Z tym że ja nadużywam wella, i go fukam po 3/4 tabsy dziennie.
Nigdy wcześniej nie brałam żadnych leków przypisanych przez psychiatrę ani zakazanych używek. Jedyne to papierosy i czasami %.
od 3 tyg nie miałam siły wstawać z łóżka, były lepsze i gorsze dni.
we wtorek psychiatra zapisał mi: zoloft 50- 1/2 tabletki przez 7 dni potem jedna. Wellbutrin 150 rano 1 tabletka.
zoloft wzięłam we wtorek 1/2 Od środy biorę po jednej.
Well wczoraj wzięłam 1 tabletkę dziś najpierw 1/2 po godzinie po 2h resztę.
mój pierwszy dzień i drugi reakcja podobną.
Działanie leku natychmiastowe po około 40 min. Drżenie rąk, potem nóg, potem takie drżenie wewnętrzne i wewnętrzny niepokój że ma się coś stać złego. pomimo fizycznego zmęczenia nakręcone - musiałam chodzić po domu. Najgorsze z tego wszystkiego to brak możliwości skupienia myśli, nie wiem co mam do zrobienia, zapominam słów i zdań lub o czym mówiłam. Nie umiem ułożyć zdania (tak mi się wydaje, choć ludzie temu zaprzeczają)
Biorę dopiero drugi dzień, a to nakręcenie już mnie wykańcza, a najgorsze jest drżenie rąk.
nie wiem czy skladnie napisałam bo jestem 30 min po 1/2 tabletki i 1.3 H po pierwszej.
21 lipca 2018Tosigot pisze: W sumie ja też nie palę na wellbutrinie, fajki nie mają na nim tego ''smaku'', ciężko nazwać, są poprostu gorsze.
Z tym że ja nadużywam wella, i go fukam po 3/4 tabsy dziennie.
Z tym że od wtorku do dzisiaj przefukalem caly sloik wella :(
Po 5/6 tabsow dziennie. Działał nadal :)
Co do drgawek, doszedłem do 900mg/dzien w klamke i nic sie nie dzialo niepokojacego
Skieruj się na wizytę do psychiatry, prawdopodobnie źle będą działać na Ciebie wszystkie inhibitory wychwytu zwrotnego dopaminy i noradrenaliny, czyli m.in. Wellbutrin, ale też różne SNRI jak wenla. Noradrenalina to Twój wróg! Twój DOC jest kumaty, stosuje tzw. Well-loft, czyli potrójne doładowanie, jak dla Ciebie zbyt silne i skierowane nie w to co trzeba. sertralina + pregabalina. Fajny miksik, też.
[mention]Tosigot[/mention] Nie polecam ćpania Wella w klamę, raz, że się do tego praktycznie nie nadaje ze względu na konsystencję tabletki, dwa, że zniszczysz całkowicie efekt leczniczy wynikający z regularnego stosowania, który już NIGDY nie powróci. A co za to masz? Jeszcze góra tydzień wypie**olenia nie wiadomo czego, po co i jak, wiem jak fazuje amfebutamon, nie jest to ciekawe, a i zjazd jest duży. Co do dawek, w Stanach stosuje się góra 600mg/d, to powinno dać Ci rozeznanie, zwłaszcza, że w USA uderza się w dawkowanie hardkorowe i zaporowe.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.
The risk of seizure is strongly dose-dependent, but also dependent on the preparation. The sustained-release preparation is associated with a seizure incidence of 0.1% at daily dosages of less than 300 mg of bupropion and 0.4% at 300–400 mg. The immediate release preparation is associated with a seizure incidence of 0.4% for dosages below 450 mg; the incidence climbs to 5% for dosages between 450–600 mg per day. For comparison, the incidence of unprovoked seizure in the general population is 0.07 to 0.09%.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom
Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?
Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.
KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą
Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.