4-MMC, M-CAT, metyloefedron
Więcej informacji: Mefedron w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1069 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: anonimus »
hahahaha u mnie jest identyczny efekt po mefie tez puszczam takie w chuj jebiące bąki i to na pewno po tym bo nigdy takich problemów wczesniej nie miałem
"Po prostu wybieram lepsze zło."

Od jutra rzucam.
  • 1169 / 16 / 0
Nieprzeczytany post autor: BuddahLova »
to samo było na kartonie z docem, najpierw takie uczucie jakby Cię wykręcało w wątrobie, następnie czujesz jak się powietrze w jelitach spręża i leci w kierunku zwieracza. Popuszczasz waląc głośnego bączura chuj nie bączura to jest cała seria głośnych jebiących bąków. A ten smród taki chemiczny do tego ten cudowny pocik na całym ciele i zestaw skunksa gotowy.
Uwaga! Użytkownik BuddahLova jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2876 / 99 / 0
Nieprzeczytany post autor: Syn Bozy »
Nie wiem czy ktoś już o tym mówił, bo nie miałem okazji przejrzeć dokładnie całego wątku.
Spotkań z mefem miałem kilka o łącznej zawartości mniej niż 5 g na pewno na przestrzeni ostatnich dwóch miesięcy. Zwałka owszem nieprzyjemna, dla mnie zaczynała się zawsze ok 2 h od wciągnięcia ostatniej kreski (podkręcony kofeiną troszkę później). Idealnie spisywała się kodeina bądź GBL jako środki przytłumiające zwałkę. Aby ograniczyć efekty serotoninowego wyprucia polecam zjeść ze 2-3 h przed pół grejpa i tuż po mefie drugie pół - w moim przypadku zdecydowanie wylajtowywało to zjazd, sprawdzałem kilkakrotnie.
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 1169 / 16 / 0
Jezus mordeczko co do kodeiny na zejściu to nie bym był pewien czy pomaga i ogólnych info o mefie bym usunął wpis o tym że opiaty pomagają na zejściu.
Moja pierwsza przygoda z mefem skonczyla sie w szpitalu najprawdopodobniej przez to że właśnie na zejściu zajebałem kody i żibonka.
Przynajmniej już teraz wiem dlaczego:

"Ostatni etap jakim jest utlenianie grupy metylowej zachodzi po wpływem cytochromu P450. Cytochrom ten wykazuje największą aktywność w wątrobie i rdzeniu nadnerczy.

Jednoczesne przyjmowanie mefedronu i innych substancji metabolizowanych przez P450 lub inhibitorów tego enzymu powoduje wzrost toksyczności 4-MMC, a także przyczynia się do nasilenie wielu niepożądanych efektów (duże ciśnienie, niekontrolowane skurcze mięśni, podwyższone temp. ciała, nierównomierna praca serca).
"

Z tego co wiem (chyba że się pierdolłem) to kodeina również się metabolizuje w P450, a efekty dodatkowe były takie że co chwila mdlałem i się hiperwentylowałem.

moderatora bym prosił o wklejenie tej informacji do "podsumowanie informacji" bo może komuś to uratować dupę zanim zacznie dorzucać do mefa substancje które również w jakiś sposób korzystają z tego cytochromu.
Ostatnio zmieniony 02 czerwca 2010 przez BuddahLova, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik BuddahLova jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 481 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: O*Men »
dzwne,wiele osob mialoby tego typu objawy jezeli mechanizm rozkladania czasteczek kody i mefa powodował takie ostre interakcje. Czytałem ze wiekszosc substancji toksycznych w tym lekow rozkladana jest przez ten enzym i jego pochodne a mixowanie teraz takie przeca w modzie :D ze same zgony by były. Nie wiem ale mi to bardziej wyglada na ostra reakcje opoidowo/uczuleniowa plus strach mogły zrobic swoje. Ile czasu dzieliło przyjecie mefa a kody?
Uwaga! Użytkownik O*Men nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 347 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: unrealism »
@FGZ
Dopiero co napisałeś w ogólnym, że wziąłeś tego seansu 5g jebuckiego kryształu w 36 godziny. To nie są warunki do tworzenia opinii o wpływie kodeiny na zjeździe. Wtedy nawet wódka mogłaby być fatalna. Nie mówiąc o tym, że zapaliłeś lolka, a z tego co pamiętam pierwsza ofiara śmiertelna w Szwecji mieszała 4-MMC właśnie z zielskiem.
Poza tym dla jednych "na zjeździe" to zaraz po ostatniej kresce, a dla innych 2-3 godziny po ustąpieniu efektów.
  • 1169 / 16 / 0
4 godziny od ostatniej kreski. Wiem że przypierdoliłem dużą ilość mefa wtedy, ale ostatnio normalnie jarałem buchy do mefa i było zajebiście.
  • 21 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: verken »
W trakcie pisania właśnie tego posta jestem CZWARTĄ noc na nogach (czyli 4 dni i 4 noce bez zmrużenia oka) w ciągu mefedronowym (5g na razie poszło) - średnio na 3 kreski (wciągam mnie więcej co 2 - 3 godzinki) spalam sobie lufkę MJ. Tak więc mogę śmiało powiedzieć, że to w żaden sposób nie szkodzi - a zmniejsza ciśnienie na kolejne dociągnięcie i jest jeszcze fajniejszy humor ;)
  • 519 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Nananana »
Czujesz w ogóle działanie mefa? Ja pod koniec 1g mefa już ledwo czuję działanie.
  • 17 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Proszek »
Wielokrotnie już spotkałem się z opinią, że zejścia na mefedronie wraz z czasem zażywania robią się coraz gorsze. Ćpam mefedron już cztery miesiące, i do jakiego wniosku doszedłem? - to kompletna bzdura. Powiem więcej, nie dość, że nie doświadczyłem gorszych zejść wraz z wydłużeniem czasu znajomości z dopalaczem, to jeszcze przez te cztery miesiące na tyle przyzwyczaiłem się do nich, że o wiele lepiej je znoszę, niż na początku. A jak jest u was, co sądzicie o tym?
Uwaga! Użytkownik Proszek nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
CBŚP zlikwidowało laboratorium narkotykowe. Zabezpieczono ponad 800 kilogramów klefedronu

Policjanci Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Prokuratury Krajowej, przeprowadzili skoordynowaną akcję w powiecie pruszkowskim. Na terenie posesji odkryto kompletną linię produkcyjną do wytwarzania narkotyków oraz zabezpieczono setki kilogramów niebezpiecznej substancji psychotropowej w postaci klefedronu o czarnorynkowej wartości ponad 4 mln PLN.

Rozpędza się nowa epidemia. Gwałtownie rośnie liczba zatruć

W 2024 r. liczba zatruć dopalaczami wzrosła aż o 40 proc. w porównaniu z rokiem 2023 – alarmuje GIS. Po niebezpieczne substancje coraz częściej sięgają także dzieci.

Ukraińce przemycającej narkotyki na Bali grozi kara śmierci przez rozstrzelanie

21-letnia Kateryna Wakarowa jest oskarżona o wwiezienie narkotyków na Bali. Kobieta może zostać za to skazana na karę śmierci przez rozstrzelanie.