Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
Zablokowany
  • 554 / 138 / 0
Są, chyba max zapas na pół roku, tylko nie wiem, czy dla wszystkich leków.
  • 633 / 154 / 0
29 listopada 2022KarmiKlasik pisze:
Sa jakieś nowe przepisy?
Lekarz który kiedyś wypisał mi 5 paczek alproxu i 2 op. Rolek, teraz mógł maksymalnie przepisać mi dwa opakowania alrproxu i jedno rolek.. jestem zawiedziony, tyle kasy na doktorka wydałem, a on mnie tak wydymał na sucho :(
Lepiej już nie będzie... wraz z końcem ubiegłego tygodnia, zaczęto wdrażać zmiany.
Zajrzyj tutaj: post3656624.html#p3656624
I tu: https://pulsmedycyny.pl/benzodiazepiny- ... ny-1170369
  • 27 / 7 / 0
Siemka, też ktoś tak miał, że tolerancja na alpre wzrosła w miarę szybko przy stosowaniu doraźnym? Normalnie biorę alpre z rana od października (0.5mg), przeważnie dwa razy w tygodniu i przy kilku pierwszych tabletkach działanie było bajeczne, natomiast ostatnio pomimo wzięcia czuje delikatny stres i lęk szczególnie w szkole przed sprawdzianem/kartkówką itp (wcześniej tego nie odczuwałem, a alpre dostałem właśnie na stany lękowe). Wydaje mi się, że tolerancja na działanie przeciwlękowe powinna rosnąć w ostatniej kolejności. Oczywiście przed alprą brałem sobie klona 2mg parę razy, ale przeważnie go dzieliłem na połówki i ćwiartki. Dodam, że 0.25mg alpry na mnie nie działa ani 6mg bromazepamu. Czyżby tolerka tak szybko się wyrobiła? Raczej taka sytuacja powinna być po ciągach na benzo długodziałających, ale zdaje sobie sprawę z tego, że u każdego to może inaczej wyglądać :)
PS tak sobie teraz myślę że to raczej musi być wina tolerki, gdyż wcześniej te 0.5 robiło konkretną robotę.
Pozdrawiam wszystkich smakoszy alpry 😁
  • 778 / 51 / 1
29 listopada 2022kurczakswiezy pisze:
29 listopada 2022KarmiKlasik pisze:
Sa jakieś nowe przepisy?
Lekarz który kiedyś wypisał mi 5 paczek alproxu i 2 op. Rolek, teraz mógł maksymalnie przepisać mi dwa opakowania alrproxu i jedno rolek.. jestem zawiedziony, tyle kasy na doktorka wydałem, a on mnie tak wydymał na sucho :(
Lepiej już nie będzie... wraz z końcem ubiegłego tygodnia, zaczęto wdrażać zmiany.
Zajrzyj tutaj: post3656624.html#p3656624
I tu: https://pulsmedycyny.pl/benzodiazepiny- ... ny-1170369
W takim razie, taniej zaczyna wychodzić kupować z darkneta. O ile nie zaczną i tam być problemy z medycznym benzo.
Skończy się na tym, że będziemy zażywać jakieś chińskie pochodne benzo %-D
Promienna Pregabalinabogini ciszy i światła. Benzodiazepiny kłaniają się w pokorze, Opiaty szepczą pieśni tęsknoty, a ja w ich cieniu trwam, lecz Dusza należy tylko do Pregabaliny
  • 633 / 154 / 0
Skończy się na ryzykownych testach świeżynek z Azji, bo nie będzie skąd brać odpowiedniego zapasu aptecznych depresantów.
Nie mam pojęcia, jak kraj chce rozwiązać problem, który narastał przez lata, a koledzy po fachu ministrów, dorobili się na tych "wizytach" kokosów.
  • 88 / 19 / 0
Jebnąłem w poniedziałek koło 23:00 swój rekord którego chyba już nigdy nie pobiję - 15mg alpry na raz. Na szczęście odcięło mnie po około godzinie, bo w pogotowiu czekały jeszcze dwa browary i pół butelki nalewki, których na szczęście nie byłem w stanie już ruszyć. Obudziłem się w środę, nasłuchawszy się od domowników jakich to ja cudów nie naodwalałem przez ostatnie 2 dni. Nie wiem jak to brać, wezmę sobie 2-3mg a potem się budzę po 12 godzinach i 15 tabletek brakuje a przy łóżku 3 puszki po browarach leżą, nawet nie wiem skąd. Kurwa ta alpra to jest potwór normalnie.
  • 27 / 7 / 0
@Trian11 Niezła dawka kolego, chociaż szkoda nabijać sobie tolerancję w ten sposób, gdzie działanie alpry raczej silniejsze nie będzie niż przy 2mg. Ja na Twoim miejscu alpry bym nie zapijał pod żadnym pozorem, bo skutkuje to właśnie urwanym filmem albo szybkim zaśnięciem. Skoro dawka 2/3mg powoduje coś takiego, to spróbuj mniejszych dawek, ale napewno nie większych xD. Dawkowanie alpry nawet w celach rekreacyjnych powinno być zgodne z dawkami terapeutycznymi. Alpra to nie zabawka trzeba umieć ją kontrolować, bo jak będzie na odwrót to kaplica. Szczerze mówiąc to dobrze by było, jakby w opakowaniach wraz z ulotką były historie osób, które brały to w długich ciągach, a później musiały nagle odstawić hehe
  • 88 / 19 / 0
@ArMati Dzięki za odpowiedź ziom, je generalnie alrpę stosuje doraźnie od lat więc sporo o niej wiem, z tym że jak na ćpuński organizm przystało 2mg to jest minimalna dawka jaka na mnie działa, więc jak już chce sobie coś poczilować bardziej to biorę te 4-5mg i jakieś piwko żeby jeszcze w GABE przywaliło prócz tej alpry. Ale ten odpał z 15mg to była przejebana akcja, starsi mi mówią że się zataczałem po domu i niezły syf robiłem. Na szczęście wiedzą że biorę różne leki SSRI/SNR i zwalili to właśnie na nie (oni się średnio na tym znają). To była taka jednorazowa akcja, zwłaszcza że doktórka coraz bardziej mi marudzi jak proszę o kolejną paczkę alpry, a jak o klonie wspomniałem to mnie pogonić chciała. Teraz złażę z sertraliny bo chuja dała przez 3 miechy na maksymalnej dawce 200mg, to myślę że sobie do tramka na 1-2 miechy wrócę, zanim na inny SSRI/SNRI wejdę. Heh chujowe to życie, ale będzie przynajmniej o czym wnukom opowiadać - albo kolegom w psychiatryku %-D
  • 27 / 7 / 0
@Trian11 Wszystko rozumiem kolego, jak stosować alpre, to oczywiście tylko doraźnie i najlepiej zaczynać od jak najmniejszych dawek. Powiem Ci, że ja SSRI/SNRI brałem przez jakiś rok i na stany lękowe nie podziałały, to samo kwetiapina (neuroleptyk) czy też pregabalina. Wszystkie te syfy odstawiłem metodą „zimnego indyka” i przez tydzień dochodziłem do siebie xD. Po tym czasie zmieniłem psychiatrę i powiedziałem wprost, że chce benzo, a najlepiej alpre, oczywiście trzeba było wszystko ładnie uzasadnić. Pod koniec spotkania psychiatra chciała mi wypisać alprox 0.5mg, chociaż coś jej nie wychodziło (pierwszy raz pracowała na nowym systemie w nowej placówce, a ja byłem jej pierwszym pacjentem) i ostatecznie powiedziała mi, że nic z tego nie wyszło. Jak wróciłem do domu chciałem się upewnić, czy aby na pewno nic jej się „nie udało przepisać”, zatem wszedłem na IKP (Internetowe Konto Pacjenta), po czym zobaczyłem 3 kody na alprox 0.5mg i jeden na alpragen. Każdy kod zrealizowałem w innej aptece i tym sposobem stałem się szczęśliwym posiadaczem czterech opakowań alprazolamu już po pierwszej wizycie u nowego psychiatry. Na drugiej ledwo wybłagałem o kolejny słoik alproxu, aczkolwiek psychiatra mówiła mi, że będziemy to już odstawiać, co niezbyt mnie zadowoliło, ale z takim zapasem to, na razie nie muszę się o nic martwić. Zawsze mogę pójść do rodzinnego i poprosić o to samo, co dostałem póki jeszcze nie wprowadzą tych zmian dotyczących BDZ. Mnie spośród wszystkich tych preparatów pomogła najbardziej alpra, idealnie nadaje się do szkoły, na egzamin, czy załatwienie jakiejś sprawy, gdzie potrzebna jest „prospołeczność”. Jeszcze jej lekkie działanie przeciwdepresyjne, jak dla mnie lekko euforyczne też jest super. Szkoda tylko, że alpra tak krótko działa, ale tak to już jest, coś za coś heh
  • 348 / 264 / 0
30 listopada 2022ArMati pisze:
@Trian11 Niezła dawka kolego, chociaż szkoda nabijać sobie tolerancję w ten sposób, gdzie działanie alpry raczej silniejsze nie będzie niż przy 2mg. Ja na Twoim miejscu alpry bym nie zapijał pod żadnym pozorem, bo skutkuje to właśnie urwanym filmem albo szybkim zaśnięciem. Skoro dawka 2/3mg powoduje coś takiego, to spróbuj mniejszych dawek, ale napewno nie większych xD. Dawkowanie alpry nawet w celach rekreacyjnych powinno być zgodne z dawkami terapeutycznymi. Alpra to nie zabawka trzeba umieć ją kontrolować, bo jak będzie na odwrót to kaplica. Szczerze mówiąc to dobrze by było, jakby w opakowaniach wraz z ulotką były historie osób, które brały to w długich ciągach, a później musiały nagle odstawić hehe
Kto czyta ulotki jak jest rekreacyjnym userem xD, nawet ci co używają alpry do leczenia nie zawsze czytają ulotki bo lekarz im ładnie rozpisał co i jak (ladne to ironia, a big pharma nie pozwoli sobie na strzelanie w stope w postaci pisania czegos juz na samym opakowaniu, nie mowiac o tym, ze opakowanie nie jest wystarczająco duże żeby takowe historie umieścić. + nawet jak na paczce jest napisane (czy w ulotce) ze lek uzaleznia, to ludzie myśla ze to jak fajki ze sobie możesz rzucić i lekko sie przemeczyc XD
null
Zablokowany
Newsy
"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku

24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.

Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone

Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.

Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów

Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.