ODPOWIEDZ
  • 90 / 2 / 0
Sam posiadam w domu małą kolekcję, okazjonalnie się zaciągam. Ale trzeba przyznać że strasznie rzadko się widuje tabakę w naszych czasach.
  • 2538 / 215 / 0
Lipa , musze mieć uszkodzoną śluzówkę. Znowu dorwałem się do tabaki snuff i od razu męczący katar.
Stawiam że to przez używanie dużych ilości tabaki parę lat wstecz. Np. teraz jak mocniej snuffne wszystko leci do gardła , kiedyś pięknie siedziało w nosie :(
  • 2878 / 21 / 0
@Drakk, to prawda. Aż się uśmiechnąłem i pozytywnie zaskoczyłem, gdy zobaczyłem przedwczoraj w galerii handlowej pana w średnim wieku, opłaszczonego i ogarniturzonego w lakierkach, który bez płonnej krępacji sypał sobie na dłoń tabakę i wąchał publicznie. Miły widok dla tabakarzy.
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 43 / 1 / 0
Ja się z tą malejącą popularnością nie zgodzę akurat - wręcz przeciwnie, ostatnio coraz większa swiadomość i dostępność tabak. Na allegro jest kilka fenomenalnie zaopatrzonych sklepów, lokalnie w większych miastach też jest zawsze po kilka punktów, ludzie próbują wreszcie RÓŻNYCH smaków i typów (nie tylko mentole), a potem recenzują (co prawda rozwalają mnie recenzje na YT, gdzie przed kamerką recenzenci sobie nieporadnie sypią i wciągają tabakę dla podkreślenia "wagi" recenzji ;)). A Top25snuff to w ogóle prawdziwa kopalnia inspiracji.

(No i modne chyba wśród gimbusów, ale to in minus akurat poczytuję ;))

A lansowanie się z tabakami w galeriach mnie irytuje, bo dowalają kosmiczne ceny tam, rzędu 300% allegrowej często, mają zwietrzałe egzemplarze raptem paru najpopularniejszych smaków lub jednego brandu (typu znienawidzone przeze mnie WoSy) i przez to zniechęcają i smakiem, i ceną do całej kultury tabaczanej, jako czegoś "ekskluzywnego" (bo drożyzna) i "konserskiego" (bo zwietrzałe i przeciętne tabaki są postrzegane jako "trudne w odbiorze/dla koneserów" jak już ktoś się zdecyduje kupić).
  • 1824 / 104 / 20
Nie wszędzie jest tak drogo, kolega mówił że w Krakowie w którejś galerii, nawet po 3zł kupował, podczas gdy ja, mieszkający w małym mieście muszę płacić 8 zeta, bo tylko 3 sklepy w okolicy mają tabakę, no i niestety już prawie wszystkie zapachy wypróbowałem, bo wybór też mierny, tylko Pöschle i WOSy.
Na nic dzisiaj nie narzekam, mam w kieszeni Klonazepam.
Co się stanie po Dextrometorfanie?
Ona jedyna, wierna dziewczyna - Amfetamina Buprenorfina
  • 9 / / 0
Jaką tabakę polecicie do wydłużania kresek pod mocniejsze substancję?
Najważniejsze żeby był słabo wyczuwalny mentol. Kupiłem już dwie tabaki i tego nie da się wciągać.
Dobrze jak by miała jakiś fajny posmak. Cena nie gra roli :-)
  • 1824 / 104 / 20
Ja bym ci polecił wiśniową ozonę, tabaczka dosyć słaba, fajnie czuć wisienkę i nie wali po nosie, dość dawno ją wciągałem co prawda, ale tak ją zapamiętałem, do nabycia w prawie każdym sklepie tytoniowym http://ks27729.kimsufi.com/p4/200807/5E/19967446.jpg

Po co wogóle wydłużać kreski innych substancji? Nie lepiej to wciągnąć jak najszybciej i mieć z głowy? %-D
Na nic dzisiaj nie narzekam, mam w kieszeni Klonazepam.
Co się stanie po Dextrometorfanie?
Ona jedyna, wierna dziewczyna - Amfetamina Buprenorfina
  • 2878 / 21 / 0
@SmoczWazka, Löwen-Prise.
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 202 / 3 / 0
O, tak. Ozonę Cherry naprawdę polecam, jedna z moim ulubionych.
  • 9 / / 0
Duce pisze:
Po co wogóle wydłużać kreski innych substancji? Nie lepiej to wciągnąć jak najszybciej i mieć z głowy? %-D
Z tego samego powodu dla którego niektóre osoby do jednego kieliszka wódki piją szklankę soku. Po prostu twarz mi aż wykrzywia od niektórych cudów :)

ps. dzięki wszystkim za pomoc w wyborze tabaki, poczytałem jeszcze trochę opini w necie i kupiłem ozon cherry i apple -samuel gawih
ODPOWIEDZ
Newsy
Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą

Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".

Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”

Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.

Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki

Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.