Benzedryna, psychedryna, α-metylofenyloetyloamina
Więcej informacji: Amfetamina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Sprostuję :-)
Ja zaczęłam brać kiedy go poznałam. Najpierw jako znajomi (może nawet przyjaciele), później jako para, ostro dawaliśmy czadu w weekendy. Z uwagi na moje efekty uboczne (głównie zatoki i ostra wysypka) zasugerowałam mu, że może powinniśmy zrobić weekend przerwy. Powiedziałam, że jeśli on chce to jego sprawa, ale niech mi na oczy speeda nie pokazuje ani nie częstuje. Byłam w szoku, bo nie tylko uszanował moje zdanie ale sam też nie ćpał. Niestety, gorzej to przeżył (fizycznie i psychicznie), ale od 3 tygodni jesteśmy czyści ;-)
Ja już zapomniałam w sumie, on ma kontakty. Decyzja oficjalnie nie padła, ale prawdopodobnie okazyjnie będziemy walić.
Bo ważne, żeby się ogarniać nie?
  • 804 / 5 / 0
Toruska pisze:
ale prawdopodobnie okazyjnie będziemy walić.
Życzę Wam jak najlepiej, ake sama sobie odpowiedz na pytanie czy na początku chciałaś napierdalać ciągi czy okazjonalnie. Ja byłem czysty 2-3 miesiące i zacząłem "okazjonalnie" walić spida. Najlepszą okazją było to że zeszło. Pewnie bym nie wyszedł z tego cigu gdyby nie fakt tolerki, pewnych 2 pań których słowa jako jedyne docierają do mnie, dzięki czemu widzę dokładnie problem i siem jak w moim wypadku mogę sobie z nim radzić ;p
"Mogę się załamać na finiszu lub zaraz
Oślepnąć, ogłuchnąć, zrobić albo przeżyć zamach
Mogę spędzić życie tak jakbym żył sto lat
Kochać i być kochanym i zostawić swój ślad
Czy to jest w nas i musimy spaść nisko?
Co? Możemy wszystko!"
  • 1188 / 5 / 0
Toruska, gratuluję. Widzę, że daliście radę. :) Zdaje się, że się ogarnęliście, okazjonalne branie to nie zła sprawa, ale musicie być bardzo ostrożni mając taką przeszłość. Życzę powodzenia! :)
  • 4807 / 272 / 0
Toruska pisze:
Ja już zapomniałam w sumie, on ma kontakty. Decyzja oficjalnie nie padła, ale prawdopodobnie okazyjnie będziemy walić.
Pomyślałaś, że Twój facet może ćpać gdy nie widzisz?
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 11 / / 0
Siema. Do tej pory tylko przeglądałam forum, ale dzisiaj coś mnie natchnęło żeby napisać. Pewnie to ze względu na sytuację w jakiej się teraz znalazłam :( Od 1,5 roku regularnie się tym ścierwem truje, trzy sesje zdawałam na tym i tak to sobie tłumaczyłam. Szkoda tylko, że ostatnio wszystkie egzaminy przez to ujebałam, a każda najprostsza czynność bez fety okazywała się niewykonalna. Heh... codziennie chodziłam nagrzana, od wtorku miałam ciąg, wjebałam tego naprawdę dużo jak na moje możliwości i nocka przed egzaminem okazała się zabójcza. Skutki widać było na twarzy, a że na fecie nie potrafiłam tego ogarnąć to dziś mam zmasakrowany cały ryjek :/ jadę na ostrych antybiotykach i maściach żeby to jakoś zaleczyć i móc się pokazać na ulicy. Ostatni dzień ciąg i wyglądałam jak żywy trup... Cały weekend albo sen albo zajebiste zbicie... Myśl: odpuścić czy poratować się czymś małym? Cały czas tak mam i wiem, że na długo (pewnie na zawsze) mi tak zostanie. Jedyne co mnie w tej chwili od tego odciąga to spojrzenie w lustro i widok własnej zniszczonej twarzy... Nie wiem która to już próba rzucenia tego gówna, ale mam nadzieję, że ta będzie skuteczna :-) plusem jest też to, że mam w większości przyjaciół, którzy nie biorą i próbują na mnie wpłynąć ;-) cóż, podejmuję kolejną próbę i będę walczyć :-) także pozdro dla wszystkich, którzy (jeśli tacy są) kontrolują swoją przygodę z fetką i dla tych, którzy tak jak ja trochę się zagubili w białym szaleństwie, ale mam nadzieję dadzą radę z tego wyjść...!
"Możesz być dziś nikim dla całego świata
Pamiętaj, dla niewielu jesteś całym światem
Usta ludzi układają się w krzywiznę kłamstwa
To prawda, lecz nigdy nie mów - życie chuja warte..."
  • 137 / 5 / 0
Powiem tak:

Chyba się wjebałem. Pierwszy raz jakoś w 2009 na sylwka i do 12.2012r cisza. Jakoś w połowie grudnia (2012) stwierdziłem że łatwiej będzie zdać egzaminy na amfie i tak zacząłem "ciąg" od połowy stycznia. Na początku tłumaczyłem sobie że tylko egzaminy i koniec (czyli tak do początku marca). Dzień wyglądał następująco:
- 7 rano - kreska
- 7-15 - uczelnia
- 16 - DOM i kimono na 2-3h.
- 18-19 - pobudka i kreska
- 3 nad ranem - kimono.

I tak leciało przez sesje. Oczywiście po sesji nie przestałem brać, ciągnęło się to do połowy kwietnia. 10 dni przerwy i znowu ciąg do końca maja. Znowu ok 10 dni przerwy i kolejna sesja = futrowanie. Po ostatnim egzaminie znowu stop, na jakieś 4-5 dni... do dzisiaj. Dostałem wyniki, wszystko zdane, pozostaje tylko obrona we wrześniu czyli trzeba to uczcić. Uczciłem to w ten sposób że kupiłem 5g (1g może być za mało, a 2 za "droga" w porównaniu do 5). Kurwa, to chyba ostatni dzwonek, tylko... jak?
Uwaga! Użytkownik botak nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 11 / / 0
Botak, miałam identycznie ja Ty. Jeśli dasz radę to ogarnij to jak najszybciej, bo z każdym meetingiem z tym ścierwem jest coraz trudniej... :-( ja kurwa już odstawiłam z myślą, że nie tknę tego gówna przez całe wakacje, a dziś latałam cały dzień żeby coś zamotać i oczywiście musiałam dwójeczkę wziąć... piszę teraz na mega przyjemnej fazie i mimo, że mam wyrzuty sumienia, że wytrzymałam tylko 6 dni bez fukania to stan, w którym teraz jestem jest tak zajebisty, że wszystko schodzi na dalszy plan i total wyjebka... jeszcze mam jutro exam na 15, więc pewnie będę sniffować całą nockę i się uczyć, a jak braknie mocy to znowu wycieczka na miasto... :/ trzymam kciuki za Ciebie, próbuj rzucić to gówno...!
"Możesz być dziś nikim dla całego świata
Pamiętaj, dla niewielu jesteś całym światem
Usta ludzi układają się w krzywiznę kłamstwa
To prawda, lecz nigdy nie mów - życie chuja warte..."
  • 4807 / 272 / 0
masz jakieś straty na zdrowiu przez trwanie w ciągu? coś dobrze się trzymasz
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 137 / 5 / 0
Hej,

Ciężko wyczuć, raczej nie zauważyłem nic niepokojącego, oprócz typowych zwał jak z rana nie zapodam. Jedzenie na siłę wpycham w siebie (+ cały czas biorę zestaw witamin z olimpu, dodatkowo potas). W sumie to nigdy jeszcze nie zarwałem typowo nocki, zawsze starałem się kimnąć przynajmniej te 2-3 godziny. Mam swój sposób na sen po futrze ("konik" + dwa piwka i kimono na zawołanie :-) ). Przez te dni co miałem przerwę to "dojście do siebie" zajmowało max 3 dni, sen się unormował, tylko lekko przymulony chodziłem ale ogólnie bez większych przygód (może oprócz mega popierdolonych snów i darcia się przez sen przez 2-3 dni po odstawieniu).
Uwaga! Użytkownik botak nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1141 / 9 / 0
To jeszcze benzo do tego ;-) Będzie z tobą kiepsko, każdy system kiedyś zawiedzie i jak zestaw nasenny mimo zwiększania dawek przestanie działać to będzie kiepsko :old:
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.

Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.

Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób

Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.