ODPOWIEDZ
  • 243 / / 0
Nieprzeczytany post autor: CANY »
Jeżeli są na 400V to działają na napiecie trójfazowe, którego napenwo nie posiadasz w domu, chyba że w garażu lub warsztacie,
  • 9 / / 0
Nieprzeczytany post autor: zielons »
Ja z innej beczki.. Gdzie mozna zdobyc blache alum. na odblysnik do lampy ? I te wszystkie srubki zaczepki metalowe itp. troche glupie to pytanie ale serio niewiem ;p
  • 15 / / 0
poszukaj w hurtowniach, badz sklepach typu obi, castorama itd
Uwaga! Użytkownik tonymontana nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 105 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Lewar »
a czy lampy mh można podłączyć do tych samych układów zasilających co hps?
znacie jakiś sklep w sieci który takie sprzedaje?
pozdro
[b][color=crimson]Reggae[/color][color=orange] And[/color][color=limegreen] Cannabis[/color][/b]
zagubiony w czasie i przestrzeni
nic nie wiem
  • 9 / / 0
Nieprzeczytany post autor: zielons »
DObra mam caly uklad wraz z zarowka tylko w tym problem ze koles dal mi zarowke rteciowa ;o I teraz nieweim czy ten Statecznik i ta rurka taka( to chyba zapllonnik jak sie niemyle ;p) beda pasowaly gdy wkrece zarowke sodowa... Wogole zauwazylem ze chyba zarowek sodowych niema o mocy 125W :| No i niewiem co teraz zrobic...
Na stateczniku jest napisane: SRI-125/220-LN-441a/1 pod spodem napis ELGO PN-84/E-93455 220V 1.15A
A na zaplonniku Miflex MKSP-015 10uf +10% 250V 50Hz 40/070/21
Help me..
Ostatnio zmieniony 31 marca 2006 przez zielons, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 9 / / 0
Nieprzeczytany post autor: nyzsi »
wie ktos moze jak ma sie sprawa z lampami ultrafioletowymi? czy naprawde sa tak skuteczne jesli chodzi o uprawe? bo kumple sie caly czas tym podniecaja podczas gdy ja nie znalazlem zadnych informacji (nawet na duckduckgo) na ten temat :|
  • 201 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Ziolo »
UV nienadaje sie so uprawy, co najwyzej do sterylizacji ziemi
  • 105 / / 0
ponawiam pytanie, czy taka lampa będzie poprawnie funkcjonowała z układem zapłonowym od lampy hps o takiej samej mocy:

[ external image ]

jest to lampa Philips MH-T Pro
[b][color=crimson]Reggae[/color][color=orange] And[/color][color=limegreen] Cannabis[/color][/b]
nic nie wiem
  • 645 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Fubar »
[quote="Lewar"]
ponawiam pytanie, czy taka lampa będzie poprawnie funkcjonowała z układem zapłonowym od lampy hps o takiej samej mocy]

http://www.prismaecat.lighting.philips. ... l&loc=Null

Opis produktu:
Kolorowa kwarcowa lampa metalohalogenkowa

Cechy:
Jednostronnie trzonkowana, przezroczysta tubularna bańka
Dostępna w trzech kolorach: niebieskim, zielonym i fioletowym
Bezpośredni zamiennik standardowych lamp HPI-T

Korzyści:
Kolorowe światło zmieniające atmosferę oświetlanych obiektów
Wysoka skuteczność świetlna
Brak konieczności stosowania drogich kolorowych filtrów

Zastosowania:
W dekoracyjnym oswietleniu budynków, pomników, parków
W wielofunkcyjnym oświetleniu imprez, festiwali

Oprawy oświetleniowe:
Wykorzystywana tylko w zamkniętych oprawach oświetleniowych

Osprzęt:
Pracuje tylko na osprzęcie do lamp metalohalogenkowych
Włókna azbestowe mogą być komplementarne do nici DNA.
  • 105 / / 0
upsss, a to bencwał ze mnie ;-) miałem nadzieję że kupie gdzieś samą lampę i wpasuje do układu od sodówki, ale widze że się nie uda. samą lampę 400w na allegro widziałem za około 60zł, a jeżeli miałbym jeszcze do tego dokupić balast to się nie opłaca :-(

czy są jakieś inne lampy które pasują do osprzętów od lamp hps, a posiadają znaczie wyższą barwe niż 2000k? myślałem nad zakupem czegoś idealnego na veg'a ale widzę że nic niedrogiego nie znajdę :-/

pozdrawiam i czekam na odpowiedź.

edit: o mocy 400w znalazłem jedynie coś >takiego<. ale po samej budowie już wiem że nie będzie tanie. wątpie żeby znalazł jakąś mh w okolicy ~50zł <_<
Ostatnio zmieniony 02 kwietnia 2006 przez Lewar, łącznie zmieniany 2 razy.
nic nie wiem
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.