Uwaga!
Dyskusje w działach Psychofarmakologia i Syntezy winny mieć charakter możliwie jak najbardziej ścisły i naukowy. W trosce o realizację tego celu posty wszystkich użytkowników muszą zostać zaakceptowane przez moderację.
Moderacja zastrzega sobie prawo do usuwania/nieakceptowania postów, które nie spełniają powyższych założeń, nawet jeżeli są zgodne z regulaminem!
Dzis polaczylem niewielka dawke kurkumy z eph i jest ciekawie... Nic nie stoi na przeszkodzie, aby robic tego typu mixy?
Po kurkumie i samym curry skora wyglada jakos tak lepiej... podobnie do samego beta-karotenu ale jednak inaczej, bardziej promiennie, plynnie i spojnie. Ciezko to opisac.
Johnny mial racje co do ukladu cholinergicznego.
Obnizylem dawki EPH i zaczalem stosowac kurkume z pieprzem czarnym - widac efekty. Lepszy nastroj, rozluznione miesnie, lepsza koncentracja i pamiec, apetyt na plus.
Scalono posty. @henn
Vitamin A 130.992 IU (50% RDA)
Vitamin D3 25.242 IU (50% RDA)
Vitamin E 6.058mg (50% RDA)
Vitamin C 40.391mg (50% RDA)
Thiamine (vitamin B1) 0.555mg (51% RDA)
Riboflavin (vitamin B2) 0.707mg (51% RDA)
Niacin (vitamin B3) 8.078mg (50% RDA)
Vitamin B6 707mcg (51% RDA)
Folic Acid (vitamin B9) 101mcg (51% RDA)
Vitamin B12 1.25mcg (50% RDA)
Magnesium 189.317mg (50% RDA)
Iron 7.067mg (50% RDA)
Zinc 5.049mg (51% RDA)
Iodine 75mcg (51% RDA)
Razem: 413mg
Znalazłem taki miksik w cenie ok 50zł za 100g.
Do tego jeszcze 5-HTP (100mg dziennie) i GABA (400mg dziennie).
Wrzucić coś jeszcze do tej listy?
Zależy mi na codziennej suplementacji dla zdrowia i pod stymulanty (pod ciągi na EPH w dawkach 5-10mg).
Nie będę się pierdolił z olimpami i innymi kompercynymi gównami, godzina szukania i można wszystko w proszku kupić 5 raz więcej za 10 razy taniej.
Gdyby ktos byl zainteresowany, obecnie stosuję 1 płaską łyżkę stołową z odrobiną pieprzu czarnego - taki mix zjadam co 2-3h.
Na allegro mozna dostac kurkuminę:
Jedna kapsułka zawiera: 665 mg Curcuminoidów (Curcumin: 500 mg, Demethoxycurcumin: 132 mg, Bisdemethoxycurcumin: 33 mg) otrzymanych z 700 mg wyciągu z zioła Turmeric.
Sadzicie, ze warto inwestowac? Moim zdaniem tak
Dla porownania 20g kurkumy w sklepie kosztuje 2 zł. Kurkuma zawiera ~ 3% kurkuminy.
Scalono posty. @henn
Dawki co 3h.
Otóż odkąd pamiętam (lata podstawówki) potrafiłem kręcić prawą ręką do przodu i lewą do tyłu, a nie potrafiłem wykonać tego na odwrót. Po prostu było i jest to dla mnie niewykonalne. Nie zauważyłem dotychczas takiego czegos u żadnej innej znanej mi osoby. Czy jest to normalne? Może to być spowodowane faktem że jestem ok. 2 miesięcznym wcześniakiem?
Wildzen pisze:co myślicie o takiej mieszance witamin i minerałów?
Vitamin A 130.992 IU (50% RDA)
Vitamin D3 25.242 IU (50% RDA)
Vitamin E 6.058mg (50% RDA)
Vitamin C 40.391mg (50% RDA)
Thiamine (vitamin B1) 0.555mg (51% RDA)
Riboflavin (vitamin B2) 0.707mg (51% RDA)
Niacin (vitamin B3) 8.078mg (50% RDA)
Vitamin B6 707mcg (51% RDA)
Folic Acid (vitamin B9) 101mcg (51% RDA)
Vitamin B12 1.25mcg (50% RDA)
Magnesium 189.317mg (50% RDA)
Iron 7.067mg (50% RDA)
Zinc 5.049mg (51% RDA)
Iodine 75mcg (51% RDA)
Razem: 413mg
Znalazłem taki miksik w cenie ok 50zł za 100g.
Do tego jeszcze 5-HTP (100mg dziennie) i GABA (400mg dziennie).
Wrzucić coś jeszcze do tej listy?
Zależy mi na codziennej suplementacji dla zdrowia i pod stymulanty (pod ciągi na EPH w dawkach 5-10mg).
Nie będę się pierdolił z olimpami i innymi kompercynymi gównami, godzina szukania i można wszystko w proszku kupić 5 raz więcej za 10 razy taniej.
A co do reszty ludzisk to weźcie zreflektujcie proszę wasze podejście do Mg ,bo dawki rzędu 50%rda to hahahahaha ... .
Pozdrawiam ,przepraszam za sarkazm z góry.
..albo jak nie 50mg magnezu ,o zgrozo jeszcze w postaci tlenku pewnie xd to znów 2mg B6 z dopiskiem 100%rda ..... jak to się czyta to aż BOLI.
Dobra rada co do "rda" - spuśćcie z wodą po konkretnym klocku, na zdrowie.
Mam problem dotyczący pryszczy, ale nie taki jak astralny.
Mianowicie chodzi o to, że mam mnóstwo mniejszych, większych wyprysków na plecach i ramionach, tzw. Czarnuchów, ciemnych plamek itd. Dermatolog powiedział mi, że to skaza białkowa. Jego teza może być słuszna bo odstawiając białko (z jaj i mleka) na 2 tygodnie i pryskając sie jakims sprayem po plecach, zauważyłem wyraźna poprawę stanu cery. Problem dotyczy tylko pleców, na twarzy brak większych oznak z wyjątkiem pojedyńczych przypadkow + wągry. Pryszczy na plecach jest tyle, że moją była dziewczyna miała zajęcie na cały wieczór (dziwna osoba :P), bogu dzieki ze mamuska odposcila takie zabawy.
Czy jest jakiś inny sposób na pozbycie się problemu z wyjątkiem odstawienia białka w diecie? Jem około 250-300g białka dziennie z czego 100-150 pochodzi z jaj i przetworów mlecznych, cięzko mi będzie całkowicie się tego wyzbyć.
Tak, olimp jest imo komercyjnym gównem. Wole zastanowić się nad kupnem każdego składnika osobno i wymieszać sobie w proporcjach jakie mi pasują, niż przepłacać za małe ilości suplementów tylko dlatego że są zakapsułkowane i w ładnym opakowaniu.
Nie przekraczaj 1,5g na kg masy ciala, calkowite maksimum to 2g, choc w Twoim przypadku trzymalbym sie 1 opcji.
Dziewczyny sa troche jak malpy... żeńskie szympansy wyjadaja z siersci facetow robale i inne pasozytyt, a nasze kobiety dlubia w skorze
Instynkt zwierzecy pelna geba
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania
Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.
Przemycali dzieci przez granicę z Meksykiem. Podawano im narkotyki, by były spokojniejsze
33-letnia obywatelka Stanów Zjednoczonych Dianne Guadian przyznała się do udziału w siatce przemytniczej zajmującej się nielegalnym przewozem dzieci z Meksyku do USA. Według prokuratury dzieci były odurzane słodyczami zawierającymi THC, aby łatwiej przeprowadzić je przez granicę. Kobiecie grozi od pięciu do 15 lat pozbawienia wolności.
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.