Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1343 / 18 / 0
Glodnyminy pisze:
Nie rozumiesz że jestem w 10% którym nie służą ssri. Mam przepisywać notatki czy co? Przecież nie piję nie jem trzęsę się z zimna itp po ssri...No widzę że szybko wyciągnąłeś wnioski o neuroleptyku.
Dominujące działanie przeciw-urojeniowym i przeciw-omamowym, także uspokajającym, hamującym psychofizyczne pobudzenie. Stosowane w leczeniu schizofrenii, manii, psychoz urojeniowych, ale także pomocniczo w depresji, czasem poza psychiatrią.
To nie jest witamina c by ją rozdawać na lewo i prawo. Te leki to ostateczność. Już zdrowy rozsądek podpowiada by nie brać. Widziałbym coś, słyszałbym coś czego nie ma, miałbym schizofrenię nie ma problemu, brałbym. A nie dlatego że nie łykam ślepo co mi podają pod nos, kiedyś tak robiłem.
Mechanizm dzialania jest bardziej zróżnicowany
Glodnyminy pisze:
Może mi wytłumaczysz jak ma mnie podnieść lek na schizofrenię, urojenia których nie mam?
Ja tam nie miałem żadnych schizowych stanów po risperonie. Do czasu sprawdzenia co to jest i na co. I jakie są neuroleptyki.
To samo - mechanizm działania i stopień powinowactwa do receptorów uzmysłowi, jak sie zachowuja poszczególne dawki
Glodnyminy pisze:
Jak na razie o kont dupy można rozbić twierdzenie że taki mix o kant dupy rozbić. Podniosłem się z łóżka. Patrzę o leży szklanka trzeba ją umyć, tamto poukładać. Dobrze spałem, a nie męczarnia pół nocy. Zrobić obiad i zakupy. Przed mixem nie, nie żadne zakupy, walić szklankę, obiad chcę leżeć. Posłuchałem tego co pisałeś.
Nie brałem 2 razy no i znów do tego przeklętego łóżeczka ciągnęło, gorszy humor.
Czyli uczucie że jest dziwnie jest dowodem interakcji? I to tak że na 100% dajesz?
To zdecyduj, czy po takim mixie jest lepiej czy masz schizy.
Mix w teorii na wiekszosc ludzi źle by podziałał - moze serio jestes jednym w niewielu wyjątkiem i może to strzał w 10 - wlasnie dlatego stawiałem, ze jest 1-10% ze posłuży, ale z definicji widze, że leki powinno sie inaczej dobrać z paru powodów
Glodnyminy pisze:
tramadolol pisze:
to to od poczatku było wiadome - był taki czas, kiedy miałem "emowate" spojrzenie na świat.
Dowiedziałem sie, iż doły i melancholia to wlasnie depresja, a tak nie nawidziłem tego emowatego stanu, że nagle w którymś momencie nieświadomie upośledziłem odczuwanie u mnie.
Amitryptylina a wczesniej tramal ogólnie nieco cofnęły u mnie ten stan - myślałem ze to finalna postac depresji, tymbardziej ze czułem że cos ze mną nie tak (objawem schizofreni jest zaprzeczanie tego faktu), dziecinstwo tez miałem znerwicowane, więc sądziłem ze to zaburzenia afektu i mechanizm obrony psychiki - woli nie czuc, niz stale sie truć, ale jednak psychiatra postawił na schizofrenie prostą.
Szczerze? teraz żre antydepresanty i myślę ze lepiej czuć ten jebany ból nawet przez całe życie, niż być kaleką/schizofrenikiem całe życie, nawet jezeli brak emocji oznaczałby mój stały ból. Rozumiem na ironie, co Twierdzła psycholog, ze jezeli coś czuje, to nie ma mniej lub wiecej, chodź czułem, że nie potrafie wyrażać tak uczuć jak kiedyś.
I żaden neuroleptyk mili państwo - antydepresant ze śladowym powinowactwem do receptora D2 względnie podleczył i pozwolił na normalne funkcjonowanie.
Minusem jest tylko to, ze żeby teraz normalnie funkcjonować to potrzebuje 400mg sertraliny i 300mg amitryptyliny, nie wspominajac o suplementach, które w dosłownym sensie wcinam garściami.
Hahahaha i mi wpychałbyś neuroleptyk i ssri które mi szkodzi zamiast pomagać :D :cheesy:
Ja sie mieszcze w 1-10% myślę że jeszcze bardziej niestandardowo niż Ty :) . Nie będę opisywał tego jednak w tym wątku, sprawdź pocztę, wysłałem Ci wiadomosc
[...]Śród dymu się schował:
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
  • 574 / 10 / 0
takie glupie pytanie w jakich lekach uzywkach jest dopamina? czytalem ze w sertralinie jako ssri i tez w GBL a cos innego?
  • 267 / 19 / 0
@up, Niektóre lżejsze neuroleptyki w niskich dawkach powodują odhamowanie dopaminy np. Sulpiryd. Fajna stymulacja i brak odczucia, że bierze się neuro.
  • 335 / 1 / 0
Moklobemid w połączeniu z Mirtazapiną działa na wszystkie neuroprzekaźniki?
Zycie mnie nauczyło najbardziej jednego. Nie przysięgaj Bogu czegoś czego nie zrealizujesz. Lepiej milcz.
  • 1343 / 18 / 0
z natury MAO i COMT maja powinowactwo do - prawde powiedziawszy - wszystkich, ale pewnie nie odemnie chcialbys uslyszec odpowiedz, wiec ograniczam sie do oczywistej oczywistosci ;)
[...]Śród dymu się schował:
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
  • 10 / / 0
Po ostatnim naodpierdalaniu (klony, alko i tram) postanowiłem podleczyć psychikę. Poszedłem do internistki mojej kochanej co wszystko mi przepisuje i powiedziałem o obniżonym nastroje, fobii społecznej itd. Od dawna mówiła mi że mam schizofrenię, co wyśmiewałem, gdyż pobyty na psychiatryku tego nie potwierdzały, a ona od razu zdiagnozowała. I zaproponowała... klozapinę 2x25mg i solian 1x200mg. Ja w szoku, mówię jej że klozapol to siekiera przecież. Ona "mój syn bardzo dobrze na tym funkcjonuje". Koniec końców wyszedłem od niej z sertralina (od razu wjezdzam na 200mg, małe dawki antydepów nie działają na mnie, zresztą tyle mi wypisała, 2 paki setek) i z fluanxolem 3 mg, z nakazem brania 6mg/d. Sertre kiedyś brałem, dawka 50=placebo od 100mg robi się ciekawie, a fluanxol to dla mnie nowość.Mogę spodziewać sie większej śmiałości w kontaktach z ludźmi i lepszego nastroju? Dodam, że raczę sie okazjonalnie benzo, głównie alpra i klony, ostatnio mida.
Uwaga! Użytkownik opiobdz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 144 / 6 / 0
Wrocilem do czegos z przeszlosci - Cital w dawce 20mg rano i 4x 0.5mg alpry i czuje sie jak mlody bog. Nawet ta paskudna morda w lustrze zaczyna mi sie podobac
  • 39 / 3 / 0
Dla ogolnie zainteresowanych tematem, dzis o 22.50 na tvp2 bedzie emitowany dokument Andrzeja Fidyka "Mroczna strona antydepresantow"
  • 3955 / 147 / 0
^ gdzies na jutubie czy cos to znajde?

odstawilem ze 2-3 tygodnie temu paroxetyne, po 3 dniach mega doly i jakies napady paniki, ciezko 'znalezc sobie miejsce'. duzo pilem alko zeby to przezyc, ostatnio duzo wpierdalalem DXM co skutecznie niwelowalo efekty odstawienne parox a nawet czuje sie troche jakbym dalej ja bral. domyslam sie, ze efekt parox beda sie jeszcze utrzymywac z jakis miesiac albo troche dluzej (bralem 2 lata z niewielka przerwa) i spodziewam sie potem nieciekawych stanow, nawrotu depresji czy ki chuj. :-/

mysle o sertralinie wlasnie w dawce 200mg, przydaloby sie cos na dopamine bo jednak jak cpalem cos co smyra dope to czulem sie 'perfekt'. sam juz kurwa nie wiem co robic. :emo:
niedojebanie genetyczne
  • 571 / 28 / 0
No paro daje przejebane objawy odstawienne, podobnie jak wenlafaksyna - kiedy raz mi jej zabrakło, przez tydzień zdychałem, czułem się tak samo źle albo i gorzej niż przy uzależnieniu od benzodiazepin. Jedyny sposób żeby w miarę bezboleśnie odstawić paro czy wenlę, to stosowanie zamiennie przez kilka tygodni innego antydepresanta, np. fluoksetynę.
Uwaga! Użytkownik thepass nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Maleńczuk bez ogródek o przeszłości. „Tęsknię za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie”

Chociaż dziś Maciej Maleńczuk prowadzi względnie ułożone i spokojne życie, w młodości był uosobieniem hasła „sex, drugs, rock and roll”. Jak wielokrotnie wspominał, brakuje mu niektórych aspektów tamtych lat – przede wszystkim heroiny. – Tęsknię zwłaszcza za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie – mówił bez ogródek muzyk.

Skandaliczne sceny na SOR-ach w wakacje. Pacjenci pod wpływem alkoholu i narkotyków

Skaczą po łóżkach, demolują sufit, są agresywni i niebezpieczni – a to wszystko dzieje się na oddziałach ratunkowych, gdzie inni pacjenci czekają na pomoc. W wakacje SOR-y pękają w szwach, a liczba pacjentów pod wpływem alkoholu i narkotyków lawinowo rośnie.

Depenalizacja marihuany w Polsce już wkrótce? „Projekt jest już gotowy”

Czy jeszcze w tym roku w Polsce marihuana zostanie zdepenalizowana? Jak dowiedział się reporter RMF FM, poselski projekt ustawy jest już gotowy. Teraz jego autorzy szukają poparcia w innych klubach parlamentarnych.