Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
Zablokowany
  • 1027 / 5 / 0
Alpra ma w stu procentach mniejszy procent uzależnienia niż klony, więc raczej po 1 mg tygodniowo się nie wjebiesz. No i po drugie, nie zaznaczyłeś ile czasu masz zamiar to jeść. Miesiąc, dwa, rok? To zależy też od czasu spożywania, bo znam ludzi co w miesiąc wyżarli opakowanie Afobamu, i to było ich ostatnie benzo bo więcej nie chcieli, nie czuli ciśnienia na to, ani żadnej depresji.
Eso, jak będziesz sobie wkręcał że benzo to zło i uzależnia, to po jednej tabletce będziesz czuł się wjebany. Bo tak jak pisałam wyżej - nie da sie jednoznacznie odpowiedzieć, jeden może dostać padaki bo trzech dniach jedzenia po jednej tabletce, a drugi po miesiącu się będzie czuł jak nowo narodzony.
  • 3959 / 149 / 0
nie wkrecam sobie i mimo ze od marca mam nonstop zapas alpry w domu to wogole mnie do niej nie ciagnie. tak jak pisalem, biore tylko kiedy potrzebuje ze wzgledu na jakas sytuacje a tych nie mam jakos czesto. jesli siedze w domu i sie nudze i mam wybor, alpra albo trzezwosc to zdecyowanie wole trzezwosc. ;)
  • 734 / 6 / 0
to gratuluje sily odrzucania nalogow...a ja ETF wykupywalem kiedys w jednej aptece chyba 3 recki i na kazdej 3 paki klonow wiec 9 pacczek mi dala.. ale nie wiem moze sie to zmienia wiec lataj poo roznych aptekach :D
Uwaga! Użytkownik Scierwiaz jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 338 / 1 / 0
matthew jeśli pijesz do mnie to wiedz, że ostatnio zrobiłem sobie 2 tygodniową przerwę od alpry a dziś żeby przyświętować przyjebałem z rana 0.5 (ola boga jakie dawki!) i dziś już nie jebne więcej.
  • 659 / 2 / 0
Ja wpierdalałem sporo alpry jak ją poznałem. Ale nie wjebałem się w nią a jestem podatny na uzależnienia. Alpra jest dobra żeby sobie na sen łyknąć 1-2 mg ale żeby wpierdalać od rana i zmulony cały dzień chodzić , nie pasi mi to.
  • 476 / 4 / 0
Ile Was trzyma alpra? W sieci jest napisane, że T1/2 wynosi 12 godzin, gdzie klon ma 30 godzin. Bez tolerki klona czułem jeszcze cały następny dzień i potrafiłem bezstresowo spać dwie noce pod rząd. Po alprze śpię jakieś 4 godziny i potem jest problem więc wychodzi na to, że trzyma mnie znacznie krócej niż w teorii. Oczywiście nie chcę dorzucać bo to bez sensu.
  • 520 / 18 / 0
Ja czuję działanie alpry przez około 4h.
  • 3309 / 21 / 0
trzyma mnie znacznie krócej niż w teorii
Nie w teorii, bo czas działania to nie czas półtrwania. Przy alprze czas działania jest około 12 godzin. Nie 1/2, a po prostu działanie. Nie chce mi się teraz szukać źródła, ale trochę tego było, jak szukałem czegoś innego. Czas półtrwania ma też tę wadę, że chodzi o substancję, a aktywny metabolit może mieć zupełnie inne wartości.
sqrt(666)
  • 734 / 6 / 0
Proste czas poltrwania albry 6-12 godz ale to nie znaczy ze dzialania relaxacyjne masz 12 godzinn zwykle pierdolenie jak dla mnie to 2-3 godz latego wole klony...too samo z klonami jesli czas poltrwania to18-50 godz to nie znaczy ze lykniesz tabsa i tyle trzyma...bo ja zeby byc nakloniony caly dzien to bym musial zjesc klona rano poniej po poludniu i na sen...trzyma napewno dluzej niz alpra chociaz slabiej usypiajaco a teraz macie takie cos....
http://zapodaj.net/514f1e779d086.png.html

Rynek docelowy: mimo podobnego działania wszystkich benzodiazepin, sprzedaje się ja jako głównie przeciwlękowe (a), nasenne (h) albo przeciwdrgawkowe (e).
Ostatnio zmieniony 29 lipca 2012 przez Scierwiaz, łącznie zmieniany 3 razy.
Uwaga! Użytkownik Scierwiaz jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3309 / 21 / 0
No właśnie taki jest czas faktycznego działania, a z t1/2 wychodzi, że dopiero połowa dawki będzie po tym czasie w organizmie.
sqrt(666)
Zablokowany
Newsy
Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne

Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.

Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.