Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3959 / 148 / 0
24 sierpnia 2025loritowziela pisze:
Pytanie odnośnie przyjmowania pregaby, ogólnie to nie lubię jeść i czekać aż wejdzie wiem że można wciągać co robiłam ale raz że gówno smakuje gorzej niż spływ po brązowym klefie a dwa że dawka którą biorę by się na lusterku nie zmieściła jak wyciągałam to po 3kapsulki(150) max I szukałam wszędzie nigdzie nie mogę znaleźć informacji apropos walniecia tego po kablach
Założyłam konto tylko po to żeby o to zapytać do niedawna myślałam że hypper jest martwy od 8lat
Wchłanialność oral to 90% bodajże, sniff wchodzi tylko ze spływu, reszta to placebo, zaufaj mi.

Po kablach to wgl idiotyzm. Jak już taka niecierpliwa to rób tak: nastaw budzik 2h przed wstaniem i połóż pregabe obok, zjedz i idź dalej spać, po 2h wstajesz na pregabie załadowanej - profit.
niedojebanie genetyczne
  • 3043 / 1032 / 0
spotkał się już ktoś osobiście z kapsułkami pregabaliny w wersji dawkowanej po 25 mg? ja sam jeszcze rok temu, myślałem, że w obrocie występują tylko 75-tki jako ten najmniejszy wariant, ale wpadła mi wówczas e-recepta jakoś na Pregabalin Sandoz 50 mg po 28 kaps. i byłem bardzo zdziwiony. teraz po zrobieniu stosownego researchu załatwiłem reckę na 2 op. Pregabalin Accord 25 mg po 56 kaps., ponieważ schodzę z dawki do zera, aby chwilę nie łykać i obniżyć tym sposobem tolerancję, a zastosowana rozpiska wymaga stosowania nieregularnych dawek (tj. 200 mg, 250 mg, 125 mg), więc jedynym słusznym rozwiązaniem jest zaopatrzenie się w mały zapas właśnie 25-tek.

po prostu nachodzi mnie taka nienaturalność, gdy trzymam te opakowania dawkowane po 25 mg. do niedawna (2-3 lata wstecz) to była chyba dawka w ogóle niedostępna w obrocie i do tej pory pozostaje chyba rzadko wypisywana przez lekarzy - chyba właśnie jedynie do powolnego stopniowania dawki.

jestem ciekaw, czy ktoś już używał i może się wypowiedzieć. poniżej załączam fotkę w/w środka - Pregabalin Accord 25.

pozdrawiam, przodownik
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 77 / 8 / 0
Właśnie ja od takich 25 zaczynałem przygodę z pręga. Ahh te białe kapsułeczki dostałem na receptę farmaceutyczna w aptece
  • 3043 / 1032 / 0
owszem, są białe - bardzo mi one przypominają kapsułki Gabapentin Teva 100 mg, też podobnej wielkości i koloru. czyli już są u nas co raz częściej stosowane te małe warianty dawek pregabaliny, ale to bardzo dobrze, bo to ułatwia wiele kwestii przy wchodzeniu na lek lub schodzeniu z niego, umożliwia miareczkowanie dawki, aż do osiągnięcia żądanego efektu bez skutków ubocznych. nie powiem, dużo prostsze wydaje się być to schodzenie mając na podorędziu kapsułki po 25 mg, z takowej łatwo wyjdzie potrzebny pułap dawkowania, np. 50, 75, 100 lub 125 mg, czy tam 200 mg. kiedyś redukować było można tylko o 75 mg i trzeba było do tego inaczej podchodzić - dłużej pozostawać na jednej dawce. teraz takich mankamentów nie uświadczę. dzisiaj jestem na dawce 250 + 300 mg, a jutro już 500 mg/d, czyli rano 250 mg i na wieczór drugie 250 mg. rozpiskę do redukcji załączyłem w innym temacie, można sobie zajrzeć, jeśli ktoś potrzebuje, bo naprawdę fajnie to wyliczono - znalazłem taką zagraniczną stronkę z kalkulatorem dawkowania.

odn. postępów będę jeszcze meldował, jeśli zajdą istotne zmiany w samopoczuciu bądź percepcji, ale to nie moja pierwsza taka próba, więc niczego się nie obawiam - tym bardziej, iż teraz brałem tylko 2 miesiące ulotkowe dawki, ostatnio jedynie zwiększając do 600 mg/d (2x300 mg).

pozdrawiam, przodownik
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Rozpędza się nowa epidemia. Gwałtownie rośnie liczba zatruć

W 2024 r. liczba zatruć dopalaczami wzrosła aż o 40 proc. w porównaniu z rokiem 2023 – alarmuje GIS. Po niebezpieczne substancje coraz częściej sięgają także dzieci.

Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

Prezes giganta zamieszany w narkotykową aferę. Myślał, że to legalne

Takeshi Niinami — prezes koncernu Suntory Holdings, słynącego z produkcji napojów alkoholowych, m.in. whisky — zrezygnował 1 września ze swojego stanowiska. Ten jeden z najbardziej znanych japońskich liderów biznesu podjął taką decyzję po tym, jak policja wszczęła związane z nim śledztwo w sprawie narkotyków — informuje Agencja Reutera.