Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 537 / 35 / 0
W sumie ja też nie palę na wellbutrinie, fajki nie mają na nim tego ''smaku'', ciężko nazwać, są poprostu gorsze.
Z tym że ja nadużywam wella, i go fukam po 3/4 tabsy dziennie.
  • 19 / / 0
Pamiętam że palenie po tym leku było okropne i zaczęłam bardzo ograniczać, ale solo nie dawał sobie świetnie rady i mnie to nie dziwi; zastanawiam się jak namówić lekarza do przepisania tego leku na nowo bo chce mu dać kolejną szansę.
  • 2897 / 619 / 10
Po prostu mu to powiedz.
Hiperrealna propaganda w polskiej sieci
  • 19 / / 0
Rozmawiałam z nim na ten temat. Powiedział że szkoda czasu, a tym bardziej pieniędzy, bo z tego co wiem nie ma żadnej refundacji/zniżki/czegokolwiek na ten lek, ale nadal mogę próbować go jakoś przekonać.
  • 2 / 1 / 0
Ja od ponad miesiąca brałam well 150mg, teraz od kilku dni biorę 300mg i nie czuję nic. Palę jak zawsze, śpię jak zawsze, apetyt jak zawsze, energia jak zawsze.. A do tego biorę wenlafasyne 75mg.. Według opinii co niektorych to powinnam latać.. A tu nic :(
."To dobry moment.. "
  • 1 / / 0
W niedzielę miałam załamanie.
Nigdy wcześniej nie brałam żadnych leków przypisanych przez psychiatrę ani zakazanych używek. Jedyne to papierosy i czasami %.
od 3 tyg nie miałam siły wstawać z łóżka, były lepsze i gorsze dni.
we wtorek psychiatra zapisał mi: zoloft 50- 1/2 tabletki przez 7 dni potem jedna. Wellbutrin 150 rano 1 tabletka.
zoloft wzięłam we wtorek 1/2 Od środy biorę po jednej.
Well wczoraj wzięłam 1 tabletkę dziś najpierw 1/2 po godzinie po 2h resztę.
mój pierwszy dzień i drugi reakcja podobną.
Działanie leku natychmiastowe po około 40 min. Drżenie rąk, potem nóg, potem takie drżenie wewnętrzne i wewnętrzny niepokój że ma się coś stać złego. pomimo fizycznego zmęczenia nakręcone - musiałam chodzić po domu. Najgorsze z tego wszystkiego to brak możliwości skupienia myśli, nie wiem co mam do zrobienia, zapominam słów i zdań lub o czym mówiłam. Nie umiem ułożyć zdania (tak mi się wydaje, choć ludzie temu zaprzeczają)
Biorę dopiero drugi dzień, a to nakręcenie już mnie wykańcza, a najgorsze jest drżenie rąk.
nie wiem czy skladnie napisałam bo jestem 30 min po 1/2 tabletki i 1.3 H po pierwszej.
  • 2 / 1 / 0
21 lipca 2018Tosigot pisze:
W sumie ja też nie palę na wellbutrinie, fajki nie mają na nim tego ''smaku'', ciężko nazwać, są poprostu gorsze.
Z tym że ja nadużywam wella, i go fukam po 3/4 tabsy dziennie.
3/4 tabsy ale 150mg czy 300mg? Bo to różnica jest.. Tak myślę - gdybym od czasu do czasu wzięła 2x300mg to jakie jest ryzyko wystąpienia drgawek, o których tak piszą w ulotce?
."To dobry moment.. "
  • 537 / 35 / 0
150mg.
Z tym że od wtorku do dzisiaj przefukalem caly sloik wella :(
Po 5/6 tabsow dziennie. Działał nadal :)
Co do drgawek, doszedłem do 900mg/dzien w klamke i nic sie nie dzialo niepokojacego
  • 3455 / 1124 / 0
[mention]ReniaZielona[/mention]
Skieruj się na wizytę do psychiatry, prawdopodobnie źle będą działać na Ciebie wszystkie inhibitory wychwytu zwrotnego dopaminy i noradrenaliny, czyli m.in. Wellbutrin, ale też różne SNRI jak wenla. Noradrenalina to Twój wróg! Twój DOC jest kumaty, stosuje tzw. Well-loft, czyli potrójne doładowanie, jak dla Ciebie zbyt silne i skierowane nie w to co trzeba. sertralina + pregabalina. Fajny miksik, też.

[mention]Tosigot[/mention] Nie polecam ćpania Wella w klamę, raz, że się do tego praktycznie nie nadaje ze względu na konsystencję tabletki, dwa, że zniszczysz całkowicie efekt leczniczy wynikający z regularnego stosowania, który już NIGDY nie powróci. A co za to masz? Jeszcze góra tydzień wypie**olenia nie wiadomo czego, po co i jak, wiem jak fazuje amfebutamon, nie jest to ciekawe, a i zjazd jest duży. Co do dawek, w Stanach stosuje się góra 600mg/d, to powinno dać Ci rozeznanie, zwłaszcza, że w USA uderza się w dawkowanie hardkorowe i zaporowe.
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 274 / 22 / 0
@misspill
Ogólnie cokolwiek powyżej 450mg to igranie z ogniem. To się nie nadaje do ćpania, a przy cenie u nas nie wiem dlaczego ktoś by chciał xD
The risk of seizure is strongly dose-dependent, but also dependent on the preparation. The sustained-release preparation is associated with a seizure incidence of 0.1% at daily dosages of less than 300 mg of bupropion and 0.4% at 300–400 mg. The immediate release preparation is associated with a seizure incidence of 0.4% for dosages below 450 mg; the incidence climbs to 5% for dosages between 450–600 mg per day. For comparison, the incidence of unprovoked seizure in the general population is 0.07 to 0.09%.
Za The American Psychiatric Press Textbook of Psychiatry.
ODPOWIEDZ
Newsy
Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii

Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.

Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.