Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 62 / / 0
Nieprzeczytany post autor: stonka »
Witam.
Ja zaczynam kuracje fluoksetyną, a dokładniej psychiatra przepisał mi Seronil. Biore trzeci dzien. Rano pierwszego 20mg, drugiego 40mg, a dzisiaj 60mg i tak mam już brać. Nie mam depresji. Seronil ma mi pomóc wyjśc z bulimii. Wiem, że na jakiekolwiek pozytywne efekty musze poczekać nawet dwa tygodnie. Pytanie tylko kiedy moge się spodziewać skutków ubocznych? Po jakim czasie mniej więcej u was zaczynało dziać się coś niedobrego? I czy są to objawy widoczne dla otoczenia?
To co dzieje się teraz i po teraz
tak długo nie ma znaczenia
dopóki jutro jutra jest takie samo jak wczoraj wczoraj.

Dla Boga nie ma ludzi zbyt brudnych, zbyt poranionych czy zbyt naćpanych...
Nie ćpam...
  • 3250 / 356 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
stonka pisze:
Witam.
Ja zaczynam kuracje fluoksetyną, a dokładniej psychiatra przepisał mi Seronil. Biore trzeci dzien. Rano pierwszego 20mg, drugiego 40mg, a dzisiaj 60mg i tak mam już brać. Nie mam depresji. Seronil ma mi pomóc wyjśc z bulimii. Wiem, że na jakiekolwiek pozytywne efekty musze poczekać nawet dwa tygodnie. Pytanie tylko kiedy moge się spodziewać skutków ubocznych? Po jakim czasie mniej więcej u was zaczynało dziać się coś niedobrego? I czy są to objawy widoczne dla otoczenia?
Mądry psychiatra, bo jesli chodzi o fluoksetyne to stopniowanie jest srednio oplacalne. Tylko mozesz miec efekty uboczne dosc silne ale dasz rade :D
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 1285 / 31 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
no w necie można wyczytać że fluoksetyna to bardzo dobry lek na bulimie. 60mg/d to sporo, może za dużo pierwsze 2 tyg mogą być ciężkie
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 238 / 1 / 0
Ale niekoniecznie musisz mieć niemiłe. Możesz być np. bardziej nakręcona - a mi osobiście to by się podobało.
Pamiętam, że jak brałem po 60 to jeść mi się wcale nie chciało. Tzn. jadłem jak musiałem tylko.
  • 99 / 1 / 0
po floksetynie racja jeśc sie nie chce. za to po paroksetynie przytyłem.dziwne. od czasu gdy zaczalem ja jesc dostałem wilczego apetytu.
"Pije by paść,padam by wstać,wstaje by pić"
  • 62 / / 0
Nieprzeczytany post autor: stonka »
No jak narazie oprócz totalnego rozkojarzenia, dziwnych snów i ziewania (naprawde uciążliwego O_o) nie zauwazyłam nic nadzwyczajnego. No może jedna rzecz. Nie moge skupić się na rozmowie. Ktoś coś do mnie mówi, ja staram się słuchać ale czasami nie rozumiem o co chodzi. Totalny brak koncentracji;p Czy to normalne?
A co do apetytu, to chce mi się jeśc, a że nie moge bo mi po seronilu cały czas niedobrze to inna sprawa;p Troszke inaczej działa na bulimie ale ważne, że skutecznie;p
To co dzieje się teraz i po teraz
tak długo nie ma znaczenia
dopóki jutro jutra jest takie samo jak wczoraj wczoraj.

Dla Boga nie ma ludzi zbyt brudnych, zbyt poranionych czy zbyt naćpanych...
Nie ćpam...
  • 1241 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: ooo »
hey biore 20mg na depresje dzis ... 9 dzien ... ziewanie juz tylko czasem sie zdaza coraz mniej ... koncentracja wraca .... byc moze po 4-5 tyg wegetacji to tylko subiektywne wrazenie ale wydaje sie byc troszke lepsza niz poprzednio :)

za to lenistwo okropne ... przeszwedalem sie caly dzien bez sensu ... omijajac szerokim lukiem wszystkie obowiazki heh ... zniklo u mnie cholerne silne poczucie obowiazku ... zawsze chcialem zrobic wszystko jak najszybciej i miec z glowy a teraz zachowuje sie w stylu ... a jutro to zrobie ;)

zdazaja mi sie w ciagu dnia chwile bardzo zlego samopoczucia fizycznie ale coraz mniej coraz mniej ... lek napewno dziala na mnie ... depresji nie ma ani sladu ;)

EDIT:
sluchajcie wiadomo dostalem lek czytalem co wpadlo w rece sporo artykolow anglojezycznych zawiera duza dawke informacji ale jedno czego nadal nie wiem to:

co bezpiecznie (watroba, itp. sprawy) mozna brac na goraczke, witaminki, inne ...

bo lista lekow ktorych nie wolno brac jest dluga a na koncu wesola informacja ze to nie jest pelna lista itd ...
ale na liscie znalazly sie nawet takie leki jak ibuprom czy preparaty witaminowe ... wiec naprawde jak zachoruje na grypke musze isc do lekarza???
Ostatnio zmieniony 22 listopada 2008 przez inmda, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Edytuj posty.
Uwaga! Użytkownik ooo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 684 / 10 / 0
Eee to zes jakies glupoty wyczytał, mozna normalnie wszystko brac bez zadnego ryzyka...
Uwaga! Użytkownik anonimowy_uzytkownik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 223 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: katotaliban »
kurwa poczytalem jakies fora psychologicznei wiekszoc postow o antydepresantach jest w tylu " kurwa biore pierwszy dzien, przeczytalem ulotke i mam prawie wszystkie skutki ubopczne, jak ja sie zle czuje, co teraz zrobie, pierdole przestaje brac itd itp. " Wiekoszosc tych osob SAMA sobie wkreca te rzeczy, zle nastawia sie psychicznie itd. W chuj duzo zalezy od nastawienia, trzeba myslsec pozytywanie i nie skupiac sie na skutkach ubocznych.

Oni musza ze wzgledow bezpiecznestwa napisac nawet najbardziej rzadkie interakcje z innymi srodkami, ktore moga wywolac negatywne skutki, bo taki jest obowiazek, miedzy innymi dlatego, zebys pozniej ich nie mogl pozwac do sadu za to ze to zmieszales ze soba i cos ci sie stalo - takie zabezpieczenie. Wiekszosc mozna pierdolic.
As above, so below
  • 1241 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: ooo »
... antiplatelet drugs including NSAIDs such as ibuprofen ...
wiecej na http://www.medicinenet.com/fluoxetine-oral/page3.htm
Uwaga! Użytkownik ooo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze

Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.

Z Brazylii do Europy z kawą i kokainą. Kulisy sprawy drobnicowca Blume

Drobnicowiec Blume, który w 2023 roku obsługiwał transatlantycką trasę handlową pod togijską banderą, dziś stał się symbolem jednego z największych przejęć narkotyków na wodach europejskich. Wydarzenia związane z jego zatrzymaniem obnażają skuteczność współpracy służb międzynarodowych oraz skalę wykorzystywania żeglugi morskiej przez zorganizowane grupy przestępcze.

Koniec z lękiem po THC? Ten popularny terpen może być kluczem

Czy zdarzyło Ci się kiedyś poczuć niepokój lub lekką paranoję po użyciu marihuany? To częste doświadczenie, zwłaszcza przy mocniejszych odmianach, bogatych w THC. Od lat w branży konopnej krąży teoria „efektu otoczenia”, która sugeruje, że inne związki w roślinie mogą łagodzić te negatywne odczucia. Do niedawna była to jednak głównie opowieść. Teraz mamy twarde dowody.