Uwaga!
Dyskusje w działach Psychofarmakologia i Syntezy winny mieć charakter możliwie jak najbardziej ścisły i naukowy. W trosce o realizację tego celu posty wszystkich użytkowników muszą zostać zaakceptowane przez moderację.
Moderacja zastrzega sobie prawo do usuwania/nieakceptowania postów, które nie spełniają powyższych założeń, nawet jeżeli są zgodne z regulaminem!
Dzis polaczylem niewielka dawke kurkumy z eph i jest ciekawie... Nic nie stoi na przeszkodzie, aby robic tego typu mixy?
Po kurkumie i samym curry skora wyglada jakos tak lepiej... podobnie do samego beta-karotenu ale jednak inaczej, bardziej promiennie, plynnie i spojnie. Ciezko to opisac.
Johnny mial racje co do ukladu cholinergicznego.
Obnizylem dawki EPH i zaczalem stosowac kurkume z pieprzem czarnym - widac efekty. Lepszy nastroj, rozluznione miesnie, lepsza koncentracja i pamiec, apetyt na plus.
Scalono posty. @henn
Vitamin A 130.992 IU (50% RDA)
Vitamin D3 25.242 IU (50% RDA)
Vitamin E 6.058mg (50% RDA)
Vitamin C 40.391mg (50% RDA)
Thiamine (vitamin B1) 0.555mg (51% RDA)
Riboflavin (vitamin B2) 0.707mg (51% RDA)
Niacin (vitamin B3) 8.078mg (50% RDA)
Vitamin B6 707mcg (51% RDA)
Folic Acid (vitamin B9) 101mcg (51% RDA)
Vitamin B12 1.25mcg (50% RDA)
Magnesium 189.317mg (50% RDA)
Iron 7.067mg (50% RDA)
Zinc 5.049mg (51% RDA)
Iodine 75mcg (51% RDA)
Razem: 413mg
Znalazłem taki miksik w cenie ok 50zł za 100g.
Do tego jeszcze 5-HTP (100mg dziennie) i GABA (400mg dziennie).
Wrzucić coś jeszcze do tej listy?
Zależy mi na codziennej suplementacji dla zdrowia i pod stymulanty (pod ciągi na EPH w dawkach 5-10mg).
Nie będę się pierdolił z olimpami i innymi kompercynymi gównami, godzina szukania i można wszystko w proszku kupić 5 raz więcej za 10 razy taniej.
Gdyby ktos byl zainteresowany, obecnie stosuję 1 płaską łyżkę stołową z odrobiną pieprzu czarnego - taki mix zjadam co 2-3h.
Na allegro mozna dostac kurkuminę:
Jedna kapsułka zawiera: 665 mg Curcuminoidów (Curcumin: 500 mg, Demethoxycurcumin: 132 mg, Bisdemethoxycurcumin: 33 mg) otrzymanych z 700 mg wyciągu z zioła Turmeric.
Sadzicie, ze warto inwestowac? Moim zdaniem tak
Dla porownania 20g kurkumy w sklepie kosztuje 2 zł. Kurkuma zawiera ~ 3% kurkuminy.
Scalono posty. @henn
Dawki co 3h.
Otóż odkąd pamiętam (lata podstawówki) potrafiłem kręcić prawą ręką do przodu i lewą do tyłu, a nie potrafiłem wykonać tego na odwrót. Po prostu było i jest to dla mnie niewykonalne. Nie zauważyłem dotychczas takiego czegos u żadnej innej znanej mi osoby. Czy jest to normalne? Może to być spowodowane faktem że jestem ok. 2 miesięcznym wcześniakiem?
Wildzen pisze:co myślicie o takiej mieszance witamin i minerałów?
Vitamin A 130.992 IU (50% RDA)
Vitamin D3 25.242 IU (50% RDA)
Vitamin E 6.058mg (50% RDA)
Vitamin C 40.391mg (50% RDA)
Thiamine (vitamin B1) 0.555mg (51% RDA)
Riboflavin (vitamin B2) 0.707mg (51% RDA)
Niacin (vitamin B3) 8.078mg (50% RDA)
Vitamin B6 707mcg (51% RDA)
Folic Acid (vitamin B9) 101mcg (51% RDA)
Vitamin B12 1.25mcg (50% RDA)
Magnesium 189.317mg (50% RDA)
Iron 7.067mg (50% RDA)
Zinc 5.049mg (51% RDA)
Iodine 75mcg (51% RDA)
Razem: 413mg
Znalazłem taki miksik w cenie ok 50zł za 100g.
Do tego jeszcze 5-HTP (100mg dziennie) i GABA (400mg dziennie).
Wrzucić coś jeszcze do tej listy?
Zależy mi na codziennej suplementacji dla zdrowia i pod stymulanty (pod ciągi na EPH w dawkach 5-10mg).
Nie będę się pierdolił z olimpami i innymi kompercynymi gównami, godzina szukania i można wszystko w proszku kupić 5 raz więcej za 10 razy taniej.
A co do reszty ludzisk to weźcie zreflektujcie proszę wasze podejście do Mg ,bo dawki rzędu 50%rda to hahahahaha ... .
Pozdrawiam ,przepraszam za sarkazm z góry.
..albo jak nie 50mg magnezu ,o zgrozo jeszcze w postaci tlenku pewnie xd to znów 2mg B6 z dopiskiem 100%rda ..... jak to się czyta to aż BOLI.
Dobra rada co do "rda" - spuśćcie z wodą po konkretnym klocku, na zdrowie.
Mam problem dotyczący pryszczy, ale nie taki jak astralny.
Mianowicie chodzi o to, że mam mnóstwo mniejszych, większych wyprysków na plecach i ramionach, tzw. Czarnuchów, ciemnych plamek itd. Dermatolog powiedział mi, że to skaza białkowa. Jego teza może być słuszna bo odstawiając białko (z jaj i mleka) na 2 tygodnie i pryskając sie jakims sprayem po plecach, zauważyłem wyraźna poprawę stanu cery. Problem dotyczy tylko pleców, na twarzy brak większych oznak z wyjątkiem pojedyńczych przypadkow + wągry. Pryszczy na plecach jest tyle, że moją była dziewczyna miała zajęcie na cały wieczór (dziwna osoba :P), bogu dzieki ze mamuska odposcila takie zabawy.
Czy jest jakiś inny sposób na pozbycie się problemu z wyjątkiem odstawienia białka w diecie? Jem około 250-300g białka dziennie z czego 100-150 pochodzi z jaj i przetworów mlecznych, cięzko mi będzie całkowicie się tego wyzbyć.
Tak, olimp jest imo komercyjnym gównem. Wole zastanowić się nad kupnem każdego składnika osobno i wymieszać sobie w proporcjach jakie mi pasują, niż przepłacać za małe ilości suplementów tylko dlatego że są zakapsułkowane i w ładnym opakowaniu.
Nie przekraczaj 1,5g na kg masy ciala, calkowite maksimum to 2g, choc w Twoim przypadku trzymalbym sie 1 opcji.
Dziewczyny sa troche jak malpy... żeńskie szympansy wyjadaja z siersci facetow robale i inne pasozytyt, a nasze kobiety dlubia w skorze
Instynkt zwierzecy pelna geba
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę
Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.
CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.
Oświęcim. Zasnął na ławce miał przy sobie torbę narkotyków
Policjanci z Ogniwa Patrolowo-Interwencyjnego oświęcimskiej komendy Policji podczas patrolu zatrzymali 18-letniego obywatela Ukrainy. Nastolatek posiadał przy sobie torbę z kilkoma rodzajami narkotyków. Jest podejrzewany o posiadanie znacznych ilości środków odurzających.