Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 13 / 5 / 0
Lubię ludzi którzy odurzają się a nie ćpają. Z prostactwem się nie zadaje.

Ale na potrzeby tematu niech będzie ćpun...
...taki dla którego nary to dodatek a nie cel życia.
  • 1017 / 87 / 0
Ja to lubię się dobrze bawić, nawet z kimś. Jeśli kogoś poznaję to rozmawiamy na początek o życiu, a jeżeli dojdziemy do porozumienia to możemy wymienić się doświadczeniami na różne tematy. Jako, że nie jestem osobą zbyt towarzyską to ostatnio nie mam zbyt wielu mozliwości do interakcji. Ludzie z mojej przeszłości, z którymi bardzo lubiłem to i owo, na pewnym etapie życia musiałem zostawić, tam gdzie są. Będąc człowiekiem młodszym byłem bardziej wylewny na tematy mnie interesujące. Pokazało mi to w jakim społeczeństwie żyję. Z czasem stałem się o wiele bardziej powściągliwy w temacie zainteresowań - stygmatyzacja. Ostatnimi czasy, gdy poznaję różnych ludzi, to zazwyczaj oni pierwsi wysprzęglają się w temacie narkotyków. Ja milczę, w razie czego mówię tylko o marihuanie.
  • 87 / 27 / 0
Ja lubię ludzi którzy są przeciwieństwem mnie. Ja lubię się spizgać do ostateczności lub po prostu siedzieć w ciszy przytłoczony fazą i generalnie jestem typem cichego introwertyka. A lubię ludzi którzy dużo pierdolą na fazie (byle by z sensem) lubią pożartować i podkręcić. Tylko muszą być inteligentne. Nie potrafię ani na trzeźwo ani pod wpływem siedzieć z głupimi ludźmi.
  • 425 / 50 / 0
gotki/alternatywki ❤️
Uwaga! Użytkownik Rs3mati nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem

Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.

Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa

Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.

Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy

Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.