Dyskusja na temat roślin z rodziny powojowatych, wykazujących działanie psychoaktywne.
Więcej informacji: Powoje w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 130 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gomez »
zależy co rozumiesz przez "za mocno". nie polecałbym większej dawki niż 5g na pierwszy raz. nie polecałbym mniejszej niż 2,5g. polecam natomiast dobrze się najeść przed spożyciem - mniejsze dolegliwości żołądkowe. rozkład czasowy? w moim przypadku LSA działało ~9h. onset ~ 50min. set & settings to kwestia bardzo indywidualna. na pewno towarzystwo kogoś zaufanego. bezpieczne miejsce. muzyka. i... pozytywne nastawienie : ]
z brzegu-na-brzeg
  • 276 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Skipper »
Z rozkładem czasowym chodziło mi o wrzucanie tabletek. Wszystkie na raz (pierwotnie planowałem 3g - 6 tabletek), czy właśnie w jakimś odstępie jedna po drugiej?

Dziękuję i pozdrawiam.
Uwaga! Użytkownik Skipper nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 145 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Sky »
A ni lepiej kupić same nasiona-koszt 10g to 7 zł a tu płącisz 26 a nie jest to extrakt lecz poprostu zmielone nasiona.
Ok 4g na pierwszy raz będzie dobrze
  • 2129 / 30 / 0
Wiadomo, że powinno się rozpoczynać od małych dawek, zwłaszcza,że Skipper nie miał wcześniej żadnych doświadczeń z psychodelikami. Niemniej jednak, niech nie będzie zdziwiony, jeżeli po dawce 4-5g nie poczuje zbyt wiele. Moc zależy od wielu czynników, min. od odmiany powoju, kraju pochodzenia itp. Miałem doświadczenia z nasionami, które nawet w dawce 10 g i więcej, działały średnio.
Co do przyjęcia to zawsze przyjmowałem wszystko na raz. Jak wspomniał Gomez, dobrze przyjąć nasiona na pełny żołądek. Odradzam branie na imprezach, w miejscach gdzie jest dużo ludzi. Najlepiej w domu ze spokojną muzyką w tle ( polecam Pink Floyd ), bądź na łonie natury ( miasto nocą też jest dobrą opcją )
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 276 / 1 / 0
W sumie miałem zamiar na początku łyknąć 0,5 g czyli jedną tabletkę. Odczekać godzinę i zobaczyć jak mój organizm na to zareaguje i jeśli będzie ok, dorzucić pozostałe 5 (kupiłem z kolegom 20 - on aplikuje 14, ja 6). Uważasz Kubo, że powinienem zwiększyć ilość? Zaznaczę, że jestem drobnej postury, cierpię na fobię społeczną a także jestem wcześniakiem. Stąd me obawy. Pozdrawiam.
Uwaga! Użytkownik Skipper nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 34 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: antyk »
Mam kilka pytań, ponieważ, tak samo jak koledzy wyżej, zamierzam się pobawić w Druida (zacznę od tego, akurat mam blisko do sklepu ;) ). Nigdy nie próbowałem i nie wiem, jak długo trzymają powoje (tak mniej więcej przy średniej dawce)? Czy alkohol potęguje ich działanie, a może wręcz odwrotnie?

No i najważniejsze - w Castoramie naprawdę można kupić nasionka? :D Może kiedyś się wybiorę, ale najpierw wypróbuję "Marzenia Druidów" ;)
Ostatnio zmieniony 09 grudnia 2009 przez antyk, łącznie zmieniany 1 raz.
Gitara, ognisko, tu leją się po pyskach,
Słońce, jezioro, ich trzech, ale nas czworo...
  • 608 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: Zieleń »
w castoramie? w obi na pewno są ale drogie chociaż 2,3 za 1,5g przy cenach niektórych smartszopów to nic.
do tego nie zaprawiane, można prosto z paczki jeść %-D
  • 2129 / 30 / 0
@Skipper, antyk, z tego co kojarzę to oboje macie fobię społeczną, czy zaburzenia nerwicowe. LSA ma tendencje do wywoływania tzw. "moralniaków" i pogłębianiu przykrych stanów psychicznych. Jeżeli już decydujecie się na powój to tylko wtedy gdy jesteście w naprawdę dobrym nastroju psychicznym. W innym przypadku może zakończyć się kilku godzinnym mindfuck'iem ( co może mieć i dobre strony dla niektórych osób )
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 276 / 1 / 0
A jakie mam szansę na to, że po tripie moja fobia się nasili? Czy jest w ogóle taka możliwość? Jeśli tak, to czy będzie to trwała zmiana czy ostatecznie wrócę do siebie?
  • 130 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gomez »
pytanie:

jeśli sproszkowane (z kapsułek http://www.tripshop.pl/euphoric-pills-m ... lacea.html) MG postoi/pobełta się w wodzie przez godzinę, to większość LSA przejdzie do roztworu? pytam, bo za wszelką cenę chcę uniknąć torsji, a z łykaniem LSA w formie tabletek mam dość przykre doświadczenia.

edit: ew. jaka inna metoda pozwalająca na zaoszczędzenie czasu i kontaktu z muszlą klozetową?
Ostatnio zmieniony 09 grudnia 2009 przez Gomez, łącznie zmieniany 1 raz.
z brzegu-na-brzeg
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Alkohol znika ze stacji paliw, a jednak... nadal tam będzie. To nie zakaz, a zmiana reguł

Czy alkohol zniknie ze stacji paliw? Na razie nic na to nie wskazuje. Napoje procentowe jedynie mogą przestać być widoczne, a chętni na taki asortyment wciąż będą mogli zrobić zakupy. Za tak zwaną sprzedażą bezwitrynową opowiada się branża paliwowa. Rozwiązanie to miałoby wpłynąć na ograniczenie zakupów impulsywnych i zmniejszyć społeczne koszty nadużywania alkoholu.

Dolnośląscy policjanci i największe uderzenie w przestępczość narkotykową w historii UE

Ponad 9,3 tony zabezpieczonych narkotyków, 1000 ton prekursorów chemicznych, dziesiątki zlikwidowanych laboratoriów i ponad 85 zatrzymanych osób w wielu krajach Europy – to bilans największej w historii Unii Europejskiej operacji wymierzonej w produkcję i dystrybucję narkotyków syntetycznych. Sprawę zapoczątkowali i od 2022 roku prowadzili funkcjonariusze Wydziału do Walki z Przestępczością Narkotykową KWP we Wrocławiu wraz z prokuratorem Dolnośląskiego Wydziału Zamiejscowego Prokuratury Krajowej we Wrocławiu.

Palenie marihuany a zdrowie emocjonalne. Nowe badania dają do myślenia

W przypadku nastolatków palenie marihuany może mieć wpływ na zdrowie emocjonalne i wyniki w nauce – ostrzegają naukowcy na łamach pisma "Pediatrics".