- metylofenidat 5mg (nierozpuszczalny w wodzie, eterze naftowym, rozpuszczalny w alkoholu, octanie etylu, eterze[1], chloroformie[2])
- Sacharoza-63,57 mg – 72,71 mg
- Skrobia kukurydziana
- Kwasu metakrylowego i etylu akrylanu kopolimer (1:1)
- Talk
- Trietylu cytrynian
- Alkohol poliwinylowy
- Makrogol 3350
- Polisorbat 80
- Sodu wodorotlenek
- Sodu laurylosiarczan
- Symetykon
- Krzemionka koloidalna bezwodna
- Metyloceluloza
- Kwas sorbinowy
- Indygotyna (E 132)
- Żelatyna
- Tytanu dwutlenek (E171)
- Sodu laurylosiarczan
Przypisy
- Budavari, S. (ed.). The Merck Index - An Encyclopedia of Chemicals, Drugs, and Biologicals. Whitehouse Station, NJ: Merck and Co., Inc., 1996., p. 1042
- [Sunshine, I. (ed.). CRC Handbook of Analytical Toxicology. Cleveland: The Chemical Rubber Co., 1969., p. 76]
- CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU LECZNICZEGO, URPL.GOV.pl, 2011-06-17 (DOC
Samo łykanie tabletek jak pisze na ulotce poprawia funkcjonowanie, działa lepiej niż Wellbutrin itp.
Walenie tego po instalacji, wciąganie, palenie itp. - łatwo przedobrzyć, zastrzyk motywuje praktycznie tylko do przygotowania następnego zaraz po wyjęciu szprycy.
Serce dostaje w dupę, nakłada się lekka paranoja, przy wyższych dawkach coś podpadającego pod psychozy (info z wikipedii, lekarzem nie jestem) - tylko jestem uzależniony od benzo więc po pierwsze moja lekka paranoja i psychoza jest lekka przez benzo, a po drugie mam zapas tego gówna jakby coś się działo.
Przerwy - kilka dni jest lepiej, później ładujesz metkat albo nawet pseudoefederynę na sucho + fajki w nieprzeciętnych dawkach.
Ekstrakcja z tabletek niespowolnionych jest banalna, spiritus sankti i odparować na łyżce, odstawić, dolać wody do wstrzykiwań, zagotować, stuknąć.
voorman pisze:z adhd jest przynajmniej pożytek.
powiedz mi tylko jaki to POŻYTEK ?????????
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Meta cenzuruje konopie. Rząd Brazylii grozi sądem i żąda reaktywacji kont
Meta, właściciel Instagrama i Facebooka, znów jest oskarżana o cenzurę. Tym razem chodzi o masowe blokowanie kont związanych z medyczną marihuaną w Brazylii. W ciągu jednego weekendu zniknęło blisko 50 profili. Wśród nich były konta stowarzyszeń pacjentów, lekarzy, influencerów i organizatorów Marszu Konopnego.
Sandomierz: Mężczyźnie grozi 10 lat więzienia za 60g liści konopi?
Policjanci z Sandomierza zatrzymali 42-latka, u którego znaleźli amfetaminę i marihuanę. Prawdziwe „znalezisko” czekało jednak w ogrodzie. W krzewie tui policja odkryła 60 gramów suszu. Sprawa jest poważna, mężczyźnie grozi 10 lat. Jest tylko jeden problem: zdjęcie policyjne pokazuje coś, co bardziej przypomina liście lub herbatę konopną niż marihuanę.
Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu
Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.