Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Wolisz kodę z Antka czy z Thioco?
Antek
81
27%
Thioco
220
73%

Liczba głosów: 301

Zablokowany
  • 505 / 101 / 0
Potwierdzam z autopsji to co napisali rozmówcy wyżej. Czasami odnoszę to samo wrażenie, że mniejsza dawka lepiej działa. Nie wiem z czego to wynika. Może wyrzut histaminy tłumi opiatowe smyranko.
  • 137 / 11 / 0
Obstawiam raczej albo paskidny receptor TLR4 który jest pobudzany przez kodeinę równie mocno co przez morfinę albo zmianę proporcji metabolitów, prawdopodobnie tych powstałych z glukoronizacji bo przy morfinie jeden lepiej grzeje od samej morfiny a drugi jest antagonistyczny...
A i nie wspomniałem a może i ma to znaczenie... Codziennie rano biorę łyżkę czosnku, kurkumy, pół łyżki cynamonu i szczyptę pieprzu.
Używam neoazariny, która ma tymianek, który działa na GABA, a to ponoć częściowo znosi tolerancje na opio skutkując często prze dawkowaniami u Opatowców co dodadzą benzo tym nieszczęśliwym razem. Kurwa, szkoda, że tak późno to odkryłem, znam kodę od 2006... A i jeszcze jedno przemyślenie. Zjawisko uwrażliwiania (sensitization).
Może pierwsza tolerancja to uwrażliwienie i należałoby postąpić odwrotnie, zamiast z 150 po pierwszym niebiańskim ugrzaniu zejść w dół? Grzanie po 300-450-600 to może być drugie plateau ciepła za obszarem średnio dawkowej słabo fazy?

Poprawiono gramatykę, interpunkcję i dodano akapity - bo nie dało się tego wręcz czytać /Merx
  • 100 / 8 / 0
Czy kodzia poklepie mnie normalnie na paroksetynie 20mg ?
  • 272 / 66 / 0
Po klepie normalnie ale bez sensu będzie ją brać skoro leczysz depresję bo łatwo się uzaleznisz jak poznasz działanie kodeiny, odradzam.
and its going to suck.
It's not going to be fun.
  • 5839 / 1210 / 43
Tak.
Sam biorę i to i to.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 4407 / 705 / 2117
@bbygang13 poklepie, jedno i drugie działa na podobne enzymy -- CYP2D6, natomiast w praktyce ryzyko poważnych interakcji jest niskie.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 2952 / 249 / 0
Zadziałać powinna zadziałać (chociaż sporo ludzi pisało, że na SSRI kodeina im nie działa w ogóle albo szczątkowo), ale ogólnie jest jedna zasada - albo leczenie albo ćpanie. Jak ćpasz to leczenie nie przynosi skutku albo robi jeszcze większe problemy niż samo ćpanie. Wiem z autopsji.
  • 505 / 101 / 0
Ja przeczytałem ostatnio o połączeniu z loperamidem. Czy ktoś próbował i potwierdza, że to cokolwiek daje?
  • 1402 / 360 / 13
24 sierpnia 2024london5 pisze:
Kapryśna substancja.
Czasem mniejsze dawki działają lepiej niż duże.
ja tam lecę na sportowo (ale nie jak ze stimami gdzie liczy się rywalizacja i bicie rekordów %-D ) cały czas te same dawki 250-300, nie wiem czy połowa tego by mnie usatysfakcjonowała bo lubie taką sedatywną kapę, jescze do tego browar i wyjebongo %-D
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 2952 / 249 / 0
26 sierpnia 2024Ptaszyna pisze:
Ja przeczytałem ostatnio o połączeniu z loperamidem. Czy ktoś próbował i potwierdza, że to cokolwiek daje?
Zatkane dupsko na kilka kolejnych godzin i to konkretnie. Loperamid albo wcale albo bardzo słabo przenika barierę krew-mózg.
Zresztą było już o tym na forum - wystarczy poszukać.
Zablokowany
Newsy
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone

Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.

Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty

Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.

Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”

Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.