...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 122 / 5 / 0
alprazolam to jedno z najsilniejszych benzo (obok klonazepamu), nie mam pojęcia dlaczego inne bdz nie pomagają w zespole niespokojnych nóg. Jedyne co mi przychodzi na myśl to za małe dawki. Ekwiwalentem 1mg alprazolamu jest np. 20mg diazepamu.

Na RLS polecam od siebie sole kwasu walproinowego, lamotryginę, (nieszczęsną) karbamazepinę oraz niezawodną pregabalinę.

Zauważyłam też, że propranolol bardzo dobrze wycisza noradrenalinę, która potrafi dać nam popalić na skręcie (źrenice jak 5zł, bezsenność, pusta stymulacja)
Poza tym ma on delikatne działanie stabilizujacę błony komórkowe - eliminuje skutki nadmiernego pobudzenia neuronów (zbyt wysokie różnice elektropotencjałów [relacja za/poza] komórką).
pure madnessex-miosis
  • 591 / 144 / 0
No ja na skręt mam taką rozpiske, że przez 5-7 dni pije metadon codziennie tnąc dawki o połowę i przy 10 ml odstawiam.

Potem wchodzę na leki:
3x1 mydocalm, relanium 5mg z ketanolem forte. klony 6-8 mg i Diphergan na sen. Gdy łapią mnie rowery, co nie zawsze ma miejsce to 1mg Xanaxu starcza. Po trzech dniach wchodzę 2x1 mydocalm i ketonal i 6mg sedamu. A jak nie mam broma to na 2 rolki dziennie.
Do tego cały czas elektrolity i jak najwiwięcej warzyw, wody, jedzenia.
Ok 5tego dnia na lekach odstawiam benzo i jedynie mydocalm z ketanolem.

Te detoksy z użyciem metadonu mają to do siebie, że jak już syrop wyjdzie z organizmu po dwóch dniach, to bóle są znacznie słabsze i nie rosną, tak jak ma to miejsce, gdy od razu z opio przechodzisz na leki.

Obecnie trochę inaczej to wygląda, bo schodzę z klonów. Na razie 2x0,5 biorę, bo ostatnio znowu zaszalałem z opio i detoks miałem. Gdyby nie to byłbym znacznie niżej.

Muszę kiedyś wypróbować pregabalinę, bo dostęp do leków mam od psychiatry, a dużo dobrego o niej słyszałem. Tylko nie wiem czy się nie będzie to gryzło z Escilatopramem.

Ps. Kumam te rozpiski odnośnie zamiany na diazepam chociaż w praktyce inaczej to wygląda.
Bo np 2mg klona to 40mg diazepamu, a ja na odstawke dostałem od klonów 8mg początkowo 4 cloranxeny na dzień.

Z kolei inny lekarz chciał mnie od razu na rolki przerzucać, ale na o wiele mniejsze ilości niż przy odpowiedniku.

Koniec końców zacisnąłem dupę i tnę klony. Na ustabilizowanie po zmniejszeniu dawki potrzebuje ok 3 dni.
Ostatnio zmieniony 04 grudnia 2017 przez thermogrippp, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik thermogrippp nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 122 / 5 / 0
Nie będzie się gryzło, wręcz może wzmocnić działanie escitalopramu. Ja teraz jestem na sertralinie i biorę pregabalinę - jest świetnie.

Pregabalina działa u mnie na poty, rowerki, uczucie gotowania się tkanek, śpię wtedy dużo lepiej, mam dużo mniejsze ciśnienie na opio i nie mam wodospadu z dupska.
Poza tym zwalcza ona skręta od benzodiazepin i można ładnie zredukować je do zera.
pure madnessex-miosis
  • 8 / / 0
Jak pisalem pierwszy post to byla torba dziennie ale szybko doszlo do 3dziennie i to male ilosci ale co 3godz nawet w nocy sie budzilem i kopcilem,co 2-3 godz masakra.Wywalilem co mialem oddalem,tel,karte,kase,klucze poprosilem.zeby ktos ze mna zostal przez 5dni ,dzis leci 4doba,chwilami zaczyna byc lepiej,licze ze za dwa dni bedzie zchodzilo.Dzieki za wasze pomoce ale tutaj w uk nic nie idzie z lekow zalatwic tak od ręki.Na noc herbata z malisy z 4torebek,1/4butelki kropli walerianowych i 4mg klona a i tak spie maks 3godz.Ale jestem juz blizej niz dalej,nie zapala po te 4dni mordegi poszly by na marne.Powodzenia tym co chcą odstawic i pozdrawiam ;)
  • 591 / 144 / 0
to powodzenia. Nie spierdol tego, bo to okres gdzie już system nagród się włącza, by Twoje męki wynagrodzić czymś co lubimy.
Uwaga! Użytkownik thermogrippp nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1293 / 20 / 0
no i mam pregabaline 150mg 56tab + ketrel 100mg 60tab + bunundol 0,4mg 30tab szału nie ma....
Uwaga! Użytkownik Tracerek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12443 / 2419 / 0
Łatwiej na pewno o buprenorfinę, bo jeżeli jest ogarnięty, to wie, że to mały potencjał rekreacyjny i służy właśnie do schodzenia z innego opio. Plastry raczej się do tego nie nadają i wg. najłatwiej z wymienionych o Bunondol.
  • 94 / 9 / 0
Planuje osdtawke od opio. Z lekow tylko mam estazolam i etizolam. Powiedzcie jak ot dawkowac bo benzo slabo na na mnie dziala. Np 6 tab estazolamu nie daje zadnej poprawy. Jak dawkowac eti? Do tego co dorzucic? Byle bylo bez recki
Uwaga! Użytkownik Dzierzynski nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 375 / 102 / 0
Widzę że po świętach/ postanowienia noworoczne - i sporo osób planuje się odtruć. Ja również. Do dyspozycji mam: hydroksyzynę, lamotriginum, mydocalm, zolpidem i skudexę (75 m tramadolu i 25 mg dexetketoprofen). Tego ostatniego ma 20 tabletek. Jak to mądrze rozłożyć? Z ważnych z ważnych informacji mnie:
- teraz jestem po miesięcznym ciągu na ok 1kg dobrych helcomów w tego sezonu (.113, .143 i 073 z lata tego roku), ale w generalnie z opio się znam już 13 lat. Ostatnio od 2014 roku kodeina i PST
- mnie skręty bardzo szybko się wkręcają (dużo robi głowa)
- najgorsze są lęki i myśli s. (mam stwierdzone zaburzenia dwubiegunowe), dużo płaczę i myślę, że moje życie nie mam sensu, chociaż obiektywnie jestem bardzo poogarniana życiowo (mam pracę, która jest moją pasją; mam kasę; mam przyjaciół w około)
- bardzo się pocę i wszystko mi intensywnie pachnie nie do wytrzymania
- oczywiście dobijają mnie problemy ze snem
- mam też doświadczenia ponad półrocznych skrętów po helu

Co mam robić? Pomóżcie, boję się odstawić, ale bardzo chcę bo już nie mogę tak żyć :'( Potrzebuję waszego doświadczenia, bo mimo kilkunastu ( albo już dziesięciu) odwirowań, zawsze wydaje mi się, że ten kolejny to właśnie będzie to najgorsze. Jak to mądrze rozłożyć, żeby rok 2018 zacząć na trzeźwo? Będę wam bardzo wdzięczna za pomoc
Uwaga! Użytkownik drmjp nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 538 / 65 / 0
Cześć,
może ktoś ma jakies informacje dot. używania naltreksonu podczas detoxu? Mam parę tabletek. Eliminuje on jakieś problemy występujące podczas skrętu?
This world makes us sick
Listen man, we are the night
Raise them now, bongs and knives

Biore: :pacman: :strzykawka: :papieros: :lsd: :wino: :ghb: :kreska: :nos: :hel:
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Turcja: Całe miasto na haju po spaleniu 20 ton marihuany przez policję w centrum miasta

W tureckim mieście Lice 25 000 mieszkańców zostało nieumyślnie odurzonych dymem z marihuany po nieprofesjonalnej akcji spalania 20 ton marihuany. Sprawdź, co się wydarzyło.

Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

Hiszpania zezwala na narkotyki w samochodach

Ministerstwo Spraw Wewnętrznych Hiszpanii zaskoczyło związki zawodowe policji, wydając polecenie, aby nie karać użytkowników narkotyków znajdujących się w zaparkowanych samochodach. Decyzja ta ma na celu ochronę prywatności obywateli, ponieważ zaparkowane pojazdy uznawane są za „prywatną przestrzeń”.