Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2116 / 630 / 0
12 stycznia 2025mariusz9984 pisze:
W serwisie z filmami zauważyłem jeden, który mówi o uzależnieniu od Pregabaliny. Pokazują tam osoby, które go stosują poprzez usunięcie elementu pokrywającego tabletkę i wciągnięciu jej zawartości nosem. Co wy sądzicie na ten temat?

Osobiście spróbowałem nosem i mówiąc nic nie czuje.
Po co Wy kombinujecie jak koń pod górę, to nie wiem; w Mr. Robocie główny bohater też wciągał morfinę nosem, ale to fikcja.
W przypadku pregi - "Pregabalin oral bioavailability is approximately 90% and is independent of dose and frequency of administration."
src: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20147618/
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
  • 3574 / 582 / 1
Prega nosem...?
- To głupota.
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 140 / 11 / 0
Po jakoś 2 miesiącach schodzę z pregi 2x150mg/dzień. Początki były fajne, bo podbijało nastrój, działało na nerwicę, lęków, niepokoju nie było, ale po czasie lęki i niepokój wróciły, a nastrój też był różny, raz lepiej raz gorzej. Tyle że na nerwicowe stany pomagało cały czas, ale to za mało.

Wolę doraźne branie 300-600mg na gorsze dni.
  • 177 / 26 / 0
Prega oralnie się bardzo długo ładuje w moim przypadku 2-3h, nosem brałem dawki nawet 1200mg dociągając na 2-4 razy, działa dobrze ale no nie warto. Jak kolezanka wyżej wspomniała biodostępność jest wysoka oralnie szkoda nosa chociaż jakiś tam wjazd przy sniffie na zerowej tolerce byl ciekawy kilka razy i czułem się trochę jak na MDMA+ piwko ale wiadomo inaczej, najbliżej temu gdybym miał do czegoś porównać.
Przedstawienie musi trwać.
  • 380 / 119 / 0
@AngelSentinel
Dlaczego nie warto, skoro działa dobrze?
  • 826 / 198 / 0
Bo śmierdzi, wysusza i kiepsko wciąga się np 600mg proszku.
  • 5792 / 1188 / 43
Swego czasu lubiłem wciągnąć 150mg pregi z pokruszonym na pył baklofenem. Do 150mg dawałem 50mg baklo.
Ale to już podchodzi bardziej pod dział miksy.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 355 / 38 / 0
@london5
A jaka jest różnica w zjedzeniu tego, a wciągnięciu?
  • 5792 / 1188 / 43
Szybsze działanie.
Ale oczywiście lepiej to zjeść.

Testowałem na siostrze, wciągnęła do nosa i od razu przestała ją boleć noga, którą miała kiedyś złamaną.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 77 / 20 / 0
13 listopada 2024zupelnienikt pisze:
Dalej lecę, już sześć miesięcy reżimem max. 2 razy w tygdoniu, jeden dzień po drugim, miałem kilka dłuższych przerw. Tolerancja nie wzrasta, prega trzepie tak samo. Co ciekawe zdarzyło mi się zajebać ze 2 razy po 600mg dziennie na wakacjach, a potem 150mg po kilkudniowej przerwie działa tak samo. Tolerancja w moim przypadku nie buduje się, a magiczne działanie i naspidowanie w połączeniu z kofeiną zawsze działa tak samo.
Zmniejszyłem do jednego raza w tygodniu, dalej działa jak trzeba, tolerka nie rośnie. Aktualnie 150mg-225mg i dalej czuć euforię, energię i przyjemność, do tego blancik i tak się żyje xD.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Może być nowym fentanylem. "Flysky" rozprzestrzenia się w USA

Nowy śmiertelnie niebezpieczny narkotyk rozprzestrzenia się w Stanach Zjednoczonych. Pojawił się m.in. na ulicach Chicago, Filadelfii i Pittsburgha. "Flysky" to heroina zmieszana z medetomidyną - środkiem uspokajającym stosowanym w weterynarii.

Marihuana i psychodeliki oceniane najwyżej w leczeniu zaburzeń odżywiania

Czy marihuana i psychodeliki mogą zrewolucjonizować leczenie anoreksji i bulimii? Nowe badanie opublikowane przez Amerykańskie Towarzystwo Medyczne (AMA) wskazuje, że pacjenci oceniają konopie i klasyczne psychodeliki jako najskuteczniejsze substancje w łagodzeniu ich objawów.