Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 6 / / 0
@2bouble Jakieś dwa miesiące temu zaczęłam pić regularnie - tzn. prawie codziennie 5-6ml. Czasami zdarzy się weekendowy ciąg, wtedy schodzi ok 20-30ml. Wcześniej (od czerwca) korzystałam tylko na imprezach jako substytut alkoholu - dwa, trzy razy w miesiącu.
Jednorazowo polewam zazwyczaj 1,2ml.
Dlatego mam jeszcze nadzieję, że z czasem wdrożę się i przywyknę do tego wzrostu libido. Trochę mnie pocieszyłeś. Uwierzcie, że na chwilę obecną naprawdę to bardzo kłopotliwe. Na trzeźwo też mam całkiem wysokie libido, więc wiem jak się "obchodzić" z nadmiernym popędem, ale to po gieblu to jakaś abstrakcja ;-)
  • 934 / 12 / 0
GBL brany dłuższy czas dość mocno redukuje działanie na libido , u facetów to nie jest może aż tak wyraźne, bardziej następuje jakieś ucywilizowanie i obycie się z tym zezwierzęceniem. Za to u kobiet biorących G w ciągach libido wg mnie mocno spada i potem długo wraca do stanu normalności, a przynajmniej taka sytuacja wymikła w przypadku moich dwóch ex z którymi piłem GBL w ciągu, z każdą jakieś dwa lata. A może są tu jakieś niewiasty pijące bardziej zawodowo i mogąsięodnieść do tego?
  • 50 / 2 / 0
Potwierdzam, że od częstego picia giebla wiele jego pozytywnych właściwości zanika. M.in. libido już się tak mocno nie podnosi po wypicu (ale zawsze jest większe). Na trzeźwo także mam mniejszy popęd i najprawdopodobniej właśnie od giebla... Jeszcze gorzej ma moja współlokatorka, która wiele razy polewała sobie przesadzoną ilość "na sen". Na razie nam to nie przeszkadza bo nie mamy czasu na głupoty w głowach;)
Ale kiedyś chciałoby się wrócić do normalności...
Od początku roku nie piję już giebla (robię sobie przerwę ale też źródła mi wyschły...) i poprawa jak na razie jest niewielka.
Nie jestem też w 100% pewna czy to przez giebla bo podejrzewam że może być to też wina niemal codziennego palenia syntetycznych kanna na sen (ale też już to rzuciłam). A one chyba bardziej ryją beret niż GBL.

[warn-do rozmów o źródlach subst. służy dział sprzedawcy! - v.]
  • 44 / 2 / 0
@kbatory - Nastukałaś już 30 postów więc jak szukasz źródełka to zajrzyj do działu "Sprzedawcy"
  • 29 / / 0
Czy naprawdę obecnie dostępne GBL'e są tak niskiej jakości? Chciałbym wypróbować tą subst., nie chce się otruć lub ostatecznie nic nie poczuć..
  • 12 / / 0
Tak czytam czytam i czytam wątki o GBL w sumie nic o tym nikt nie pisze. GBL dla mnie służy typowo jako fajny afrodyzjak do seksu. Inna forma raczej mnie przymula i "zamyka" w sobie więc jakiegoś większego fanu nie mam więc stosuję go okazjonalnie (na wieczór do seksu lub jako dodatek do beta ketanów w trakcie większych imprez tj. seks 24 godziny ;)).

Tak jak pisałem na początki był to dodatek do piwa lub zmieszany z pepsi. Ohyda, ale czego się nie robi dla przyjemności :) Kiedyś (4 lata temu) na imprezie zauważyłem że znajomy zamiast pić to cholerstwo ładuje sobie per rectum (p.r) (czyli dla w tyłek). Podpytałem się go o proporcje i dlaczego tak robi. Proporcja 1 - 1,2 mln plus 3 ml. wody. A robił to bo miał problemy z żołądkiem i nie mógł go pić.

No i sam spróbowałem. No i szok. Skończyły się mdłości, wymioty przy przedawkowaniu a sama przyjemność z samego seksu jeszcze większa. Plusem tej metody jest to że łatwiej na coś takiego namówić kobietę bo co to za przyjemność pić takie gówno.

Czy dużo osób stosuje taką metodę (pewnie większość się nie przyzna bo mało męska :) ) ? Czy taka metoda jest mniej szkodliwa i jakie ma minusy dla zdrowia (zdiagnozowane).

ps. plusem tej metody jest to że nie czuje się się smaku i zapachu szczególnie przy obecnych sortach (tej prze...bany zapach czuć tylko przy samym przygotowaniu.
Ostatnio zmieniony 08 lutego 2014 przez krakpara, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 118 / / 0
Chyba jednak lepszą opcją jest wypicie chociażby najgorszego i najbardziej walącego gibla.

Czy picie weekendowe do snu 2,5ml zwiększy mi jakoś tolerancje po okresie miesiąca, dwóch? Wpłynie niekorzystnie na układ GABA?
  • 867 / 18 / 0
Cos tam wplynie ale bedzie git. Jesli wytrzymasz z takim polewaniem. Ja tez planowalem cos takiego, a skonczylo sie 3 tygodniowym ciagiem na malych dawkach.

Po jednorazowym uzyciu giebla twarz mi sie robi blada, jakbym cos bialego cpal.
Uwaga! Użytkownik extraviado nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 118 / / 0
Mnie sie to podoba, bo przy okazji picia syfy sie pieknie wysuszaja. GBL powinien byc przepisywany przez dermatologow. Dzieki za odpowiedz
  • 12 / / 0
sativa100proc pisze:
GBL p.r. ? now way..;\ :-D
No to będziesz miał problem jak lekarz zapisze Tobie czopek jako antybiotyk :) Czopka się nie łyka :)

Ciekawi nas (jesteśmy parą k + m - tak żeby wyeliminować głupkowate komentarze) dlaczego w temacie gbl to takie dziwne a jak ktoś pisze o IV lub w innych tematach o p.r. to takiego zdziwienia nie ma.

Kiedyś wylał nam się gbl na meble - powłoka uszkodzona.
Innym razem gbl polał się kurtkę - do wyrzucenia.

Robi wrażenie kiedy ma się jeszcze świadomość że pięknie rozpuszcza i niszczy. I jak tłumaczycie osobom, które mają tego świadomość że picie tego nie niszczy zębów, przełyku, żołądka itp. Nie mówiąc o osobach które czując zapach rozpuszczalników czy benzyny mają odruch wymiotny.

Przy metodzie p.r. pozostaje tylko końcowy etap wydalania tego syfu, chyba że żołądek ze swoimi kwasami załatwia i niweluje negatywne działanie gbl.
ODPOWIEDZ
Newsy
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.

Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.