niech Jah nas poprowdzi!
Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
mam pytanie moze troche nie na temat ale..., otoz zastanawiam mnie fakt ile z 30 nasion wsadzonych prosto w glebe na mojej miejscowce ma szanse przezyc ??? pytam bo ciezko mi bedzie przetrzyamc 30 malych roslinek w moim pokoju o wymiarac 4x3m bez wzbudzania podejrzenia starszych ]
Szanse są. Ale masz bardzo duże prawdopodobieństwo, że ci to zeżrą ślimaki.. zaschnie itp.
Niektórzy tak sadza: ale zwykle nie nasiona z banku: a nasiona własnego wyrobu. Co innego gdy masz 200 nasion i tracisz 50-80% sadzonek.. co innego 10..
Ps: Jeśli masz takich starszych może lepiej się tym nie zajmować ;)
Ol' Thor pisze:Te worki w praktyce mogą dać więcej niż te nawozy o których piszesz. Niestety ciężko jest znaleźć spota w dobrym miejscu z dobrą glebą, więc lepiej trzymać się zasady 50% ziemi ogrodniczej + ziemia ze spota. Same nawozy mogą nie pomóc, chyba że wymieszasz je z ziemią na spocie rok wcześniej (wiele nawozów naturalnych ma powolne działanie). A od chemii beginnerom lepiej trzymać się z daleka ;-) everything in moderation, nothing in excess.LeonardoDaVinci pisze:nie opłaca się...nawet myśle o zakupię ziemi i wymieszaniu ją z ziemią z miejscówki
Wsypujesz: Dolomit + naturalny nawóz + ewentualnie jakis chemiczny nawóz i masz spoko ziemie...
Po co bedziesz targał worki które w praktyce gówno dzadzą? Jak masz piaseczek na spocie to jeszcze jeszcze... ale wtedy torf kup odkwaszony zeby trzymał wode...
może jestem staroświecki, ale by mi do głowy nie przyszło żeby sypać na outa dolomitem nawozami czy tam czymkolwiek innym :-P,
czy komukolwiek konopie urosły większe od stosowania nawozów czy dolomitu??
otóż śmiem wątpić
czy komukolwiek konopie urosły większe od stosowania nawozów czy dolomitu??
otóż śmiem wątpić ]
Twoja sprawa ;P.
--> Posadź tam gdzie ja kiedyś sadziłem bez : niczego i z dodatkami jak w "instrukcji"..
Na jedną roślinę 15l ogrodniczej (6.2-6.8)PH + 3l Perlitu + Dolomit (9 łyżeczek stołowych)
Opcja 2
Na jedną roślinę 7l ogrodniczej (6.2-6.8)PH + 7l ziemi z miejsca gdzie sadze + 3l Perlitu + Dolomit (9 łyżeczek stołowych)
Która opcja jest Najlepsza ? A może wszystkie są do dupy? Napiszcie coś! (ew poprawcie)
I nie zapomnij o krowim łajnie: lub końskim.
ps: imo: zawsze lepiej jest mieszać choć cześciowo miejscową ziemie z przyniesioną. Oraz przekopać to co jest na miejscu.
znajdź dobre miejsce i patrz jak ci rośnie...
njagorsze co można zrobić to być nadgorliwym
Pozyt pisze: witam takie pyt mam ,poniewaz najpierw kupilem pesteczki early misty z nirvany a potem wyczytalem na forum ze ona wcale nie jest taka early i ze moze nie dojsc,to chce potrzymac je wczesniej na parapecie,wiec skoro chce przesadzic na pocz maja to kiedy powinienem kielkowac zeby zdazyly postac na parapecie?-czy poczatek kwietnia bedzie ok?
kiełkowanie raczej po pierwszym tygodniu kwietnia. choc można i zaczynać na poczatku miesiaca.
do ziemi nie przed 15 maja. zbyt dużeprawdopodobieństwo wystepowania przymrozków.
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Sandomierz: Mężczyźnie grozi 10 lat więzienia za 60g liści konopi?
Policjanci z Sandomierza zatrzymali 42-latka, u którego znaleźli amfetaminę i marihuanę. Prawdziwe „znalezisko” czekało jednak w ogrodzie. W krzewie tui policja odkryła 60 gramów suszu. Sprawa jest poważna, mężczyźnie grozi 10 lat. Jest tylko jeden problem: zdjęcie policyjne pokazuje coś, co bardziej przypomina liście lub herbatę konopną niż marihuanę.
Joint przed badaniem. Lider Lewicy zachęca młodych do unikania poboru do wojska
Młodzi mężczyźni, którzy chcą uniknąć poboru, powinni zapalić jointa przed wojskowym badaniem lekarskim – poradził współprzewodniczący partii Lewica (Die Linke) Jan van Aken. Ugrupowanie przygotowuje poradnik, jak uniknąć służby wojskowej.
Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód
Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.