Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 13 / 5 / 0
Lubię ludzi którzy odurzają się a nie ćpają. Z prostactwem się nie zadaje.

Ale na potrzeby tematu niech będzie ćpun...
...taki dla którego nary to dodatek a nie cel życia.
  • 1017 / 87 / 0
Ja to lubię się dobrze bawić, nawet z kimś. Jeśli kogoś poznaję to rozmawiamy na początek o życiu, a jeżeli dojdziemy do porozumienia to możemy wymienić się doświadczeniami na różne tematy. Jako, że nie jestem osobą zbyt towarzyską to ostatnio nie mam zbyt wielu mozliwości do interakcji. Ludzie z mojej przeszłości, z którymi bardzo lubiłem to i owo, na pewnym etapie życia musiałem zostawić, tam gdzie są. Będąc człowiekiem młodszym byłem bardziej wylewny na tematy mnie interesujące. Pokazało mi to w jakim społeczeństwie żyję. Z czasem stałem się o wiele bardziej powściągliwy w temacie zainteresowań - stygmatyzacja. Ostatnimi czasy, gdy poznaję różnych ludzi, to zazwyczaj oni pierwsi wysprzęglają się w temacie narkotyków. Ja milczę, w razie czego mówię tylko o marihuanie.
  • 87 / 27 / 0
Ja lubię ludzi którzy są przeciwieństwem mnie. Ja lubię się spizgać do ostateczności lub po prostu siedzieć w ciszy przytłoczony fazą i generalnie jestem typem cichego introwertyka. A lubię ludzi którzy dużo pierdolą na fazie (byle by z sensem) lubią pożartować i podkręcić. Tylko muszą być inteligentne. Nie potrafię ani na trzeźwo ani pod wpływem siedzieć z głupimi ludźmi.
  • 425 / 50 / 0
gotki/alternatywki ❤️
Uwaga! Użytkownik Rs3mati nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby

Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).

Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN

Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.

Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć

Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.