Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1174 / 22 / 15
1. Po jakim czasie od ostatniego polania organizm "uniezależnia się" od GBL? Czy jest to funkcja czasu spędzonego w ciągu i jego intensywności? Pewnie tak, ale jak wiele zależy od tych zmiennych? Czy da się ustalić jakąś górną granicę czasową, przy której organizm "zapomina" o GBL? Nie mówię tutaj o odbudowie ewentualnie zaburzonej gospodarki receptorów, ale o nawrocie efektów odstawiennych przy powtórnym rozpoczęciu picia, przy założeniu np jednorazowego polania?

2. Trochę związane z pyt nr 1 - wiadomo, że GBL obniża tętno przy polaniu, jeśli właśnie staramy się odstawić, bo to wówczas skacze do góry. Po jakim czasie (pewnie po takim samym jak wyżej) tętno spada do "normalnego" poziomu? A także - czy w przypadku polania GBL np. przez osobę, która go nigdy nie piła, puls również się obniża?
Uwaga! Użytkownik WaWe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 57 / / 0
Powiedzmy, że posiadamy zanieczyszczone gbl i chcemy w miarę postarać się o ochronę organizmu. Co wówczas powinniśmy aplikować? Jeżeli jest zanieczyszczone to wali po przewodzie pokarmowym czy też po wątrobie? Czy na przykład ostropest plamisty nie będzie dobrym rozwiązaniem jeżeli chodzi o wątrobę, aby zwalczyć toksyczne dodatki gbl?
  • 934 / 12 / 0
U mnie wzdęcia to od pewnego momentu jeden ze standardowych objawów odstawienia G, choć może nie aż tak że pompowałem się jak balon oraz nie towarzyszył temu intensywniejszy ból, raczej pobolewanie i uczycie dodatkowego jeszcze dyskomfortu, ale generalnie w przypadku dłuższych ciągów, wzdęcia to jeden z mniej uciążliwych objawów odstawienia, tak więc za dużo nad tym nie myślałem, zaopatrywałem się w jakiś espumisan i może nie całkowicie ale znacznie ustępowały wzdęcia.
  • 1934 / 108 / 0
pisalem o tym, jezeli zajedzie sie acetylocholine, to po odstawce wystepuje zaburzenie miedzyinnymi wydzielania soku zoladkowego i zaburzenie trawienia, objawia sie to tez brakiem apetytu itp. powinno wrocic do normy w przeciagu 1-3dni...

macie poczytajcie - dzialanie i skutki uboczne:
http://bazalekow.mp.pl/leki/doctor_subst.html?id=107

tak objawia sie miedzyinnymi niski poziom acetylocholiny

dodam tylko ze lekkie obnizenie acetylocholiny podczas stosowania nG "wyleczylo" mnie z nadmiernego pocenia :D mialem z tym olbrzymi problem, naprawde duzy problem ciagnace sie sporo lat....

podczas stosowania nG pocenie sie obniza na wskutek uspokojenia, obnizenia temp. ciala, zwolnieniu serca , a na offie pocenie sie obniza przez zanizona acetylocholine, czyli przyblokowanie/zmniejszenie wydzielania przez gruczoly...
"...Żadnego klefedronu z ogłaszamy, mordo więcej snu i witamin..."

angrybrads1 - pierwszy ambasador GHB w polsce !!!
  • 1141 / 9 / 0
Właśnie brak apetytu też mi doskwierał, możliwe że po przedostatniej 3 dniówce dałem dupy z choliną i ta ostatnia mnie dojechała :-)
  • 168 / 3 / 0
Czy można przechowywać GBL w temperaturach minusowych?

Konkretnie mam zamiar przechowywać duże nadwyżki zakopane gdzieś na dworze co by nie ciągnęło niepotrzebnie i w razie wizyty smutnych Panów nie musiał bym tłumaczyć się z takich ilości.
Ostatnio zmieniony 26 sierpnia 2013 przez rafalinho007, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik rafalinho007 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4807 / 271 / 0
Z tego co wiem można, ale człowieku, to ile Ty tam tego masz? sto litrów na handel?
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 13 / / 0
Czy istnieją przeciwwskazania do zażywania gbl przy arytmii serca?
  • 57 / / 0
nwcpadme pisze:
Czy istnieją przeciwwskazania do zażywania gbl przy arytmii serca?
Przy odstawce po cugu, dzieją się różne sensacje sercowe, nie chciałbym być w skórze takiego kogoś co ma dodatkowo taki problem. Rekreacyjnie na pewno mniejszy przypał, ale zalecam zdrowy rozsądek.
  • 194 / 6 / 0
Witam,

Niedawno postanowiłem przerwać ciąg alkoholowy - będzie juz jakieś 3 dni - używam do tego Giebeła, na co wskazuje nazwa działu, gdziem żem sięm wypowiadam :D. Może najpierw zadam pytanie, a potem opiszę co i jak:
Tak ma być, sort nie ten teges, czy jakaś reakcja gąbek z powodu długiego przeleżenia?

Gąbki zakupiłem w necie około roku temu (skąd chyba nawet tu niewolno podawać) i miałem z nimi przelotny - tak ze 3 użycia po półtora mL - romans. Po prostu wtedy często piłem. Giebełek leżał sobie przez rok w garażu rozlany do kilku 10-mililitrowych butelek z HDPE z korkiem z białego PP bez dostepu światła. Jak już pisałem po roku gąbki zostały odnalezione i użyte do przerwania ciągu. Ciąg nie był tam jakiś straszny, bo mnie aż tak nie trzęsło, no ale miałem przymus picia.

Gąbki zażywam w dawce 3ml z rańca, a potem po 1,5-2ml w razie potrzeby. I ty pojawia się problem: Słabo klepie. Po pierwszej dawce tak z godzinkę pokręci się we łbie, tak z dwie godzinki jest bardzo dobry humor - tak że chce się żyć, jest z początku euforia ale to w zasadzie wszystko. Gąbki się powoli kończą - zostało jeszcze tak z 35ml i wziąłbym jeszcze od tego samego gościa (a wiem, że ma) tylko nie wiem czy mnie w uja nie wali na towarze? Wiem - tolerancja krzyżowa, ważę ponad 120 kilo, ale jak dla mnie słabo działa. Co poradzicie?

Apetyt rośnie w miarę jedzienia
ODPOWIEDZ
Newsy
Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.

Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu

Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.

Marihuana po reklasyfikacji: wciąż daleka droga do federalnej legalizacji w USA

Administracja Donald Trump ogłosiła wykreślenie marihuany z najbardziej restrykcyjnej kategorii federalnych substancji kontrolowanych. To ważna decyzja dla branży i inwestorów. Nie oznacza jednak, że Stany Zjednoczone zalegalizowały marihuanę rekreacyjną na poziomie federalnym. Do tego droga pozostaje długa i politycznie trudna. Po reklasyfikacji, zgodnie z zasadą „kupuj plotki, sprzedawaj fakty”, akcje firm z branży najpierw silnie wzrosły, a potem mocno spadły.