Więcej informacji: Metadon w Narkopedii [H]yperreala
Nie jestem na programie ale pije syrop od 1.5 roku.
Zaczynalem od 50 ml. Stopniowo schodzilem, oczywiscie dobieralem i teraz jestem na 15 ml.
I tu mam pytanie, bo wiele sprzecznych rzeczy slyszalem. Chcialbym sie po prostu dowiedziec, jak to jest z zerowaniem. Czy jak bede powoli schodzic, ale tak naprawde powoli, ze jakas ostatnia moja dawka to bedzie 0.5 ml, a moze i jakies mniejsze ilosci. To czy przy tak malych ilosciach moga wystapic jakies powazne bole ? Czy tylko problemy ze snem, rozdraznienie, poty i takie tam ?
Ty jesteś teraz na 15 ml.... To mało... Więc jeśli czujesz się dobrze to wyzerowanie nie powinno być większym problemem, tak na logikę... Mechanizm może być podobny jak przy innego rodzaju dragach, zwłaszcza benzo. A więc jeśli bierzesz małą dawkę to efekty odstawienia nie będą zbyt dotkliwe.
Gdzies tak miedzy 17-19 pojawia sie maly kryzys. Mam takie odczucie jakby zaraz mial mi sie skret zaczac. Leje mi sie lekko z nosa, zmiana temperatury, poty i lekkie lupanie w plecach. Mija mi to po jakichs 2 h, klade sie spac i jak sie budze, to czuje sie tak jakbym nigdy nic nie cpal.
Nie wiem moze to normalne ale nie mam nawet z kim to porownac.
No ale wracajac do tematu, to biorac na logike, to wlasnie wydaje mi sie, ze jest tak jak piszesz. Przynajmniej ja tak mialem, jak sie helem z helu odtruwalem. Tylko z drugiej strony hel to nie syrop.
Ludzie z ktorymi rozmawialem, ktorzy zaslyszeli o tym gdzies tam, tak mi zdemonizowali ten obraz zerowania, ze myslalem nawet o tym, by odlozyc syrop, ze dwa tygodnie, gora do miesiaca popalic hel i pozinej isc na detox lub po prostu zrobic sobie samemu 7 dniowe zejscie na syropie.
Aby se tak czuć potrzebuje wypić 50-60ml
Działa w chuj lepiej niż buprenorfina.
Gdybym miał możliwość dostać się na program metadonowy to już w dupie miałbym całe walenie morfy fentanylu czy heroiny, (którymi co najwyżej można się dobrze upierdolić), Wolałbym mieć święty spokój, ustabilizowaną dawke metad i ustabilizowany nastrój.
Metadon jest jeszcze dobry w tym że nawet jak chcesz się naćpać h to i tak nic z tego Ci nie wyjdzie. Jak poczujesz to może na 15-30 minut i tyle. Owszem niektórzy normalnie czują działanie h ale dopiero jak są w konkretnym np. miesięcznym ciągu. Wtedy są w stanie prawie normalnie czuć działanie.
CodeineLover pisze:Gdybym miał możliwość dostać się na program metadonowy to już w dupie miałbym całe walenie morfy fentanylu czy heroiny, (którymi co najwyżej można się dobrze upierdolić), Wolałbym mieć święty spokój, ustabilizowaną dawke metad i ustabilizowany nastrój.
Kiedyś żeby coś poczuć wystarczyło mi 10 ml, a teraz nawet jak 50 wypije(z ciekawości raz próbowałem), to się jedynie źle czuje, tętno mi skacze. Ogólnie strasznie mnie buzuje.
grizzly1982 pisze:Metadon jest jeszcze dobry w tym że nawet jak chcesz się naćpać h to i tak nic z tego Ci nie wyjdzie. Jak poczujesz to może na 15-30 minut i tyle. Owszem niektórzy normalnie czują działanie h ale dopiero jak są w konkretnym np. miesięcznym ciągu. Wtedy są w stanie prawie normalnie czuć działanie.
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Alkohol znika ze stacji paliw, a jednak... nadal tam będzie. To nie zakaz, a zmiana reguł
Czy alkohol zniknie ze stacji paliw? Na razie nic na to nie wskazuje. Napoje procentowe jedynie mogą przestać być widoczne, a chętni na taki asortyment wciąż będą mogli zrobić zakupy. Za tak zwaną sprzedażą bezwitrynową opowiada się branża paliwowa. Rozwiązanie to miałoby wpłynąć na ograniczenie zakupów impulsywnych i zmniejszyć społeczne koszty nadużywania alkoholu.
Dolnośląscy policjanci i największe uderzenie w przestępczość narkotykową w historii UE
Ponad 9,3 tony zabezpieczonych narkotyków, 1000 ton prekursorów chemicznych, dziesiątki zlikwidowanych laboratoriów i ponad 85 zatrzymanych osób w wielu krajach Europy – to bilans największej w historii Unii Europejskiej operacji wymierzonej w produkcję i dystrybucję narkotyków syntetycznych. Sprawę zapoczątkowali i od 2022 roku prowadzili funkcjonariusze Wydziału do Walki z Przestępczością Narkotykową KWP we Wrocławiu wraz z prokuratorem Dolnośląskiego Wydziału Zamiejscowego Prokuratury Krajowej we Wrocławiu.
Palenie marihuany a zdrowie emocjonalne. Nowe badania dają do myślenia
W przypadku nastolatków palenie marihuany może mieć wpływ na zdrowie emocjonalne i wyniki w nauce – ostrzegają naukowcy na łamach pisma "Pediatrics".