21 stycznia 2025narcovoyage13 pisze: @Swiezzy jak leczysz się sertraliną to nie ćpaj. Jak się leczysz to nie ćpasz. Jedno albo drugie, pomiędzy to strata zarówno jak chcesz się leczyć i jak chcesz ćpać.
Sam po sobie wiem ze gowno mi dalo cpanie i "leczenie sie" z 5-6 razy. Juz ktorys raz wchodze na sertraline zobaczymy czy tym razem zadziala na natretne myslenie itp itd ale to dawka z 100mg minimum. Ostatnie branie sertraliny wlasnie na to pomagalo, no i na lęki, w sumie dzialala wtedy kodeina ale podbijana pregabalina/ hydroksyzyna, sama malo co dzialala, w sumie chyba raz bralem sama z sertralina i tak.
Rano kazdego dnia bylo po tej kodzie dnia poprzedniego, cos takiego jakby nie dzialala w ogole terapia ale bralem tabletke i 1-2h pozniej juz robilo robote, tyle ze sie najebalem i zylem w delegacji gdzie pilem i rzucilem w pizdu terapie bo rozjebalem ja alkoholem.
Tyle ze i tak moja psychiatra powiedziqla zebym bardziej do psychologa poszedl.
Wlasnie to niby na ta sertraline wchodze z 3 raz. Nie mam nigdy innych ubokow, przewaznie niz twka pusta sennosc, zmeczenie ale takie puste. Niby sie poloze wtedy ale jie zasne i tak na prawde z t3go co pqmietam to tylko to i zawsze 2 dni bylo, nie pamietam czy przy zwiekszeniu z 50 na 100 tak mialrm albo jak mialem to mniejsze ale tez 2 dni chyba. Chodzilem pare razy do lekarza i on tez fanem byl szybkiego w3jscia. W sensie o ile dobrze pamietam to na escitalopram wchodzilem 10mg 3dni i po 3 dniach 20mg, pozniej tak z wenlafaksyna mialem, ktora mi zj3vala ze dostalem nadpotliwosci ktora sie trzyma juz z 4lata a 3.5roku jej nie biore. Dzibac jak dziabac, ucinalem troche tej 50mg tabletki tak na oko, pierwszy dzien wzial3m okolo 25mg drugi juz z 30mg trzeci 35-40mg i teraz 2 dni albo 3 dni 50mg. I powiem ze nie mialem ubokow w ogole, no moze bylo te puste zmeczenie ale doslownie godzine / dwie. To jie jest niewiadomo jaki ubok i da sie funkcjonowalac normalnie bo juz przezylem to 2x ale po co jak da sie ominac jakos. Nie sadzilem ze sie uda bo podobno 50mg jest pierwsza dzialajaca dawka, ale jednak sie udalo. No wlasnie wolalbym bezpieczniej zwiekszax dawke bo dosc nerwowy jrstem z natury i delikatny XD ciebie z alpry dzialu kojarze, no powiem ze juz 0.5mg takie se jest. Sle pierdole wiecej nie zwiekszam. To w takik raxie weekend jest i zapierdole 100mg sertraliny, wrekend w domu wiec nawet jak beda uboki to jakod to zniose. A moze szybcirj podzisla. Tak w ogole to zwiekszanie juz rozkreconej dawki ssri nie wchodzi szybciej? I ile moge przyjmowac taka sertraline zeby mnie jakos mega niezwarzylilo do rezzty?
Ja tylko teoretycznie pytam o to dzialanie. Na wenli albo esci mialrm tak ze dziala nawet normalnie ale pare razy pomimo eziecia dzialania kody nie bylo. Ale to pare razy tak mialem. Na sertralinie dzialalo chybs wszystoo jak dzislsc mialo, koda eiekszosc razy dzialala i sertralina tez swoje dzialanie miala, nawet bym powiedzial ze za drugim razem dawka 100mg dzialala lepiej niz jak wchodzilem za pierwszym razem nawet na dawke 150mg. Zobaczymybtym razem. No dopiero dzis tydzien mija przyjmowania setry a drugi albo trzeci dzien tej dawki 50mg. Walne jutro na oko jednak z 75mg i zobaczymy co bedzie.
Tyle ze ta setra ostatnio tak juz rozkrecona dzialala ze musialem rano wziac zeby lęki znikly i w ogole rozmontowanie. Tak to wszystko wracalo. Mysle ze dopelnie leczenie psychologiem bo tak to szkoda brac tych lekow. A i tak juz bez tego jebniety jestem xd tylko znalezienie psychola na nfz w krakowie graniczy z cudem. U mnie powiedziala ze zapisac nawet nie da rady na za 3lata - 4lata, a w ostaynim roku tylko 3 osoby przeszly terapie przez rok... Dobre rozwiazanie po czesci bo masz o stalych porach co tydzien wizyte i rozmowe <co tydzien> czyli idzie wyniesc cos z tego bardziej niz psychiatra raz na 2-3miechy. No ale powiesziala mi babeczka z recepcji ze ciezko bedzie znalezc cokolwiek na nfz. Chyba zeby otwierali nowa poradnie.
Otóż waszym największym lękiem jest, że tak to naukowo ujmę:
SPŁYCENIE FAZY!
Wiecie o tym równie dobrze jak ja.
Moim największym lękiem jest to, że ja nigdy z tego nie wyjdę. Jeśli już rozmawiamy o naszej duchowej i emocjonalnej części.
...No i że przy opio straciłem komfort wypróżniania się :(
Ogllnie to w jaki sposob przyjmujesz kodeine? Ekstracja czy w tabletkach z sulfosyfem? Bierzesz na pusty czy pelny zoladek?
Ogolnie ja jestem zdania ze dobrze jest sobie rozgryzane tabletki/odpowiednio wczesnie wypic melise albo rumianek na rozgrzanie zoladka. Oczekac pol godziny godzinke(w tym czasie mozna dolozyc wzmacniacz typu prometazyna badz wyzej wymienianej bilastynie) i za pol godzinki sobie wziac kodeine.
Jesli przeprowadzasz ekstrakcje to mose cos zle rovisz i sa duze straty. Kup sobie dwa syropy, zrob jak mowilem i zobaczysz sobie ze jest super. Ja benzodiazepiny dorzucam jak zaczyna wchodzic kodeina.
11:39 Ricsson[257]: w ogóle
11:39 Ricsson[257]: uwierzyłem w boga, w cuda
11:39 Ricsson[257]: miałem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: wypiłem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson[257]: mam 3 piwa
neurogroove.info - zarzuć trip raportem
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/e/e8d81746-1f95-4434-b876-fe2e009d0473/crackhead.jpg?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20251016%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20251016T173302Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=676dfec5e355b2bc926d49a23ac6a4216673eb0b85a90db2caf11150d35984c3)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/weedatwork.jpg)
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/nowoczesnoscnahaju.jpg)
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/kepinski.jpg)
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/psilocybemexicana.jpg)
Jak starzeć się wolniej? Odpowiedź tkwi w... grzybach halucynogennych
Badacze z Uniwersytetu Emory w stanie Georgia odkryli zaskakujące właściwości psylocyny – aktywnego metabolitu psylocybiny – które mogą mieć wpływ na spowolnienie procesów starzenia.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/kambo.jpg)
Rytuały, narkotyki i przestępstwa seksualne. Są zarzuty dla fałszywego szamana
Mężczyzna z Gryfina (woj. zachodniopomorskie), Dariusz T. przedstawiał się jako uzdrowiciel, radiesteta, bioenergoterapeuta i praktyk kambo. Jego działalność, która miała pomagać osobom zmagającym się z traumami i depresją, okazała się jednak przykrywką dla niebezpiecznych praktyk i przestępstw. 62-latek oskarżony jest o przeprowadzanie "rytuałów" przy użyciu roślin psychoaktywnych i przestępstwa o charakterze seksualnym.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/clusterofpsilocybesub.jpg)
Badania nad grzybami zaskoczyły naukowców. Odkrycie może pomóc wielu ludziom
Amerykańscy naukowcy przeprowadzili badania na temat działania psylocybiny, zawartej w niektórych gatunkach grzybów psychoaktywnych. Wnioski opublikowane zostały w "Nature Neuroscience". Jak się okazuje, związek ten może zmniejszać przewlekły ból i związane z nim ryzyko rozwoju depresji. Eksperymenty przeprowadzono na modelach zwierzęcych.