Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
2. Trochę związane z pyt nr 1 - wiadomo, że GBL obniża tętno przy polaniu, jeśli właśnie staramy się odstawić, bo to wówczas skacze do góry. Po jakim czasie (pewnie po takim samym jak wyżej) tętno spada do "normalnego" poziomu? A także - czy w przypadku polania GBL np. przez osobę, która go nigdy nie piła, puls również się obniża?
macie poczytajcie - dzialanie i skutki uboczne:
http://bazalekow.mp.pl/leki/doctor_subst.html?id=107
tak objawia sie miedzyinnymi niski poziom acetylocholiny
dodam tylko ze lekkie obnizenie acetylocholiny podczas stosowania nG "wyleczylo" mnie z nadmiernego pocenia :D mialem z tym olbrzymi problem, naprawde duzy problem ciagnace sie sporo lat....
podczas stosowania nG pocenie sie obniza na wskutek uspokojenia, obnizenia temp. ciala, zwolnieniu serca , a na offie pocenie sie obniza przez zanizona acetylocholine, czyli przyblokowanie/zmniejszenie wydzielania przez gruczoly...
angrybrads1 - pierwszy ambasador GHB w polsce !!!
Konkretnie mam zamiar przechowywać duże nadwyżki zakopane gdzieś na dworze co by nie ciągnęło niepotrzebnie i w razie wizyty smutnych Panów nie musiał bym tłumaczyć się z takich ilości.
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
nwcpadme pisze:Czy istnieją przeciwwskazania do zażywania gbl przy arytmii serca?
Niedawno postanowiłem przerwać ciąg alkoholowy - będzie juz jakieś 3 dni - używam do tego Giebeła, na co wskazuje nazwa działu, gdziem żem sięm wypowiadam :D. Może najpierw zadam pytanie, a potem opiszę co i jak:
Tak ma być, sort nie ten teges, czy jakaś reakcja gąbek z powodu długiego przeleżenia?
Gąbki zakupiłem w necie około roku temu (skąd chyba nawet tu niewolno podawać) i miałem z nimi przelotny - tak ze 3 użycia po półtora mL - romans. Po prostu wtedy często piłem. Giebełek leżał sobie przez rok w garażu rozlany do kilku 10-mililitrowych butelek z HDPE z korkiem z białego PP bez dostepu światła. Jak już pisałem po roku gąbki zostały odnalezione i użyte do przerwania ciągu. Ciąg nie był tam jakiś straszny, bo mnie aż tak nie trzęsło, no ale miałem przymus picia.
Gąbki zażywam w dawce 3ml z rańca, a potem po 1,5-2ml w razie potrzeby. I ty pojawia się problem: Słabo klepie. Po pierwszej dawce tak z godzinkę pokręci się we łbie, tak z dwie godzinki jest bardzo dobry humor - tak że chce się żyć, jest z początku euforia ale to w zasadzie wszystko. Gąbki się powoli kończą - zostało jeszcze tak z 35ml i wziąłbym jeszcze od tego samego gościa (a wiem, że ma) tylko nie wiem czy mnie w uja nie wali na towarze? Wiem - tolerancja krzyżowa, ważę ponad 120 kilo, ale jak dla mnie słabo działa. Co poradzicie?
Apetyt rośnie w miarę jedzienia
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ
Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.
Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu
Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi
Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.