znacie jakiś sklep w sieci który takie sprzedaje?
pozdro
zagubiony w czasie i przestrzeni
nic nie wiem
Na stateczniku jest napisane: SRI-125/220-LN-441a/1 pod spodem napis ELGO PN-84/E-93455 220V 1.15A
A na zaplonniku Miflex MKSP-015 10uf +10% 250V 50Hz 40/070/21
Help me..
[ external image ]
jest to lampa Philips MH-T Pro
nic nie wiem
ponawiam pytanie, czy taka lampa będzie poprawnie funkcjonowała z układem zapłonowym od lampy hps o takiej samej mocy]
http://www.prismaecat.lighting.philips. ... l&loc=Null
Opis produktu:
Kolorowa kwarcowa lampa metalohalogenkowa
Cechy:
Jednostronnie trzonkowana, przezroczysta tubularna bańka
Dostępna w trzech kolorach: niebieskim, zielonym i fioletowym
Bezpośredni zamiennik standardowych lamp HPI-T
Korzyści:
Kolorowe światło zmieniające atmosferę oświetlanych obiektów
Wysoka skuteczność świetlna
Brak konieczności stosowania drogich kolorowych filtrów
Zastosowania:
W dekoracyjnym oswietleniu budynków, pomników, parków
W wielofunkcyjnym oświetleniu imprez, festiwali
Oprawy oświetleniowe:
Wykorzystywana tylko w zamkniętych oprawach oświetleniowych
Osprzęt:
Pracuje tylko na osprzęcie do lamp metalohalogenkowych
czy są jakieś inne lampy które pasują do osprzętów od lamp hps, a posiadają znaczie wyższą barwe niż 2000k? myślałem nad zakupem czegoś idealnego na veg'a ale widzę że nic niedrogiego nie znajdę :-/
pozdrawiam i czekam na odpowiedź.
edit: o mocy 400w znalazłem jedynie coś >takiego<. ale po samej budowie już wiem że nie będzie tanie. wątpie żeby znalazł jakąś mh w okolicy ~50zł <_<
nic nie wiem
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło
Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD
W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików
Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.