Heksedron i substancje będące jego pochodnymi (przede wszystkim HEX-EN).
ODPOWIEDZ
  • 1011 / 135 / 0
eliot pisze:
Kurwa czasem jesteście śmieszni, ćpacie narkotyki, czyli największe gówno bo w zasadzie same syntetyczne stymulanty i jeszcze się pytają czy są rakotwórcze. Pewnie że są, przecież chemia ogólnie jest rakotwórcza czy to w żywności w wodzie w powietrzu. To jak myślisz? tak na zdrowy, chłopski rozum? w proszku nie!!! ;-) :nuts:

Odezwał się ten nieśmieszny :-D
Skoro chemia jest rakotwórcza, to taki magnez np też? Potas? Tlen?

Co do narkotyków, heroina, morfina, amfetamina dla przykładu- są rakotwórcze? Nie wydaje mnie się.

Jeszcze raz ci mówię, zanim coś napiszesz najpierw poczytaj bo takie pierdoły opowiadasz, że klękajcie narody.

Co do RC- raczej nie są prowadzone nad nimi badania oficjalne, w dodatku chyba większość z nich to wynalazki stosunkowo nowe więc nie wiadomo jakie właściwości wykazują przy długofalowym stosowaniu. Praktycznie każdy z nich może być rakotwórczy, przekonamy się za kilka(naście) lat.

badzio pisze:
Od wczoraj poludnia lece na hexenie. W planie jest 3cmc dzisiaj wieczor (kulturalnie).

Czy to bedzie bezpieczny miks? Mam na mysli zespol serotoninowy, albo cos w ten desen? Bo o zdrowie jako takie ze wzgledu na mala ilosc snu i jedzenia przez ostatnie 24h sie nie boje (jestem bardzo doswiadczonym zawodnikiem ;) )
Tak jak Ci bele pisze, nie ma żadnego ryzyka ZS.

Ale: ja bym na Twoim miejscu przesunął zabawę z 3cmc, bo po pierwsze nie odczujesz pełni efektów po dobie z hexenem a po drugie zwałę będziesz mieć kurwa nie do pozazdroszczenia łagodnie rzecz ujmując:)
  • 31 / 1 / 0
@up
Pewnie chodzilo mu o chemie nie jako o ogół, czy konkretne substancje jakie wymieniłeś, ale o cały syf dodawany tu i ówdzie czy to w produktach spozywczych czy gdziekolwiek indziej np: akryloamid, erytrozyna, benzoesan sodu, w powietrzu np: benzoalfapiren. ktory trafia tam przez palenie toksycznych smieci czy plastikow.
  • 1011 / 135 / 0
No tak się domyśliłem szczerze mówiąc;)

Ale pisanie o śmieszących go ludziach a potem wwalanie całej "chemii" do jednego worka i twierdzenie, że wszystko jest rakotwórcze...
Już samo zrównywanie "starych" dragów z dragami RC, w temacie rakotwórczości woła o pomstę do nieba po prostu.
Proponuję po prostu albo douczenie się albo nie zabieranie głosu w pewnych tematach np rakotwórczości czy neurotoksyczności bo to, że jakaś substancja jest szkodliwa wcale nie musi znaczyć, że jest ona cancerogenna lub neurotoksyczna.
  • 49 / 4 / 1
HEX-EN jest typowym NDRI, wiec o ZS nie ma mowy w tym wypadku. A co do rakotwórczości to czytałem opracowanie przed delegalem z 01.07.2015r., o banowanych wówczas substancjach i przy Pentedronie w tabeli widniał napis mutagenny. A rak to nic innego jak zmutowane komórki. Stare dragi miały być bądź były lekami. A teraz każda nowa substancja jest raczej przeznaczona stricte do "rozrywki?", w dodatku nawet nie są sprawdzane przed wprowadzeniem w obieg więc witam w krainie szczurów laboratoryjnych.
  • 31 / 1 / 0
@kochanek heleny
Spoko, fajnie to zazanczyles ze nie kazda substancja mimo to ze jest szkodliwa musi byc rakotworcza czy neurotoksyczna, wazne stwierdzenie. Na szczescie po to jest forum, zeby sie wymieniac pogladami a w pewnej mierze "doszkalac". Driffciu zgadzam sie z tym co napisales, niestety niektorzy nie zdaja sobie z tego sprawy i liczy sie tylko lot a o reszcie zapominaja.
  • 1674 / 106 / 0
Do wpisu kochanka. tak syntetyczne magnez i cała resztą mogą być rakotwórcze.
Dużo zależy od chemii użytej do produkcji jak i predyspozycji pacjenta.
Przy czym nie ma jednoznacznej tezy co jest a co nie jest rakotwórcze, bo u jednego papierosy uaktywnią rozrost komórek rakowych u innych nie.
Przy czym jak mieliście w rodzinie kogoś chorego to szansa na wasze zachorowanie radykalnie rośnie. Mojego koleżki matka zmarła w wieku 35 lat na raka żoładką. Lekarz mu szczerze powiedział, żer jego szansa na zachorowanie to obecnie 66 proc.

To teraz ode mnie.

Wprowadzenie
Ketony w moim życiu są od 2 lat.
Kiedyś 3mmc teraz większość na rynku heniek, 3cmc,4cmc.
Stan zdrowia ok. Psycha słabiej, ale też ok.
W pracy jade na trzeźwo tylko czasem leci hexen.
Przy czym nauczyłem sie - 1 wrzuta 50 maks 100 mg i najwyzej 2 wtrzuta- nie wiecej.

Jako,ze kiedyś wyrzuciłem do pralni koszule z samarką, życie nauczyło - "odsyp do papieru/papierka, nie bierz samarki".

Etap 1
Po którymś dniu w spodfniach zostało mi troche henia.
nie zdązyłem zużytkować. Jako, że bezpieczny sposób to nawet na widoku wysypałem resztke w spodnie.
W spodniach miałem kilka monet po 2-5-10gr.
Spodnie wróciły po tygodniu z pralni.
I tutaj mamy niespodzianke.
Monety były zielono/czarne.
W życiu widziałem dużo. bardzo dużo, ake czegoś takiego nie widziałem.
Jedna do drugiej była wręcz przyspawana.
Odruchowo wrzuciłem do szafki.
Po 2 dniach nie dało się ich oderwać.
koleżka przyniósł dłuto to oderwaliśmy, ale już nie było widać co jest na awersie.

Pralnia
Od razu dodam rzedcz ważna.
W tej pralni ciuchów sie nie pierze. Są one "parowane".
Poprostu wrzucane do wielkiego kotła przy którym działa para.
Dokładnie nie wiem jak to jest, ale wiemy na 100 proc, że firma od prania nie sypie chemii. Niedawno była sprawa ponieważ jeden z pracowników złapał syfa.
Twierdził, że z ciuchów.
Firma prZedstawiła proces prania w sądzie.

etap 2
Etap 2 t0o będa fotki za pare dni. Niestety obecnie nie mam aparatu, bo wyswietlacz szlag trafił.

Wnioski
Wnioski sami wyciągnijcie...
Uwaga! Użytkownik randomuser118 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 181 / 4 / 0
Bardzo euforyczny jest ten hexen? Nada sie na wieczorna posiadowke przed komputerem? Na pewno nie zamierzam go z niczym miksowac ani nosic na imprezy, zjazdy tez mi nie straszne bo mam szuflade benzo, do wyboru do koloru xD
Chodzi mi tylko o jego ogolny profil dzialania, jak szybko wchodzi snifem, czy da sie aplikowac per oral, jak dlugo dziala i czy dorzutki maja sens?
  • 1674 / 106 / 0
U mnie sie sprawdzal do kompa, pracy itd w dawce do 50mg. Bardziej to jednak skupienie na zajeciu niz nad tym co robimy.
Innymi slowy robisz cos dla samego robienia.

Jakakolwiek dorzuta odpada.
Jak przegniesz to Cie bedzie nosic.
Uwaga! Użytkownik randomuser118 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1011 / 135 / 0
Ertlbn pisze:
Bardzo euforyczny jest ten hexen? Nada sie na wieczorna posiadowke przed komputerem? Na pewno nie zamierzam go z niczym miksowac ani nosic na imprezy, zjazdy tez mi nie straszne bo mam szuflade benzo, do wyboru do koloru xD
Chodzi mi tylko o jego ogolny profil dzialania, jak szybko wchodzi snifem, czy da sie aplikowac per oral, jak dlugo dziala i czy dorzutki maja sens?
Jak chcesz euforyka z ketonów to 4cmc>>hexen. Tylko nie jeb się z dawkowaniem bo szansę na pierwszy szczał masz tylko jedną danego tygodnia;)
  • 5227 / 930 / 0
substancja nie dla mnie. o ile niezle sie bawilem na niej, po przerobieniu <200 mg nocka - to na nastepny dzien caly czas mrowienie w rece lewej jak po dlugiej jezdzie na amfetaminie. Dodatkowo jakies zjebane najczarniejsze wizualizacje przysenne, po prostu obrzydliwe - starzy pomarszczeni ludzie powykrzywiani jak z teledysku " people are strange" the doors i introspekcyjne podroze w glab siebie, by wyciagnac najbardziej przerazajace mnie scenariusze . dla mnie gowno, jedyny plus to bedac pod wplywem przyciaga spojrzenia dziewczat w klubie bardzo motzno.
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.

"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku

24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.

Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką

Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.