Więcej informacji: Fentanyl w Narkopedii [H]yperreala
Dawkowanie zacznij od 0,5mg - jeśli będzie za słabo to dopukaj. Grunt, to nie zaczynać od zbyt dużych ilości, bo - jak już kiedyś pisałem - nawet powolne podawanie nie da w tym wypadku gwarancji na to, że nie przedawkujesz. Tutaj musi być co najmniej 5-10 minut odczekania po podaniu, żeby stwierdzić czy jest dobrze, czy za mało - i taki okres przyjmij za minimum.
Wjazd jest, przynajmniej u mnie, przy każdym podaniu, nawet przy dopukiwaniu po tych kilkunastu minutach, tak więc tym się nie ma co przejmować, jeśli by Cię to martwiło.
Kupiłem specjalnie do innych metod podania szkło-methówkę - coby wapo lepiej szło. Sądzicie że w metodzie 0 strat (bo z foli ulatuje jak skurwys*n) przez lufkę dawkowanie będzie rozsądne? Tak z 1mg, celuje (tolerka jakaś tam jest, ale niewielka...)
Jak nie, to co? Jeść? Na drugs-forum czytałem także o snortingu, że działa dość dobrze. Chciałbym mimo wszystko aby było ekonomicznie. Wiecie, nie uwalać się do nieżywego, tylko fajnie porobić, może być mocno - ale, żebym mógł wstać :D
Pomóżcie zagubionej duszyczce, która prawdopodobnie dzisiaj wieczorem będzie miała ową zabaweczkę w łapkach :)
Prawdopodobnie można również wkrapiać donosowo, ale tego nigdy nie próbowałem, więc nie gwarantuję, że to działa - tak czy siak, w takim wypadku zrób roztwór w jak najmniejszej ilości wody, żeby ten 1mg był we względnie małej kropli, a nie np. całym mililitrze, bo tyle Ci do nosa może nie wejść.
Co do wciągania, to ta metoda najlepsza by była w przypadku rozcierki. Dla substancji czystej podobnie jak wyżej będą problemy z dokładnym dawkowaniem.
-zero tolerki na fenatyl,hel
-moja tolerka koda 600 mg
-przy kupnie 10 mg (jaka dawka na 1 raz)
-nie podaje iv wtakim razie jak zaiplikowac?
-czym się różni normlna forma od rozcieru (co będzie lepsze dla nowincjusza)?jak to zapodać,która forma lepsza,tak jak fent pod język?
Dzięki
Na dwóch lub trzech ostatnich stronach tego wątku znajdziesz odpowiedzi na prawie wszystkie swoje pytania.
Ale że jestem dziś w dobrym humorze, to Ci odpowiem.
"Normalna" postać od rozcierki różni się tym, że jest w niej tylko substancja aktywna (czyli butyr-fent), natomiast w rozcierce masz również dodane substancje obojętne (z tego co mi wiadomo, w tym wypadku jest to fruktoza) w celu zwiększenia masy i objętości. Co lepsze - to zależy nie tyle od doświadczenia, co od sposobu podania.
Zaaplikować radzę Ci p.r. lub donosowo - jeśli masz substancję czystą ("normalna" forma), to zrób z niej roztwór, tak by mieć np. 1mg w 1ml (dla p.r. to dobre stężenie, dla wkrapiania do nosa radziłbym zrobić bardziej stężony roztwór, np. 2mg w 1ml). Jeśli masz rozcierkę, to możesz wciągnąć nosem (sniff) odważoną dawkę.
Dawkowanie (dla powyższych sposobów): zacznij od 1mg. Odczekaj 5-10 minut i jeśli będzie za słabo, to możesz dodać więcej. Radzę nie przekraczać 3mg za pierwszym razem.
Inną opcją jest też waporyzacja, ale jeśli nigdy wcześniej tego nie robiłeś i/lub nie masz dobrego sprzętu, to zmarnujesz większość substancji, toteż nie polecam Ci tego sposobu, jako nowicjuszowi.
Jakkolwiek zdecydujesz się to podać - bądź ostrożny. To nie jest kodeina, to nie jest nawet morfina - to substancja o potencjale podobnym fentanylowi, więc zdecydowanie nie jest to rzecz, którą można dawkować lekką ręką.
I potwierdzam słowa szpaka - również i moim zdaniem ta substancja nadaje się tylko do IV. Ach, ten wjazd...
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.
Funkcjonariusze zagarnęli ponad 60 kg narkotyków
Ponad 60 kg narkotyków - marihuany, kokainy i haszyszu, a także przedmioty przypominające broń, amunicję i ponad 16 tysięcy sztuk papierosów bez polskich znaków akcyzowych, nie trafi na rynek. To efekt intensywnej pracy policjantów z Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego, dw. z Przestępczością Narkotykową Komendy Wojewódzkiej Policji w Rzeszowie, których wspierali funkcjonariusze KAS i CBŚP. Śledztwo w sprawie wewnątrzwspólnotowego obrotu narkotykami nadzorowane jest przez Prokuraturę Okręgową w Rzeszowie. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych substancji to ponad 3 miliony złotych.
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa
Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.