@hashOil - tam było pytanie o tłuszcze. Nie sledzilem postow kolegi więc zwyczajnie spytałem.
test cynamonowy - sam moze zrobie. Ciekawa sprawa.
Byłem dzis na troche wiekszych zakupach.
Podpytam o pare gadżetów.
nie mam zamiaru spozywac tego za jednym zamachem, ale akurat bylem w 3-4 zielarniach plus jakies sklepy dla koksiakow wie wzialem nieco wiecej:
- rhodiola rosea - rozaniec. mielony korzen - susz ziolowy. groszowa sprawa. testowal ktos ? z tylu pisze zeby 1 lyzeczke zalac zimna woda i gotowac 5minut a potem odczekac ok 15min do naciagniecia. Testowal ktos ? (pomijam kwestie gotowego pudru/kapsulek)
-
Reszta to albo cos juz ładnie opisane (kurkuma) albo cos z czym mam stycznosc (tauryna, glutamina, aakg).
Kilka uwag po pseudo zakupach:- uwazajcie co kupujecie. w pewnym - sklepie zamiast tauryny pani zaproponowala mi tyrozyne "to to samo tylko mocniejsze" (ludzie z Gornego slaska beda wiedziec o jaki sklep chodzi).
- w aptece sieciowej na prosbe o tryptofan zaczeto mi wciskac jakies mixy w ktorych jest 5-10 proc tryptofanu. Traktowac to jako jawne oszustwo!!! Tak samo olane saprawe nalewki z ginkgo biloby. Sympatyczna (acz przygłupia) pani proponowala mi jakies złozone suplementy lub tabletki. Najlepsza forma jaka do dzis probowałem to nakewka. Nic innego sie nie sprawdzilo.
--------------------------------------------
I na koniec jak to jest z tyrozyna. stosuje tylko doraznie, ale jak u poprzednika nasuwa sie pytanie agonista? prekursor? Bo o "zdrowym" stosowaniu codziennym lub "w ciagach" już się przekonałem %-)
----------------------------------------------
alfamale - co do testu ktory wykonaliscie. masz jakies zaburzenie na linii cukier - tuszcze. jak ojdziesz do poziomu kolegi ktory musial to wypuc bedzie ok.
Gdzies tam w tle wiodac kortyzol (stres - podszedl gosc i ngle jebudup i po Tobie).
Dokladniej zapewne opisze którys z fachowcow.
Sa to luzne wnioski. Z postów Twoich jak i Hash_oil
*
w klawierce zacina mi sie literka - c. W razie wtop typu "hodzi" przepraszam.
19 marca 2017FarmieGolda pisze: Piracetam od 3600 mg/doba zaczynaj a nie 500mg
DXM do tego samego co mementyna ale jest 30 razy gorszy od niej.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.
Albo czym np. takim ogólnie dostępnym/tanim można by wzmacniać takie rzeczy? Mi do głowy przychodzi tylko piperyna.
19 marca 2017misspill pisze:Brzmi co najmniej jak przepis na dodatkową chorobę psychiczną.19 marca 2017FarmieGolda pisze: Piracetam od 3600 mg/doba zaczynaj a nie 500mg
DXM do tego samego co mementyna ale jest 30 razy gorszy od niej.
Choc u Ciebie misspil to i moze. Przy tylu substancjach i tak mixowanych..
Przepraszam za wycieczke osobista. Nie zamierzam urazic czy pojechac...
Co do ginkgo - placebo na pewno nie.
Jednak dzialanie nalewki a tabs ziema aniebo.
troche jak zen szen - napar vs pixy.
W obu przypadkach dziala bdb jednak roznica znaczna.
Nad tabletkami umiem zapanowac - nad naparem 2-3 dni jest pieknie, potemstrach cos dorzucac.
Brainnn, a co tu jest do uzasadniania, nie sądzisz, że to zbyt mocny wpierdol dla mózgu, jednocześnie polecanie DXM jako zamiennik SSRI jest co najmniej nierozsądne. Gdybym nie brała tego fenylopiracetamu czy noopeptu i nie znała psychozogennej mocy DXM nie mówiłabym podobnych rzeczy.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.
Brainnn, a co tu jest do uzasadniania, nie sądzisz, że to zbyt mocny wpierdol dla mózgu, jednocześnie polecanie DXM jako zamiennik SSRI jest co najmniej nierozsądne.
Fenylopiracetam chyba też.
Co do ginkgo. Zmiencie vendora :)
Jakies słabe sorty macie. Poza tym ginkgo nie da mocnego woow.
19 marca 2017Kluposz pisze: Robiąc test bravermana nie mam dominującego neuroprzekaźnika, jednak w każdym z nich mam duże braki po 30 % a w dopaminie największe. Co w takim przypadku zrobić, jak wyregulować neuroprzekaźniki, podbić je trochę do góry ?.
Czujesz zamułe? brak Ci motywacji?
Organizm nie wyrabia - jest przeciązony cwicewniami itd?
Coi obecnie łykasz?
Fenylopiracetam ma zerowe powinowactwo do NMDA. Memantyna też nie jest wybiórczym antagonistą NMDA ale profil działania różni sie znacznie od DXM - brałem oba.
Sorry ale to nie działa tak, że stricte brak serotoniny odpowiada za brak humoru a brak dopaminy za brak motywacji. Dziś każdy wie ze np. że to nadmiar serotoniny a nie jego braki stoją za objawami fobii społecznej https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26083190 ; albo ze to układ GABA odpowiada za mechanizmy uczenia się/motywacji (kontrloując układy dopaminergiczne i cholinergiczne) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3897868/
Co akurat wiedziałem juz dawno, z autopsji.
Jednakże trzeba zaznaczyć ze są już dostępne (legitne) zabawki które bezpośrednio up-regulują odpowiednie receptory (HT oraz DA), wpływają na ich ekspresje, oraz działają jak booster na enzymy bezpośrednio wpływające na ich produkcje (np na zwiększoną aktywność hydroksylazy tyrozynowej czy tryptofanowej) , jak ktoś się upiera że ma ich niedobór.
DXM oraz/lub memantyna zostaly podane w innym celu.
przekartkuj strone do tyłu i przeczytaj post Hasza oraz informacje do kogo jest kierowany :) (no i w jakim celu)
Obiecalem nie podpierac sie informacjami z badan wiec podepre sie info z ulotki phenotropilu :)
Badania przeprowadzone na szczurach wykazały, że Phenylpiracetam zmniejsza aktywność receptorów nACh and NMDA, zwiększając równolegle gęstość receptorów dopaminergicznych D1, D2 i D3.
Tak wiec ten tego :)
Co do serotoniny - fobia - nie dam łba, za to o manii cos slyszalem. Nadmiar przekaznikow jest gorszy niz ich niedobor. przeładowanie dopamina to jakies cholerne "adhd".
Zyc sie na tym nie da.
Co do slodkiego (strona wczesniej)
po pewnych przygodach z adrenalinowcami pchało mnie do słodkiego.
Nie moglem zaczac inaczej dnia niz od cukierkow/coli.
Na moja dolegliwosc pomoga posrednio glutamina z tauryna ktore posrednio stabilizuja poziom cukru.
Dzis nie wiem juz ktore scier.. cukierki jadlem.
Nie, zebym polecał - bo powody takowego stanu moga byc rozne.
U mnie podziałało aczkolwiek przegiecie z tymi suplementami tez jest mocno klopotliwe.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Operacja „Kryształ”
Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.
Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę
Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.