majster6669 pisze:Wątrobą powiadasz? A np. po wódce w ilości do 350ml kaca brak lub dużo mniejszy niż po dwóch piwach -.-prk pisze:Coś z twoją wątrobą chyba. ;)majster6669 pisze:Nie wiem czy dobre miejsce- ale ludzie, ratujcie- dlaczego mam kaca po 1l piwa? Dolegliwość zaczęła się od jakiś dwóch lat. Najpierw było po 4 piwach, potem po 3, a aktualnie już po dwóch piwach mam kaca cały dzień!
Co do piw to ja ostatnio tylko i wyłącznie raciborskie (zielone, zwykłe i mocne). Namysłów zielony był kiedyś ok ale wydaje mi się, że się popsuł. A no i braniewo jest warte polecenia.
efemeran pisze:Też tak mam, ale zupełnie nie wiem z czego to wynika. Wątroba badana niedawno, wszystko w porządku. To też zależy po jakich, najgorzej zdecydowanie się czuje po tych wszystkich craftowych wynalazkach, po koncerniakach lepiej.majster6669 pisze:Nie wiem czy dobre miejsce- ale ludzie, ratujcie- dlaczego mam kaca po 1l piwa? Dolegliwość zaczęła się od jakiś dwóch lat. Najpierw było po 4 piwach, potem po 3, a aktualnie już po dwóch piwach mam kaca cały dzień!
"Dodam iż będąc na wakacjach w Czechach wypijając nawet 8-10 browarków dziennie, kac był znikomy."
Ceskie piwo można chlać w konkretnych ilościach a o kacu nikt nic nie wie
haha
To jest ta różnica pomiędzy dobrze uważonym Piwem a na szybko i belejak zrobionym napojem piwopodobnym
Zwróć uwagę, że w Czechach pija się piwa z zawartością alk. w granicach 4-5%. U nas średnia moc "zwykłego" piwa to 5.5-6.5%
Słuszna uwaga z tym że nie wszystkie są do 5%, ater które znam o większej zawartości alkoholu również wchodzą lepiej
jak89 pisze:@up
"Dodam iż będąc na wakacjach w Czechach wypijając nawet 8-10 browarków dziennie, kac był znikomy."
Ceskie piwo można chlać w konkretnych ilościach a o kacu nikt nic nie wie
haha
To jest ta różnica pomiędzy dobrze uważonym Piwem a na szybko i belejak zrobionym napojem piwopodobnym
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
Chatbot AI Reddita „pomaga” w leczeniu bólu. Wśród rekomendacji: heroina
Reddit w pośpiechu wycofuje swojego nowego chatbota AI o nazwie „Answers” z dyskusji na tematy zdrowotne. Powód? Przeczytajcie.
Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu
Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.
30% Polaków w wieku od 15 do 34 roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami
Krajowe Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom informuje, że dane dotyczące zażywania narkotyków w Polsce przez młodych ludzi są niepokojące. 30% Polaków w wieku od 15. do 34. roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami. Kolejne akcje policji pokazują, że problem jest. W dwa dni zatrzymano w sumie 13 osób mających związek z handlem narkotykami.