do kapsułek. Przydałoby się też coś na zwiększenie metabolizmu bo brzuszek jest
Póki co suplementuję 5 htp, noopept i cholina. Co jeszcze do tego dorzucić? Bardziej jestem za ziołami niż chemią ;). Czytałem np. O kurkuminie...

A przy okazji chcę coś dla babci. Cel: obniżenie ciśnienia, cholesterolu i poprawa pamięci. Myślałem o lecytynie i tranie póki co... przeciwwskazania to choroba wieńcowa oraz brak woreczka żółciowego.

Z góry dzięki za pomoc :)
  • 36 / / 0
Pingwin

Kurkuma - warto dołączyć do stałej suplementacji
Cynamon - może nie codziennie ale też często ;)
Zielona herbata, yerba mate - zamień tym nadmiar kawy jeśli spożywasz
Ostropest plamisty - na wątrobę
różaniec górski lub żeń szeń (fajne są tabsy olimpu z żeń szeniem + witaminami)
kakao (gorzkie, idealnie działa na umysł ;))
Do tego stała suplementacja magnezem (chelatem najlepiej lub solami organicznymi)
Uwaga! Użytkownik Askero nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 185 / 3 / 0
Dla babci to oprócz lecytyny, ponoć DHEA działa na obniżenie cholesterolu, ale niech najlepiej przyjmuje zgodnie z zalecaniami lekarza. Ja będę brał 100mg-200mg dziennie.
  • 335 / 1 / 0
Nie wiem jak mam wam dziękować. Zaczęłam ćwiczyć jest lepiej. Postanowienie rób tak by Mama była z Ciebie dumna uświadomiło mnie że nie ma co żyć tym co było tylko skupić się na tym co będzie. Jesteście geniuszami, niezliczona liczba psychologów nie pomogła by mi tak. :-)
Zycie mnie nauczyło najbardziej jednego. Nie przysięgaj Bogu czegoś czego nie zrealizujesz. Lepiej milcz.
  • 130 / 1 / 0
Widzę, że błednie założyliśmy, że jesteś mężczyzną (chyba, że literówka w słwoie "zaczęłam" :D

Fajnie, że się lepiej czujesz ;) i pamiętaj: jak nie chcesz żyć dla siebie, to chociaż żyj dla osób, którym na Tobie zależy (a ZAWSZE się takie znajdą!) a wtedy siłą rozpędu życie nabiera barw i człowiek odżywa.
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP zlikwidowało laboratorium narkotykowe. Zabezpieczono ponad 800 kilogramów klefedronu

Policjanci Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Prokuratury Krajowej, przeprowadzili skoordynowaną akcję w powiecie pruszkowskim. Na terenie posesji odkryto kompletną linię produkcyjną do wytwarzania narkotyków oraz zabezpieczono setki kilogramów niebezpiecznej substancji psychotropowej w postaci klefedronu o czarnorynkowej wartości ponad 4 mln PLN.

Rozpędza się nowa epidemia. Gwałtownie rośnie liczba zatruć

W 2024 r. liczba zatruć dopalaczami wzrosła aż o 40 proc. w porównaniu z rokiem 2023 – alarmuje GIS. Po niebezpieczne substancje coraz częściej sięgają także dzieci.

Konopie skuteczne w leczeniu migreny – pierwsze badanie kliniczne z placebo!

Według danych z badań klinicznych przedstawionych na dorocznym spotkaniu American Headache Society, inhalacja kwiatów konopi zawierających THC i CBD zapewnia skuteczniejszą ulgę w migrenie w porównaniu z placebo.