Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Wolisz kodę z Antka czy z Thioco?
Antek
81
27%
Thioco
220
73%

Liczba głosów: 301

Zablokowany
  • 3446 / 716 / 9
Substancjami czynnymi leku są ibuprofen i kodeiny fosforan półwodny – 1 tabletka powlekana zawiera 200 mg ibuprofenu i 12,8 mg kodeiny fosforanu półwodnego. - Substancje pomocnicze to: rdzeń tabletki: celuloza mikrokrystaliczna, karboksymetyloskrobia sodowa, skrobia żelowana, hypromeloza
Wszystko to są tylko cukry złożone. Nie lękajcie się łykać spermy szatana, Zakon każe. Chyba, że jesteście aż tak fit.
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
  • 963 / 81 / 0
Odnosząc się do OTC miałem także na myśli takie PST lub makiwarę w kontekście opiatów ogólnodostępnych. Może nadmierny skrót myślowy!
amfetaminę również lubię, lecz ostatnio coś nie mam okazji na takie przeżycia. Jednak wątek nie o tym.
Tolerancja. Będąc człowiekiem młodszym i poznawając opiaty, wtedy głównie przez K, doszedłem po jakimś tam czasie do 5 Antidoli dziennie, czyli 750 mg. Więcej na sesję próbowałem, jednak frajda nie była na tyle miła, aby stan ten utrzymywać. Rzecz jasna spożywałem ekstrakt, a nie całe tabletki, chociaż były wyjątki! Później psychicznie miałem dość nałogu, więc przestałem na czas jakiś wrzucać. Po znowu jakimś tam czasie zacząłem wracać do starej miłości. Po próbach na miejszych dawkach niż przed przerwą dość szybko doszedłem do pierwotnej dozy, aby poczuć się usatysfakcjonowanym. Czyli teraz co dnia jem 720 mg tyle, że z tabletek tjo.
Subiektywne moje zdanie i nie tylko moje jest takie, że robiąc tę filtrację jakieś tam straty jednak są. Więc z tych 750 mg deklarowanych w roztworze może być ok. 700 mg.
Kiedyś przeczytałem w sumie tutaj gdzieś, że jeśli chodzi o opio to jeśli się jest w nałogu to ile by ta przerwa nie trwała, to jeśli już się wróci do ciągu to tolerancja pozostaje na tym samym poziomie ogólnie. Może 1szy raz po przerwie jest miły przy mniejszej dawce.
  • 314 / 40 / 0
Mam pytanie, ile Aviomarinu wziąść i ile czasu przed kodzeniem.
  • 116 / 34 / 0
@Up
Zakładam że jesteś świeży, po próbie uczuleniowej i wrzucasz startową dawkę 150-240mg. 1-2 tabsy wystarczą spokojnie. Najlepiej godzinę przed.
  • 314 / 40 / 0
Świeży nie jestem, tylko coś tam pisali o halunavh senności a hydro akurat nie miałem a potrzebowałem antyhistamine bo grzałem 730. Wziąłem 1 i było git potem troche alpry.
  • 577 / 127 / 0
01 grudnia 2023g3no pisze:
Kiedyś przeczytałem w sumie tutaj gdzieś, że jeśli chodzi o opio to jeśli się jest w nałogu to ile by ta przerwa nie trwała, to jeśli już się wróci do ciągu to tolerancja pozostaje na tym samym poziomie ogólnie. Może 1szy raz po przerwie jest miły przy mniejszej dawce.
Dużo ludzi zginęło z przedawkowania nie rozumiejąc jak szybko spada tolerancja. Inna rzecz, że potem szybko rośnie, ale nadal dużo zależy od Ciebie. Jeśli ktoś ciśnie dawki na granicy porzygania się to rzeczywiście szybko tolerka wróci, ale dziękować tylko sobie za to.
Ile trwa przerwa ma ogromne znaczenie. Układ opioidowy wraca do normy około 5 lat.
  • 40 / 11 / 0
Trochę ostatnio eksperymentowałem z kodeiną, lekarz zapisał mi Efferalgan Codeine na bóle pleców. Jest całkiem przyjemnie i co ciekawe, działają na mnie dawki rzędu 30-60 mg, już jedna tabletka zapewnia początkowo lekkie działanie euforyczne, a następnie wyraźne sedacyjne, trwające kilka godzin, do tego przeciwbólowo działa lepiej niż wszystkie NLPZ, gdzie sam paracetamol się nie sprawdzał, także to na pewno zasługa kodeiny. Po dwóch tabletkach efekty są znacznie nasilone i jest to naprawdę mocno odczuwalne. O czym to może świadczyć? Piszecie tu o 150-240 mg jako dawka startowa, mnie taka ilość by pewnie konkretnie poskładała.
  • 2534 / 596 / 0
Możliwe że jesteś ultrametabolizerem.
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 577 / 127 / 0
@Atropolamine dobrze mówi. W przypadku kody i tramadolu odpowiedni metabolizm jest kluczowy.
  • 963 / 81 / 0
@crocodilla Twoje wnioskowanie jest prawidłowe, lecz myślę, że pomijasz tutaj drogę administracji...
Fakt, że podając dożylnie opiaty w ciągu, potem robiąc przerwę wracasz i możesz się zaskoczyć. kodeina to do żyły nie pasuje IMHO, bardziej już do mięśnia, jeśli zastrzyki wchodzą w rachubę.
Przy dozowaniu oralnym możliwość śmiertelngo przedawkowania jakaś tam jest, jednak raczej zbyt wysoka ta możliwość nie jest;)
Ja nie stosowałem antyhistamin do opio póki nie spotkała mnie 1sza reakcja histminowa. Z biegem czasu i rozwoju uzależnienia przestały mi te środki być potrzebne. Robiąc jakieś tam przerwy czasem używałem, czasem nie. Później zmieniłem opio, więc zacząłem znowu używać, bo bałem się swędzenia. Po jakimś czasie zaczęła mi przeszkadzać nadmierna sedacja po spożyciu mieszanki obu, więc zrezygnowałem z leków przeciwhistaminowych.
Ostatnio mając pole do popisu testuję sobie różne wspomagacze do mego nałogu. Dziś np. zjadłem jedyne 25 mg difenhydraminy przed tabletkami z meritum. Jednak ta sedacja mnie wkurzała. Swędzenie przy przyjmowaniu opioidów codziennie występuje naprawdę rzadko, a jeśli już to jest niezbyt natarczywe.
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Bochnia. Policja ujęła dilerów narkotyków. W garażach przy KN-2 urządzili „biuro” i magazyn

Małopolscy policjanci zlikwidowali „przedsiębiorstwo” zajmujące się handlem narkotykami. Wynajmowane garaże przy jednej z ulic w Bochni spełniały rolę biura oraz magazynu ze środkami odurzającymi. Zabezpieczono duże ilości środków odurzających oraz zatrzymano 4 osoby.

Bezzałogowa łódź z internetem od Muska. Kartele coraz bardziej „smart”

Kolumbijskie służby wiele już widziały, ale ich ostatnie odkrycie zaskoczyło nawet weteranów walki z kartelami narkotykowymi. Marynarka wojenna tego kraju po raz pierwszy zatrzymała półzanurzalną, zdalnie sterowaną łódź do przemytu narkotyków. Jednostka była połączona z internetem przez system Starlink należący do Elona Muska.

DNA w powietrzu. Wykrywają tak narkotyki i patogeny

Przełomowe badanie naukowców z Uniwersytetu Florydy wykazało, że środowiskowe DNA (eDNA) zasysane prosto z powietrza może dostarczyć szczegółowych informacji o otaczającym nas świecie. Od identyfikacji zagrożonych gatunków i śledzenia ludzkich patogenów, po wykrywanie alergenów i nielegalnych substancji.